Heelp singlespeed !

Valuś
Kontakt:

Post autor: Valuś »

Hej Breeder a ile taka piasta kosztuje???Moze wystarczy jednak zwykla?pzdro :)
If yuo never never go,you will never never know
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

valuś nigdy nie sprawdzałem więc nie wiem:]
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

najlepsza piasta do singla (jedyna z dobrym mocowaniem do tarczy) to piasta Dzikusa. To dla zdeklarowanych singlespeedowców. Pod wolnobieg bmx :)

A normalnie po prostu wrzucasz kilka podkładek na kasete, między nie zębatkę. Mie potrzebujesz wyrzucac 70zł na badziewny patent da bomba.
Na pionowych hakach łańuch możesz nie trafić dobrego przełożenia lub sie z tym męczyć jak nei umiesz perfekcyjnie bawić sie bacikiem, kluczem do kaset i rozpinaczem do łańucha. I żąglować zebatkami tył /ew. przód. Mi się zawsze udawało na pionowych. Ew. jakiś napinacz samoróbka, stara przerzutka do dupy- bo to już nie singiel. Singiel jest po to by eliminował zbędne czesci- w tym przerzutkę. By jej własnie nie skasować. jedyny ewentualny napinacz to coś podczepianego pod dolne widełki, ew. dolna rolka od napiancza DS przy przedniej koronce :)
kobraxo
Kontakt:

Post autor: kobraxo »

Tak jak erenes mowi wyrzucanie w kasy bloto kupowanie tego typu patentow dabomba :/ rozwalasz stare kasety bierzesz podkladki i final :) zobacz jak Qpa sobie zrobil napinacz zaje***
http://tiny.pl/mpqb <<night session!
Valuś
Kontakt:

Post autor: Valuś »

Macie racje biore normalna kasete i robie tylko zeby przednia zebatka i tylnia byly rowna(lancuch rowno bo to przeciez wazne)>A jutro ide po białego POINT'a i bedą poziome haki ;)Cool !!!Walne dobry lancuch i korbe jakąś 32zchyba dobra?AAA tylnia zebatke chyba 18 ale jakby co to bedzie reszta z kasety to mozna zmieniac i podpasowywac pod siebie!!!Spoks.Pozdrawiam i powiedzcie czy dobrze teraz pomyslalem :]
If yuo never never go,you will never never know
kobraxo
Kontakt:

Post autor: kobraxo »

Spox dobrze tak zrob :) jezeli masz klucz do kasety to bezproblemu mozesz dopasowywac zebatki ;) ja 3x zmienialem az wrescire trafilem na dobra :P
http://tiny.pl/mpqb <<night session!
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

erenes - a takie podkladki to latwo dostepne sa?
Hardcore rulez!
gg: 846952
murasm
Kontakt:

Post autor: murasm »

Btw zeby nie zakladac nowego topiku gdzie mozna dostac i ktos to widzial na oczy chodzi mi o takom piaste co jedziesz do tyłu i nie musisz kręcić w tył korbami jak to działa??
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

z każdej starej połamanej kaset zardzewiałej czy to na 5,6,7,8czy 9 biegów.

ze 2 lata temu kupowałem aluminiowe po 50gr, plastiki po 30-40gr. Czasem po 1zł. A teraz plastiki shimano mają po 4zł za podkładke. Potrzeba z 10 podkładek. CHORE!

btw. plastikowe są ok, nie psuja sie,

ale lepiej wziać kawałek rury, ukroic 2 plasterki i z głowy. A najlepiej ze starej kasety.
dirtybastard
Kontakt:

Post autor: dirtybastard »

najlepszym sposobem na podkładki jest rozjebanie jakiejs starej nakręcanej kasety dosc łatwo dostac takie badziewie a i podkładki są grubsze :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=272207
Borysewicz
Kontakt:

Post autor: Borysewicz »

chryste, jeden cos napisal a drugi powtorzyl :PPPP
pokoj.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja mam single wlasnie w poincie i jestem bardzo zadowolony, lancuch mam idealnie napiety, nic nie spada, nie peka. tylko jak kolo trzeba zdac to znow trza napinac :D mam zrypany lancuch i latwo peka :|

co do przelozenia : mowisz 32-18 - geeez. ja mam 40 zabkow z przodu i zembatke 5 z tylu (na osmiorzedowej srama 5.0 wie kto ile to jest zambkow?) i jest bajerka ^^ czasem ciezko, ale za to mozna przypedalowac jadac w dol :D

jeszcze na starej korbie mialem 42 z przodu i 6 z tylu - ciezej, ale tyz fajnie :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

ok thx erenes ide do sklepu zanurkowac w kasetach rozjebanych :P
Hardcore rulez!
gg: 846952
ODPOWIEDZ