Jaką ramę polecicie?
Ja bym kiedys Ci nie polecil Dragstara ale od listopada przymusowo latam na droagstarze i powiem ci ze mialem juz w nim z 3 amory w tym z150fr juniora 2005 i teraz 66rc i ramka daje rade trozke ciezej w niej z maualem ale jak chcesz do takiego milego przemieszczania a nie latania dirtow( bo tam to sie on nie nadaje) to polecam ci
Hmmm..spoko. No wiem i wielokrotnie już słyszałem, że Drag jest spoko. Tylko, że jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do niego. Nie wiem, może wygląd?! Więc narazie dowiedziałem się, że Amstaf waży k/ 2,4 kg tylko, że jest droga. Nie zamierzam znowu wpakować dużo kasy w rower. Na chwilę obecną usłyszałem wiele opinii o A-gang'u PM. A co Z:
- Johnym
- Dartem 4X ??????
Nikt na tym nie śmigał i nic nie może powiedzieć sprawdzonego?? Zależy mi na tym, gdyż pragnąłbym dokładnie rozpatrzyć aktualny rynek w tych kryteriach co podałem w poprzedniach postach.
(Ogłoszę jeszcze raz, że w niedługim czasie, na allegro pojawi się DM 3.0 i suuuper koła do hardcore.)
- Johnym
- Dartem 4X ??????
Nikt na tym nie śmigał i nic nie może powiedzieć sprawdzonego?? Zależy mi na tym, gdyż pragnąłbym dokładnie rozpatrzyć aktualny rynek w tych kryteriach co podałem w poprzedniach postach.
(Ogłoszę jeszcze raz, że w niedługim czasie, na allegro pojawi się DM 3.0 i suuuper koła do hardcore.)
mam starego johny B. :)) 16,5 mam , powiem ze jezdze podobnie jak Ty i ta ramka jest w pytke, smigam naniej juz chyba 2 sezon i nic sienie dzieje, zima lato wiosna jesien, jezdze non stop, wazy 2200gram, nowsza wersja jest podobno lzejsza, teraz bym chyba sobie kupil tego dartmotor 4x , tylko on nie ma mozliwosci zalozenia przedniej przezutki i mi odpada, ale ma mocowanie na napinacz, wiec nie wiem.
jaki masz amor do tego?? i jakie korby 1 ,2 , 3 blaty??
jaki masz amor do tego?? i jakie korby 1 ,2 , 3 blaty??
????
Więc opowiem co nie co o moim rowerze. Do kółek, które wymieniłem w poprzednim poście mam:
- DJ III 2005 (130) niebiański (uważam, że najbardziej udany DJ),
- tył 9-tką (teraz zamierzam zmienić na komplecik srama = przerzutka tył + kaseta + łańcuch)
- przód 1 balt, 32 zęby, napinacz "PM SOCHO",
- korby i support Truvativ,
- do tego tarcze hydrauliki Hayes'a, stawiam na niezawodność.
Rowerek odchudzam jak już wymieniłem wcześniej i kapcie z 2.3 zmniejszam na 2.0-2.1 cala. Opory chce zmniejszyć.
Co do poprzednich wpisów...
Nikt nie jeździł, bądź nie ma Dartmoor'a 4X ????
Jak narazie to porównam wagi, geo i cene w:
Johny vs. A-gang PM.
- DJ III 2005 (130) niebiański (uważam, że najbardziej udany DJ),
- tył 9-tką (teraz zamierzam zmienić na komplecik srama = przerzutka tył + kaseta + łańcuch)
- przód 1 balt, 32 zęby, napinacz "PM SOCHO",
- korby i support Truvativ,
- do tego tarcze hydrauliki Hayes'a, stawiam na niezawodność.
Rowerek odchudzam jak już wymieniłem wcześniej i kapcie z 2.3 zmniejszam na 2.0-2.1 cala. Opory chce zmniejszyć.
Co do poprzednich wpisów...
Nikt nie jeździł, bądź nie ma Dartmoor'a 4X ????
Jak narazie to porównam wagi, geo i cene w:
Johny vs. A-gang PM.
Hmm...nio tak. Ja mam 185 :).
Takie są specyfikacje:
<<................główna, dolna, tylny trójkąt, główka.........>>
- Johny Bravo 16,5 cali = 550, 685, 415, 120 = 2,1 kg = 450 zł
- A-Gang PM 16,5 cali = (poda ktoś może??) = 2,2 kg = 600 zł
- Dart 4X 16 cali = (poda ktoś może??) = 1,95 kg = 500 zł
- Dart S. Fht. 16 cali = (poda ktoś może??) = 2,1 kg = 480 zł
- Dart S. St. 15/17 cali = (poda ktoś może??) = 2,25 kg = 430 zł
Takie są specyfikacje:
<<................główna, dolna, tylny trójkąt, główka.........>>
- Johny Bravo 16,5 cali = 550, 685, 415, 120 = 2,1 kg = 450 zł
- A-Gang PM 16,5 cali = (poda ktoś może??) = 2,2 kg = 600 zł
- Dart 4X 16 cali = (poda ktoś może??) = 1,95 kg = 500 zł
- Dart S. Fht. 16 cali = (poda ktoś może??) = 2,1 kg = 480 zł
- Dart S. St. 15/17 cali = (poda ktoś może??) = 2,25 kg = 430 zł
http://velo.com.pl/php/tabela.php?url=d ... artmoor_4x
skoro masz an pinacz bym bral dartmotor 4x
za ta cene mozna sprubowac, mimo iz malo ludzi ma, a moze zwlasza dlatego
skoro masz an pinacz bym bral dartmotor 4x
za ta cene mozna sprubowac, mimo iz malo ludzi ma, a moze zwlasza dlatego
????
Hm....kurde no to nieźle. W takim razie, muszę dłuugo pomyśleć. Wiem, że nie połamie żadnej ramy, a przynajmniej mi się tak zdaje. Różnice w wadze są niewielkie 1,2-2,2 więc rama nie gra roli. Cenowo to różnie 400 - 600 zł widać agang najwyżej stoi, ale może za jakość się płaci. O Johnym mało usłyszałem a 4X'a nikt raczej nie ma i nie widział w realu na jeździe. Co do geo to myślę, że jak dla 185 cm gościa Author powala :). Jak narazie do Authora mnie ciągnie. Johny jest mało spotykany tak jak i 4X. Aż tak górną rurą się nie różnią więc mogę się rozmyślić.
Czekam na dalsze komentarze i POMOC w wyborze. Może jednak są ludzie którzy na tych ramach śmigali (4x i Johny), bo o a-gangu to wiem że cudo.
Czekam na dalsze komentarze i POMOC w wyborze. Może jednak są ludzie którzy na tych ramach śmigali (4x i Johny), bo o a-gangu to wiem że cudo.