Rower do wszystkiego.

wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

A ja bym pomyślał o tym rowerze. Niezły osprzęcik, dobra cena w sam raz do enduro, a myśle ze własnie to bedzie Twój styl jazdy:)
http://www.allegro.pl/item193417785_now ... cznie.html
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

KTMy to rowerowe dobrze zlozone itd,ale potwornie przeplacone.Taki sam rower na innej ramie bylby o 20% tanszy-conajmniej.
Ja bym spojrzal na oferte Krossa (i nie mowie tu o frkach) bo ma fajne rowery za dobra cene.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Ja bym Brał Unibike-a. Zdecydowanie lepszy sprzęt i biorąc pod uwagę jakość/cenę wychodzi naprawdę dobrze.
http://www.allegro.pl/item195618728_uni ... erwis.html
W mud-shopie dostajesz dodatkowo kask, więc kolejne zaoszczędzone pieniądze.
Jeżeli chcesz dobrze wydać swoje pieniądze to wybierz Underground-a. Możesz sprzedać amortyzator i dołożyć parę groszy np. do używanej Reby...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Byle juz tajkich tematow od groma z rowerami do 2000-2500zł
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

najlepsze bedzie to co Ci Xxsin mowi a ja mowilem w poprzednim poscie(tylko tam dalem to jako druga opcje). Najlepiej sie nada, :]
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Sulring Hehe.. Ja mam Panic'a i nie jeżdże tak jak on, a wręcz przeciwnie - katuje go ile sie da i sie trzyma już pół roku... Fakt - amor dobrze by było wymienić, bo już łapie luzy małe, ale na to co on chce będzie spoko ;)

A jak chce Enduro, to oferta Krossa jest b.fajna. Polecam Krossa A4, A6 i A8. Nie wiem jakie są teraz ich ceny, ale ten A6 będzie chyba akurat na Twoją kieszeń i chyba najlepszy do tego co chcesz robić ;)
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

czy sklep o ktorym wspoinales ze widziales ten rower jest w szczecinie na wyszynskiego?? jesli tak to dzis tam przypadkiem bylem i widzialem ze sa tez same ramy od panica, moze warto sie pokusic o jakiesgos lepszego skladaka, za ta kase napewno bedziesz mial cos lepszego i napewo z lepszym amorem :)
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Hemp Rama panic'a ma fest zje.bane geo... Lepiej se kup dragusia...
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Proste :) ale chyba jest tansza no i na poczatek starczy :) ja mam rame mtb i jakos jeszcze zyje :p jeszcze :)
PITMAN
Kontakt:

Post autor: PITMAN »

Do Bombell- wiem, ze takich tematów jest full ale akurat o KTM-ie nie znalazłem nic. Stąd nowy tem. Jeżeli się mylę i Cie wkurzyłem-to sorrki.
Czyli jak zrozumiałem: kupując krossa na tym samym wyposażeniu oszczędzę ok 600-700zł?? I będę miał to samo!! Aha i jeszcze jedno- co trzeba wymienić w takim rowerze (KTM) żeby było ok (jak amor, hamulce, itd). Nie zrozumcie mnie źle ale nie chodzi tu konkretni o kasę. Myślę, że decydując się na rower 700 zł więcej między KTM a KROSSEM to nie jest majątek i można odzałować, zakładając, że będzie on mi służył jakiś czas... i jakiś palant go nie ukradnie. Tym bardziej, że wyliczyłem sobie, że na samych podjazdach po mieście oszczędzę ok 180-200zł miesięcznie (cena paliwa).

Ten sklep o którym mowa jest w woj podlaskim.
www.pitman.pl
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

PITMAN mud shop jest raczej w KrRakowie chyba, ze zaczol sie rozrastac. Kupujac panica jedyna rzecza jaka bylby sens zmienaic na twoim miejscu w tym rowerze jest amortyzator. Bo hamulce kola i naped sa dobrej jakosci. wisnia mam ten rower, ale w rozmiarze 19 cali jest to fajny bike do ostrzejszego xc, ale do latanai czy enduro sie nadaje. Nie jezdzilem na mniejszym mysle,ze takiw rmoziarze 1 czy 17 " bylby ok, ale ten za duzy.
Ssij pento
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

PITMAN pisze: Myślę, że decydując się na rower 700 zł więcej między KTM a KROSSEM to nie jest majątek i można odzałować, zakładając, że będzie on mi służył jakiś czas...
płacić 700 zł wiećej za napis na ramie- mozna tez tak... po co tak koniecznie chcesz przepłacać za rower ?Lans ? bo ja tego nie rozumie...
Z tego co napisałes wynika że potrzebujesz rower do XC a nie duala- proponuje Kellysa- maja duży wybór rowerów, dwóch moich kumpli jeździ na nich, nieraz też jeździłem, na długie trasy rower wyśmienity (hopki do 1m zniesie bez problemu)- wyszumisz się na nim lekko... i napis na ramie fajny <lol>
PITMAN
Kontakt:

Post autor: PITMAN »

Ale ja nie chcę duala. Ten który oglądałem ma zwykła ramę. Jedynie kolor i osprzęt taki jak w tym linku. I nie chodzi o lans, bo to chyba ostatnia rzecz o której bym pomyślał... Chyba zaufanie do marki KTM (motocykle to pierwszy sort- żadna kawa, suzuki itd nie robią tak dobrych krosów).
www.pitman.pl
ebeb
Kontakt:

Post autor: ebeb »

PITMAN, ja osobiście poleciłbym to:
http://allegro.pl/item195618728_unibike ... erwis.html
w rozmiarze 16". Wyciągniesz sztycę to pojeździsz, osprzęt właściwie lepszy niż w tym KTMie, no i dostaniesz kask gratis a kask to podstawa :]. A jak się nawrócisz na jakiekolwiek skakanie, to wystarczy amorka wymienić.. Albo katować dopóki nie pęknie, i dopiero wtedy zakupić coś konkretnego.
http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych

http://www.pajacyk.pl/
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

PITMAN biez polskiego krossa i masz.
Ssij pento
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

Ktm w motocyklach marka owszem sprawdzona, ale co to ma do rowerów - gdyby był to full z całym zawieszeniem produkcji KTM to można by się pokusić, ale ta rama..?? taki sam klocek alumu jakich możesz trafić na rynku w h^^ (żadnych rewolucyjnych rozwiazań) i zdaje sie że kiera ich produkcji i na tym koniec - ten sam badziewny sprzęt co w kazdym innym rowerze, bo nie łódź sie że jak z Ktm rama to osprzęt Ci wieczność wytrzymie (chyba że dożywotniej gwary udzielają- to czemu nie),
- każdy rower z podanych wyżej jest rowerem o wiele bardzie sprawdzonym/ pewniejszym od tego KTM (na każdy z nich udzielana jest gwara), no i w każdym z nich osprzęt solidniejszy -

Niech Cię tu ludzie na dobra droge sprowadzą, bo mi sie serce kraje jak ktos 700 zł przepłaca za dosłownie nalepki- dla mnie majątek/ pamiętam ile trudu kosztowało mnie zdobywanie kasy przy składniu roweru.- Moze temu mnie to tak boli...
ODPOWIEDZ