Opona do street/dirt/lekki DH i FR

Gasper
Kontakt:

Opona do street/dirt/lekki DH i FR

Post autor: Gasper »

Witam szukam w miarę lekkiej opony do street/dirt/lekki DH i FR, z średnim bieżnikiem, za małymi oporami. Mam do wydania 100zł na oponke i szukam opony 24 calowej a najgrubsza jaka mi wejdzie to 2.30.
Myślałem na Tioga Blue Dragon. Co o niej myślicie? Może polecacie coś lepszego?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Kurcze rozbieznosc masakryczna. Do wszystkiego nie bedziesz mial dobrej opony. Takie moje zdanie. Ja smigam teraz na gazzach 2,3 i moim zdaniem dobre opony i powinny sobie dac rade. Tiogi szybko na asfalcie sie zjezdzaja.
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

i może jeszcze maja nie łapać snejków,być tanie i nie będą sie scierać przy chamowaniu.stary,rozpietość masz taka że ciężko to ogarnąć.nawet jeżeli znajdziesz taką opone to będzie ona tylko próbowała dawać rady .chciałeś jedną droższą to kup sobie dwie tańsze.jedną w góry albo w te dh/fr jak piszesz ,a drugą na miacho.zmiana gumy to chyba nie tragedia.k-rady i tioga chyba dadzą rade w tym przedziale cenowym albo lekko go przekroczą
paqman
Kontakt:

Post autor: paqman »

takie rzeczy to tylko w erze
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
biko
Kontakt:

Post autor: biko »

Gasper nie ma szans na coś takiego! Albo albo... poza tym jak streetowa opona miała by dawać sobie radę w górach i odwrotnie? Nie ma rzeczy uniwersalnych...

edit:
Spróbuj wybrać na czym Ci bardziej zależy! A może coś 4crosowego by się nadało? Niski profil, nie wysoki płaski bieżnik(na pewno lepiej sprawdzi się niż typowy bieżnik FR w street'cie) jak ale jednak kostka(zawsze to jakieś boczne trzymanie w górach)Mianowice Maxis LOPEZ. Nic innego mi nie przychodzi do głowy, za duża rozpiętość.
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

w tym co wymieniles to brakuje tylko szosy. masz tak szerokie spektrum ze nie wiem co mozna by ci polecic. opona do streetu jest raczej slickiem a do dh to raczej wysoka kostka. nie da sie znalesc czegos pomiedzy.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Gasper
Kontakt:

Post autor: Gasper »

no tak, przesadziłem :P.
Głupi temat do zamknięcia.
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

=/ fłajeł...
ODPOWIEDZ