Problem z suportem oraz korbą (chyba?)

Jogurcik
Kontakt:

Problem z suportem oraz korbą (chyba?)

Post autor: Jogurcik »

Witam, mam w ostatnim czasie bardzo uporczywy problem, mianowicie kiedy pedałuje powoli ze strony suporty i korby nie wydobywa sie zaden niepokojący dzwiek, jednak gdy stane sobie na pedałach i docisne je noga to słychac niesamowicie wkurzajacy zgrzyt :/ myslałem ze to moze z powodu tego ze bolce sa mało nasmarowane... ale i to nie dało efektu. Korbe posiadam Truvativ Husefelt a suport Giga pipe SL.

Jak myslicie, powodem tego ze zgrzuty moze być wyrobiecie sie bolca od suportu albo czesci nakladanej od korby, i w tyniku czego powstaja luzy a w finale trzeszczenie ?
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

trzeszczy bo moze piach sie dostal albo lozyska sie sypia wykrec suport wyczysc i wkrec

nie bolec a os suportu
www.mm-foto.pl
Jogurcik
Kontakt:

hmm no wlasnie robilem juz tak i w sumie efektow to nie dało, wyczyscilem ładnie suport oraz korbe i to samo:/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

moze inserty na pedaly sie odkrecaja? podobno sie tak dzieje, mi odrazu odpadl, ale zdaza sie tak :) pozdro.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

To będa inserty. MI okropnie skrzypialy ale zrobilem małą reanimacje i mam nadziieje ze bedzie dobrze. Ale wyczysczenie suportu tez by sie co jakis czas przydalo.
Jogurcik
Kontakt:

wczesniej odrecała mi sie sruba na osce na lewej stronie az w koncu ja zgubiłem:/ jak ja dokrece na maxa to mam na chwile spokoj no ale pozniej znowu...

Piszac inserty mowisz o tych hmm "bolcach" na ktore nakłada sie korbe ?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Te srebrne oregi w ktore wkalda sie pedaly.
Jogurcik
Kontakt:

a jaka reanimacje zapodałes ?
jimy
Kontakt:

Post autor: jimy »

Mam podobny problem z tym supportem... :/ Czekam na jescze jakies porady. Gdzieś czytałem że może trzeba ISIS nasmarowac, czy to coś da ? Pomóżcie !!
ODPOWIEDZ