Co mam krzywe ?
Co mam krzywe ?
Pytanie jak najbardziej powazne :)
Mianowicie... Ostatnio musialem kilka razy w ciagu dluzszej jazdy odpinac zacisk tylnej piasty aby ponownie ustawic kolo prosto ( kolo przeginalo sie w lewa strone trzac o opone )
Teraz niestety ile razy nie wsiade na rower to po najmocniejszym zacisnieciu zacisku kolo caly czas laduje skrzywione ku lewej stronie , tak aby tarlo opona lewa widelke.
Pytanie jest nastepujace... co mi sie skrzywilo ?
=/ ? Czy jest to moze wina tego ze juz kiedys zle zapinalem zacisk , tak ze kolo bylo krzywo ulozone ?
To jest oska :( ?
Mianowicie... Ostatnio musialem kilka razy w ciagu dluzszej jazdy odpinac zacisk tylnej piasty aby ponownie ustawic kolo prosto ( kolo przeginalo sie w lewa strone trzac o opone )
Teraz niestety ile razy nie wsiade na rower to po najmocniejszym zacisnieciu zacisku kolo caly czas laduje skrzywione ku lewej stronie , tak aby tarlo opona lewa widelke.
Pytanie jest nastepujace... co mi sie skrzywilo ?
=/ ? Czy jest to moze wina tego ze juz kiedys zle zapinalem zacisk , tak ze kolo bylo krzywo ulozone ?
To jest oska :( ?
Na głupotę nie ma lekarstwa :Priva pisze:A nawet jeśli sie wytarły to co wtedy ?
Jestem zbyt tępy żeby samemu rozkręcić piastę :(
A tak poważnie to wybierz sie do jakiegoś serwisu i ci to zrobią. Kosz zacisku to około 10zł i kolejne 10zł ośka.
Jeśli masz fulla to podkręcaj śruby na wąchaczu i powinno być wszystko good ;)
Zacisk wymienialem dzisiaj , chodzi tak samo.
Tak wiec mam zacisk , i tu nie chodzi o zacisk niestety.
Nie mam full'a , mam dc pussy tak jak napisalem.
Oski do NS'a trzeba zamawiac z 7anna a od nich idzie sprzet jakies... 2 tygodnie ?
Ogolnie kolo moge wyprostowac w hakach , ale caly czas idzie ku lewej stronie. Tzn. moge opone docisnac nawet do lewej widelki i tak zacisnac.Natomiast nie moge ani troche ruszyc kola w prawa strone , chocby o kilka stopni.
Ma ktos jakies foto , lub strone gdzie sa opisane piasty ? Zobaczylbym co i jak i moze sie troche poduczyl =/
Tak wiec mam zacisk , i tu nie chodzi o zacisk niestety.
Nie mam full'a , mam dc pussy tak jak napisalem.
Oski do NS'a trzeba zamawiac z 7anna a od nich idzie sprzet jakies... 2 tygodnie ?
Ogolnie kolo moge wyprostowac w hakach , ale caly czas idzie ku lewej stronie. Tzn. moge opone docisnac nawet do lewej widelki i tak zacisnac.Natomiast nie moge ani troche ruszyc kola w prawa strone , chocby o kilka stopni.
Ma ktos jakies foto , lub strone gdzie sa opisane piasty ? Zobaczylbym co i jak i moze sie troche poduczyl =/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jak masz szybkozamykacz, poziome haki to weź spróbuj pomiedzy rame a piastę wyciąć z papieru ściernego dwie podkładki i po prostu zakręcić.. patent jest sprawdzony i pomógł mojemu kumplowi :)
Jednak najlepiej by było, jakbyś zmienił piastę na jakąś na śruby.. ale to wiąże się z kosztami
Powodzenia !
Jednak najlepiej by było, jakbyś zmienił piastę na jakąś na śruby.. ale to wiąże się z kosztami
Powodzenia !
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
ty się lepiej chłopie módl żebyś miał tylny trójkąt w ramie równy. kumpel miał podobnie jak ty i się okazało że rama mu się przekosiła i musiał kupić nową ramę. niestety, ale gówno chodzi po ludziach... A przekoszonych tylnych widełek już nigdy nie naprawisz, wiec lepiej na klęczkach do częstochowy na jasną górę poginaj...
NO STRESS