Sponsorzy

artur.asia
Kontakt:

Sponsorzy

Post autor: artur.asia »

Witam wszytskich, jestem nowym uzytkownikiem dh-zone.
Mam pewną prosbe , powiem o co chodzi:
Mam 14 lat , jezdze glownie w dh.
Umiem w dircie takze : NO FOOTER , ONE TOUCH , ONE HANDER , NAC NAC ITP.....
W dh kleje dropy nawet po ok 5 , 6 m
Mój kumpel ma 18 nieskacze nawet tych dropów a sponsora dostal....
Teraz moja prosba:
Jestem mlody wiec wiecie niestac mnie jeszcze na kupowanie sobie np speca albo karpiela...
Prosze powiedcie mi wszytsko na temat sponsora tzn.
Do kogo najlepiej sie zwrocic , o jakim stylu jazdy najlepiej im pisac wysylac filmy czy zdjecie.....
Poprostu wszytko co musialbym wiedziec , bym mogl znalezc dobrego sponsora i szybko.......
Downhill its my all life.......
artur.asia
Kontakt:

naprawde myslicie ze sie zgodza? a zkad taki pomysl?
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

artur.asia<lol>.... sponsorow sie nie szuka ;) to oni ci znajda... umieszczaj filmy w necie, startuj w zawodach i ogolnie pokaz na co cie stac (nawet w tym temacie mozesz jakies foty umiescic :> ) Pozdro i powodzenia
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

heh troche bawi mnie takie podejście że potrafie to to i to, skacze to to i to, a starsi nie i szukam sponsora. Ale prawde mówiąc sam nie wiem jakby to rozkręcić, sam coś będe kombinował, ale najpierw trzeba sie pokazać tam gdzie mogą Cie wyłonić, czyli zawody, dh, dirt, slopestyle, 4x, ew jakbyś skręcił jakiś mega film typu np Biotop czy taki jak produkcje w Wojtkiem Gołą w roli głównej to pewnie ktoś by na to poszedł. Na nikim nie zroib wrażenia że latasz dropy, jak nie będziesz osiągał dobrych czasów w rywalizacji z innymi, najlepsze wiadomo miejsca na pudle, ale żeby potwierdzić umiejętności trzeba startować regularnie i troche ich uzbierać. Mi właśnie przelatują koło nosa takie okazje bo siedze z noga w gipsie ale od wtorku zdjemująąa aaaaajjj ;DDDD I kierunek 10 czerwca Kiczera-Puławy.
Żebyś pomysł zrealizował zacznij wygrywać i tyle...yyyy i nie wiem czy dobrze myśle, ale żaden sponsor nie da raczej poprostu ramy za kilka tysięcy na 'masz, bierz, jezdzij'...przynajmniej w początkowym etapie :?

\\

no i jak masz tego kumpla to moze się jego zapytaj i nam powiedz a nie odwrotnie...
http://dhcyc.pinkbike.com
artur.asia
Kontakt:

Rozumiem, to moze jakies pomysly na jakie zawody sie zglosic?
Jakies na poczatek.
dhcyc-powiedz a co mialbym zrobic by mnie wzieli do filmu?
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

artur.asia pisze:a co mialbym zrobic by mnie wzieli do filmu?

hahahaha a nie pomyślałeś żeby sam skrecic jakis film ?;]
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

A ja wiem co, raczej chodzi o całokształt...rany, zawodów tez masz wpizdu, wystarczy ruszyć głową i poszukać http://www.hcfr.pl/readarticle.php?article_id=22
http://dhcyc.pinkbike.com
artur.asia
Kontakt:

bikerman samemu filmik bede robil tylko chodzi by zrobic film w ktorym wystapi ktos znany dobrze poprostu wystapic w jakims prestizowym filmiku
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

tak naprawde te tricki co mówisz robi połowa polski, dzisiaj to już naprawde nic ciekawego.

Jakbyś umiał backflipa, supermana, 360, can cana i najlepiej jeszcze z dodatkowymi kombinacjami, to mozesz szukać spoknsora "na szybko" inaczej raczej nie.

Co do filmu, tak samo jak wyzej, za mało umiesz jeszcze, zeby jeździć koło kogoś kto robi choćby flipy.

Masz dopiero 14 lat, nie spiesz sie, pojeździj ze 2 lata, jak bedizesz dobry to mozesz mysleć o sponsoringu.
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Masz 14 lat, na razie nie przesadzaj z tymi dropami bo potem nie będziesz chodzić...
Adas_p2
Kontakt:

Post autor: Adas_p2 »

buahaha moge sie juz smiac? xD
www.pinkbike.com/photo/913398/
www.pinkbike.com/photo/913399/
robertomt
Kontakt:

Post autor: robertomt »

Hehe, ja jezdze 4 lata jestem mistrzem polski juniorów w 4x kilka razy zajmowalem dobre miejsca i jakos nie mam zadnego sponsora :] nie tak latwo jest znalesc w polsce sponsora ktory by naprawde pomagal.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Wiesz co... na tej zasadzie to się nigdy nie znajdzie sponsora :)

Jeśli chcesz pokazać się w jakimś filmie, to Musisz zebrać ekipe, zrobić dobry materiał, dobrze go obrobić i wylansować w środowisku... Inaczej nie ma bata by Ci ktoś "sławny" wziął do filmu . Potencjalni sponsorzy oglądają niejednokrotnie materiały filmowe i czasem mogą się odezwać .

Jeśli Chcesz być zawodnikiem sponsorowanym - Musisz zajmowac miejsca, wtedy może ktoś da Ci rame... sprzet i wogole, ale z początku i tak będzie to trudne ...

Są też sposoby, które można nazwać po jakimś tam calu sponsorstwiem .

Ja na ten przykład właśnie, jeżdzę jako osoba, która jest riderem reklamującym pewny krakowski sklep rowerowy . Oni nie sponsorują mnie dla miejsc, lecz pomagają mi się rozwijać . Nie dają mi sprzętu za darmo, lecz po cenach znacznie odbiegających od katalogu ... Poprostu, reklamujac ich ( i o ile słuchy donoszą, to dość sprawnie mi to idzie, bo w sklepie pojawia się nowa klientela ) swoją jazdą, ja mam zapewnioną pomoc w startach, pomoc gdy coś rozwale , a nie stać mnie na ceny katalogowe i takie tam ... Oni za to mają całkiem niezłą reklamę . Gdy zrobię coś bardzo konkretnego ( dajmy na to walne największego dropa w polsce, albo nie wiem... zajmę dobre miejsce w zawodach) , to dostanę premię, w postaci jakiegoś darmowego stuffu . Ale, żeby to całe załatwić, to nie było tak o też prosto, bo szef musiał mnie najpierw poznać, opinie o mojej osobie od innych i zobaczyć na żywo co robię i oglądnąć też nie jedno foto . Dla firmy to jest inwestycja, a nikt nie wsadzi kasy w ciemno.

Materiał filmowy - Proszę bardzo... Ja np. potrafiłem zebrać grupę filmową... zebrać bardzo dobrych riderów, lecz niekoniecznie bardzo znanych ... Prace nad zdjęciami trwają , a przygotowania do niektorych ujęć kosztują naprawdę baaaardzo wiele czasu i nerwów ( aby nakręcić 10s widoku i szybkiego przejścia na riderów, potrzeba było niemal godzine, by to idealnie uchwycić ... ) Potem co z takim materiałem ? Gdy złoży się wersję demo, puszcza się ją w obieg... może ktoś się odezwie... czasem można też iść z płytką do firm o tematyce powiązanej z tym sportem ... może się zaciekawią .

Generalnie - nie można liczyć na kokosy, conajwyżej można troche popertraktowac, ale trzeba mieć do tego solidną podkładkę, czyli trzeba umieć się zaprezentować i sprzedać . Potem może w miarę czasu kiedyś ktoś zauważy, powie komuś i coś będzie... ale na to trzeba lat , a nie tygodni ...

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
kolaczek
Kontakt:

Post autor: kolaczek »

sudi ty moze zacznij pisać książki bo dobrze ci idzie :):):):)
artur.asia
Kontakt:

no dzieki za pomoc
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

kolaczekhahaha,dokladnie :D
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

na dworcu centralnym w warszawie na pewno znajdziesz jakiegos pana po piecdziesiatce z obywatelswem niemieckim ktory chetnie kupi Ci co nieco do roweru w zamian za odrobine czulosci
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Adas_p2
Kontakt:

Post autor: Adas_p2 »

po co Wy sie ludzie meczycie i tyle mu wypisujecie?
To proste Polska to nie ameryka i tu z prostymi trickami sponsora sie nie znajdzie..
www.pinkbike.com/photo/913398/
www.pinkbike.com/photo/913399/
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

kolaczekpiotrex O jeju :D Miałem wene ... Pozatym nie miałem nic ciekawszego do roboty, bo na rower dopiero potem pojechałem :P

Pozdro !:]
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ