skok w dirt jumperze... ;/
skok w dirt jumperze... ;/
elo
mam taki problem:
chce sobie zmniejszyc skok w dj3 2004.Obecnie mam 130mm a chce 100mm. Czy wystarczy tylko przelozyc podkładki pod tłumikami (jak w dj 2003) czy jak to zrobic..? Czy wyleje mi sie cos jak to wyciagne czy cos?? pytam bo nigdy tego nie robilem a tez wole sie dowiedziec niz zepsuc cos..;/
przeczytał juz wiele stron na szukajce dhzona i BA ale jakos nie znalazłem nic co by mi pomoglo...
z góry dzieki,pozdro
mam taki problem:
chce sobie zmniejszyc skok w dj3 2004.Obecnie mam 130mm a chce 100mm. Czy wystarczy tylko przelozyc podkładki pod tłumikami (jak w dj 2003) czy jak to zrobic..? Czy wyleje mi sie cos jak to wyciagne czy cos?? pytam bo nigdy tego nie robilem a tez wole sie dowiedziec niz zepsuc cos..;/
przeczytał juz wiele stron na szukajce dhzona i BA ale jakos nie znalazłem nic co by mi pomoglo...
z góry dzieki,pozdro
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Re: skok w dirt jumperze... ;/
Wyjmij podkladki spod sprezyn glownych (pozytywnych) i wloz je pod sprezyny negatywne. Uzyskasz tym sposobem 110 mm skoku.
Ja zmieniałem skok w sowim DJ I '04. Cały myk polega na tym żeby przełożyć te tuleje tak jak na rysunku. Wiąże się to zlaniem oleju i rozebraniem całego amora. Nie trzeba wymieniać tłumików.
1.Odkrecasz korki
2.Wyciagasz sprezyny i wylewasz olej
3.Odkrecasz lagi od spodu
4.Wysuwasz lagi
5.Wyjmujesz tłumiki
6.Przestawiasz podkładki
7.Składasz w odwortnek kolejności
8.Zaelwasz amora olejem
9.Wkrecasz korki (uważaj żeby gwintem nie sciąć uszczelek)
Przynajmiej ja to tak zrobiłem.
Powodzenia
1.Odkrecasz korki
2.Wyciagasz sprezyny i wylewasz olej
3.Odkrecasz lagi od spodu
4.Wysuwasz lagi
5.Wyjmujesz tłumiki
6.Przestawiasz podkładki
7.Składasz w odwortnek kolejności
8.Zaelwasz amora olejem
9.Wkrecasz korki (uważaj żeby gwintem nie sciąć uszczelek)
Przynajmiej ja to tak zrobiłem.
Powodzenia
NO FATE
-
- Kontakt:
Chlopcze, po co od razu na niego bluzgasz, opanowac sie nie mozesz? Myslisz ze przez to bedziesz fajny? Przez takie akcje to forum ma taka opinie jaka ma. A ahap4wQ w pewnym sensie ma racje - sprobuj zmienic skok takim sposobem w DJ III 2005...SpokoRider pisze:ahap4wQ jesteś poje*any, jesteś poje*bany. ********** takie rzeczy że aż żal słuchać. Wyyyyypieeeerrd!#%^@$%^@$#%$ !!!!!!!!!
Robi sie to dokładnie jak z 2003 , wystarczy przełożyć z góry na doł podkładki - gotowe !
Rysunek nawet ci dali :-)
-
- Kontakt:
Re: skok w dirt jumperze... ;/
greenman pisze: chce sobie zmniejszyc skok w dj3 2004.Obecnie mam 130mm a chce 100mm.
Czy on tu pisze o 2005 :///
On pierdoli w każdym temacie, swoje sny, i wymysły. Dlatego bluzgam, i mnie to denerwuje bo ktos sie potem naczyta i tyle.
Ride a Bike