kasety
kasety
Jak to jest z kasetami, które pasuja do których piast czyli np czy kasetę 7 rzędową do sie założy na piaste która obsługuje 8/9 redów .No i jeszcze czy łańcucjh 7 rzedowy bedzie chodził z osemnką
-
- Kontakt:
kasete 7-ke da sie zalozyc do piasty 8/9. potrzebne beda Ci jednak podkladki (takie zwykle, jak sa miedzy zebatkami w kasetach) w sklepach rowerowych do 2 zl kosztuja:)
lancuchy powinny pasowac rowniez, tylko pamietaj, ze zebatki i lancuchy na 9 sa chyba nieco wezsze wiec moga byc jakies problemy.
poczekaj jednak az ktos inny sie wypowie i ewentualnie mnie poprawi bo sie na tym nie znam zbytnio (singla mam;))
lancuchy powinny pasowac rowniez, tylko pamietaj, ze zebatki i lancuchy na 9 sa chyba nieco wezsze wiec moga byc jakies problemy.
poczekaj jednak az ktos inny sie wypowie i ewentualnie mnie poprawi bo sie na tym nie znam zbytnio (singla mam;))
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
.::GG[4839750]::.
łańcuchy na 7 i 8 sa takie same
osobiscie jezdze na starej kasecie siódemce na piascie pod 8/9 , zamiast wstawiać podkładke dołozyłem najmniejszą zębatke z kasety 8b (tą którą sie skręca kasete) i i mam 8 biegów (w kasecie 7 zebatka ma 13 ząbków a ta najmniejsza z innej ma 11 wiec wszystko pasowało )
osobiscie jezdze na starej kasecie siódemce na piascie pod 8/9 , zamiast wstawiać podkładke dołozyłem najmniejszą zębatke z kasety 8b (tą którą sie skręca kasete) i i mam 8 biegów (w kasecie 7 zebatka ma 13 ząbków a ta najmniejsza z innej ma 11 wiec wszystko pasowało )
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=288800