Wada postawy...
Wada postawy...
Witam
MAm wade postawy,
prawa noga jest jakby krutrza, kiedyś lekarz stwierdznił około 1-2cm. Teraz nie cuzje ze to az 2 cm
Teraz po 10 miechach jazdy FR zaczołem to odczuwać.
Czuje ze lewa jest dłuższa, widze jakby kolano prwej było niżej.
Od jakiegoś czasu mam bóle prawego kolana, czy to jest tym spowodowane?
Byłem u ortopedy i mówi że to minimalna różnica a do 2cm to wybaczalne, ale mi to rpzeszkadza jak cholera;(;(;(
Jak chodze to często boli mnie prawe kolano, a jak jeżdże to nie.
Jutro jade zakupić wkąłdke ortopedyczną 0,5 cm i zobacze jak będzie.
Ponadto będe miał USG kolana.
Dostałem załamki jakiejś, da sie to jakoś wyeliminowąć, rozciąganie kości?
Wiem że to kosztowne chyba ale zdecyduje sie na wszytsko....
Pomóżcie
Kondzio
MAm wade postawy,
prawa noga jest jakby krutrza, kiedyś lekarz stwierdznił około 1-2cm. Teraz nie cuzje ze to az 2 cm
Teraz po 10 miechach jazdy FR zaczołem to odczuwać.
Czuje ze lewa jest dłuższa, widze jakby kolano prwej było niżej.
Od jakiegoś czasu mam bóle prawego kolana, czy to jest tym spowodowane?
Byłem u ortopedy i mówi że to minimalna różnica a do 2cm to wybaczalne, ale mi to rpzeszkadza jak cholera;(;(;(
Jak chodze to często boli mnie prawe kolano, a jak jeżdże to nie.
Jutro jade zakupić wkąłdke ortopedyczną 0,5 cm i zobacze jak będzie.
Ponadto będe miał USG kolana.
Dostałem załamki jakiejś, da sie to jakoś wyeliminowąć, rozciąganie kości?
Wiem że to kosztowne chyba ale zdecyduje sie na wszytsko....
Pomóżcie
Kondzio
Duży kiedy chcesz, mały keidy tzraba?
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Re: Wada postawy...
Spokojnie też tak mam i się wcale tym nie przejmuje, ból zaniedługo przejdzie:)
KOCIOL
-
- Kontakt:
wiew
Witam,
nic tylko współczuć...
Ja mam taki problem z kolanami: choroba Osgott Schlattera czy cos takiego tj. martwica kolan. Maź stawowa jest do bani - to tak krótko i rzeczowo ujmę.
Co do wypowiedzi !^_BYKU_^! nie zgodze się z Tobą - wiem z konsultacji z panią dr od rehabilitacji oraz ortopedą, że takie sciągacze więcej szkodzą niż pomgają, ponieważ ograniczają zdolność ruchową mięśni stawu kolanowego.
Wiem coś o tym - kiedyś założyłem ściagacz ileś czasu chodizłęm w nim (z przerwami małymi) i po jakimś czasie stało się tak - jakby mi ktoś "wyciął" kawałek mięśnia przy kolanie i zaszył. Normalnie ból jak cholera:/ poszedłem na studniówkę i rozruszałem mięśnie.
Teraz robie ćwiczenia rehabilitacyjne na kręgosłup oraz na kolana.
Jeszcze chciałbym wsa przestrzec (mi już nic nie pomoże) abyście chronili kolana przed niskimi temperaturami. Do 3 min. jest to lecznicze. Powyzej tkanka maziowa kolan zostaje wyniszczana:/
Pozdrawiam,
Bloszek
Witam,
nic tylko współczuć...
Ja mam taki problem z kolanami: choroba Osgott Schlattera czy cos takiego tj. martwica kolan. Maź stawowa jest do bani - to tak krótko i rzeczowo ujmę.
Co do wypowiedzi !^_BYKU_^! nie zgodze się z Tobą - wiem z konsultacji z panią dr od rehabilitacji oraz ortopedą, że takie sciągacze więcej szkodzą niż pomgają, ponieważ ograniczają zdolność ruchową mięśni stawu kolanowego.
Wiem coś o tym - kiedyś założyłem ściagacz ileś czasu chodizłęm w nim (z przerwami małymi) i po jakimś czasie stało się tak - jakby mi ktoś "wyciął" kawałek mięśnia przy kolanie i zaszył. Normalnie ból jak cholera:/ poszedłem na studniówkę i rozruszałem mięśnie.
Teraz robie ćwiczenia rehabilitacyjne na kręgosłup oraz na kolana.
Jeszcze chciałbym wsa przestrzec (mi już nic nie pomoże) abyście chronili kolana przed niskimi temperaturami. Do 3 min. jest to lecznicze. Powyzej tkanka maziowa kolan zostaje wyniszczana:/
Pozdrawiam,
Bloszek
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
1.Ok, ale jakieś rady bloszku masz dla mnie? Co zrobić z tym, oprucz wkładki którą dziś zakupuje?.
2.Kiedyś fakt smigałem z 2 razy w zimie w krutkich spodenkach i ochraniczach, a wcześńiej jexdziłem na skuterze.
3.Ponadto mam takie uczucie zmęczenia w kolanach ostnimi czasy co to może być?
2.Kiedyś fakt smigałem z 2 razy w zimie w krutkich spodenkach i ochraniczach, a wcześńiej jexdziłem na skuterze.
3.Ponadto mam takie uczucie zmęczenia w kolanach ostnimi czasy co to może być?
Kolega miał tez krotsza noge ale to sporo, takze wizualnie bylo widac i przez to kulał i miał zabieg rozciagania kosci. KOśc była złamana mniej wiecej na srodku i założony taki metalowy szkielet i co dziennie kolega musial imbusem chyba 6 krecic o 90 stopni taka srube i rozciagal sobie kosc o chyba 1 mm dziennie, to bylo podobno cholernie bolesne. No i napewno troche kasy kosztuje taki zabieg a kolega mial to chyba z 2 miesiace.
bloszek a ile ty masz lat ? Bo ja cierpiałem na ta chorobe jak byłem młodszy troche tak około 14-16 roku zycia i wtedy to faktyczie było dość uciążliwe. Chodziłem od lekaza do lekaza i słyszałem tak różne diagnozy ze to sie w głowie nie mieśći. Jeden gość mi kazał zagipsować całą noge na 2 miesiące, inny skręcic kolano śrubą, a o zwolnieniu z wf i zakazu jazdy na rowerze na rok juz nie wpomne.
Mnie to troche niepokoiło ze oni nie potrafia jakieś jednoznacznej diagnozy postawic i znalazłem jakiegos profesora docenta itd. w Rzeszowie- specjaliste od tej choroby.Wiesz co sie potem okazało ? gość mi powiedział : rob co chcesz , ile chcesz, jeździj na rowerze , uprawiaj sporty. Jak cie zaczną bolec kolana to odpuść na kikla dni i potem znou do woli. I tak zrobiłem teraz mam 20 lat i pozatym ze no nie moge klękać bo mnie boli:) to wszystko jest ok. jeżdze na rowerze generalnie jestem aktywmny i wszstyko ok. Wiec jeśli jestes młody to podejzewa ze ci przejdzie po prostu.
wiewnie przejój sie stary, nie masz nic uszkodzonego narazie tylko jedna noge krótsza troche. Każdy jest troche niesymetryczny. Jedni mają jedną stope dłuższą inni nogi itd. Pewnie dostaniesz jakaś wkładkę i po bolu. A najlepiej to nie myśl o tym to zupełnie ci przestanie przeszkadzac:)
Mnie to troche niepokoiło ze oni nie potrafia jakieś jednoznacznej diagnozy postawic i znalazłem jakiegos profesora docenta itd. w Rzeszowie- specjaliste od tej choroby.Wiesz co sie potem okazało ? gość mi powiedział : rob co chcesz , ile chcesz, jeździj na rowerze , uprawiaj sporty. Jak cie zaczną bolec kolana to odpuść na kikla dni i potem znou do woli. I tak zrobiłem teraz mam 20 lat i pozatym ze no nie moge klękać bo mnie boli:) to wszystko jest ok. jeżdze na rowerze generalnie jestem aktywmny i wszstyko ok. Wiec jeśli jestes młody to podejzewa ze ci przejdzie po prostu.
wiewnie przejój sie stary, nie masz nic uszkodzonego narazie tylko jedna noge krótsza troche. Każdy jest troche niesymetryczny. Jedni mają jedną stope dłuższą inni nogi itd. Pewnie dostaniesz jakaś wkładkę i po bolu. A najlepiej to nie myśl o tym to zupełnie ci przestanie przeszkadzac:)
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Cholera !
Ja cala zime przechodziłem w krotkich spodenkach i rekawku....
czulem zimno ale nie przeszkadzalo mi to jakos specjalnie...
Teraz jest troche chlodniej to rece mam fioletowe-a zauwazylem ostatnio ze mnie zaczynaja bolec kolana od jazdy na rowerze gdy mocniej pedaluje...
zajebiscie ;/
A mowila Mama... mowila..
Ja cala zime przechodziłem w krotkich spodenkach i rekawku....
czulem zimno ale nie przeszkadzalo mi to jakos specjalnie...
Teraz jest troche chlodniej to rece mam fioletowe-a zauwazylem ostatnio ze mnie zaczynaja bolec kolana od jazdy na rowerze gdy mocniej pedaluje...
zajebiscie ;/
A mowila Mama... mowila..
...
xTasior omg! jestes ****** stary :D
hahaha:/
przemroziles sobie rece i dlatego sie robia fioletowe jakos tak chyba:p
a kolana pewnie tez:p
czase w zime jak zimno w kolana mi bylo to pozniej tez bolaly ale to tylko jakis czas pozniej przestalo:p idz moze do lekarza bo z kolanami to nie przelewki czy jakos tak:p
hahaha:/
przemroziles sobie rece i dlatego sie robia fioletowe jakos tak chyba:p
a kolana pewnie tez:p
czase w zime jak zimno w kolana mi bylo to pozniej tez bolaly ale to tylko jakis czas pozniej przestalo:p idz moze do lekarza bo z kolanami to nie przelewki czy jakos tak:p
ja mam w zime nawet ocieplacz na penisa, dlatego moja dziewczyna jest zawsze zadowolona. krutsza noga powoduje zmiane w systemie kolanowym i miednicy prowadzac do bujania po bokach, tak zwanego gibania ... kocie ruchy i te sprawy. mozna za to dostac na ulicy w twarz slyszac tekst: co sie tak bujasz. trzeba uwazac. mozna sobie zrobic krzywde, zawsze mozna miec na lewej nodze trampka a na prawej szpilki od mamy. bedziemy smiesznie wygladac ale pozbedziemy sie bujania ktore moze doprowadzic do straty zebow. Ogolnie to krotsza noga jest do bani bo zawsze kupimy spodnie na jedna noge za krotkie a na druga za dlugie i nie wiadomo co z tym zrobic.
zefel ty to sie na głowe lecz z takimi pomysłami...to nie forum dla dresów
Kupiłem podpiętke 0,5 cm i jest git.
Czuje teraz lwea krótrza. Więc moja wada wynosi 3-4mm.
Lepiej sie chodzi, nie kuśtykam, nie boli...
Ale musze z wkąłdką chodzić i jeździć
Kupiłem podpiętke 0,5 cm i jest git.
Czuje teraz lwea krótrza. Więc moja wada wynosi 3-4mm.
Lepiej sie chodzi, nie kuśtykam, nie boli...
Ale musze z wkąłdką chodzić i jeździć
Pomyliłeś fora chyba zefel-u
A co do nogi brat miał połamaną w łydce chyba.
Z tego co wiem zanim doszła do sprawności, bo 100%% nigdy nie bedzie takiej jak wcześnie to mineło z 2-3 tyg.
Schudła dużo ona i mięsnie zwiotczały.
Jak na mój gust musisz ją przyzwyczajć powolutku do wysiłku, rozciągać...
Jesli nic to nieda przez 1-2 tyg to do ortopedy...
Kondzio
A co do nogi brat miał połamaną w łydce chyba.
Z tego co wiem zanim doszła do sprawności, bo 100%% nigdy nie bedzie takiej jak wcześnie to mineło z 2-3 tyg.
Schudła dużo ona i mięsnie zwiotczały.
Jak na mój gust musisz ją przyzwyczajć powolutku do wysiłku, rozciągać...
Jesli nic to nieda przez 1-2 tyg to do ortopedy...
Kondzio
wiew
Ćwiczenia rehabilitacyjne..., co do wkładki to chyba nie jest zły pomysł...
karol.fr
no niedługo rozpocznę 22 rok mojego życia :) takze chyba jestem deczko starszy co??
U mnie po jeździe rowerem jest taki potworny ból kolan że nie daję rady dłużej jeździć - żeby nie było Ja jeżdę XC. I po przejechaniu około 30 km mam już dość...
Kiedyś miałem taki objaw, że idąc normalnie chodnikiem potrafiło mi w kolanie "coś" wyskoczyć - tak jakby rzepka mi wypadała, był to cholerny ból i nie zycze go nikomu. Poszedłem do lekarzea ten wysłał mnie na:
Krioterapie kolana, ćwiczenia, oraz leczenie takimi "pradami" i pomogło. Ale ból nadal jest, ćwiczeń nie robie dzień w dzień, bo czasem poprostu sie nei che, albo nei ma sie czasu.
Podejżewam że gdybym ćwiczył regularnie, to przyniosłoby to efekty...
Jak narazie staram się mało jeździć na rowerze, aby kolana odpoczęły sobie...
Ściągacze na kolana i opski są stosowane tylko u ludzi, którzy mieli np. zerwane więzadła krzyżowe... u nikogo więcej nie powinno tego być.
Ogółem dbajcie o to żeby nie działała niska temp. na kolana, bo to się źle skończy.
Pozdrawiam,
Bloszek
Ćwiczenia rehabilitacyjne..., co do wkładki to chyba nie jest zły pomysł...
karol.fr
no niedługo rozpocznę 22 rok mojego życia :) takze chyba jestem deczko starszy co??
U mnie po jeździe rowerem jest taki potworny ból kolan że nie daję rady dłużej jeździć - żeby nie było Ja jeżdę XC. I po przejechaniu około 30 km mam już dość...
Kiedyś miałem taki objaw, że idąc normalnie chodnikiem potrafiło mi w kolanie "coś" wyskoczyć - tak jakby rzepka mi wypadała, był to cholerny ból i nie zycze go nikomu. Poszedłem do lekarzea ten wysłał mnie na:
Krioterapie kolana, ćwiczenia, oraz leczenie takimi "pradami" i pomogło. Ale ból nadal jest, ćwiczeń nie robie dzień w dzień, bo czasem poprostu sie nei che, albo nei ma sie czasu.
Podejżewam że gdybym ćwiczył regularnie, to przyniosłoby to efekty...
Jak narazie staram się mało jeździć na rowerze, aby kolana odpoczęły sobie...
Ściągacze na kolana i opski są stosowane tylko u ludzi, którzy mieli np. zerwane więzadła krzyżowe... u nikogo więcej nie powinno tego być.
Ogółem dbajcie o to żeby nie działała niska temp. na kolana, bo to się źle skończy.
Pozdrawiam,
Bloszek
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Ojj jak masz płun w kolanie to wezmą taką dupną strzykawe i ci go wyssą... No troche to boli, bo babcia miała to mówiła, ja nie wiem. A co do krotszej nogi to u mnie to rozpoznali jakis rok temu, chyba o 1cm. Troche pochodzilem na gimnastyke korekcyjna, bo jeszcze mialem taki "kaczy kuper" i mi juz sie wyprostowala ta noga.
A faktycznie od klęczenia na sniegu w zimie bolały troche kolana w wiosne ale teraz juz nie..xTasior - po.jebał.o cie xD ?
A faktycznie od klęczenia na sniegu w zimie bolały troche kolana w wiosne ale teraz juz nie..xTasior - po.jebał.o cie xD ?