Bombell Ja usunąłem. Rzeczywiście był post typowo ogłoszeniowy, a tak jak już nie raz było mówione takie rzeczy sa usuwane bez uprzedzenia.
Co do tematu:
Moje ulubione obręcze na 26" to ewidentnie DT SWISS fr6.1d.
Możecie mówić że miękkie aluminium, blablabla...
Owszem, wgniata się! Ale co z tego skoro pozostaje proste! Oprócz estetyki nie ma to większego znaczenia, bo obręcz jest naprawdę sztywna i przy dobrym zaplocie zupełnie niepodatna na centry.
Ale do streetu średnio, triki polegające na ciskaniu w sztywniaku o murki, kanty,itp. mogą za szybko narazić ją na pozagniatanie na śmierć.. Aczkolwiek są tacy którzy na niej szaleją w mieście. Jest koleżka w Warszawie który psuje dużo rzeczy... Łącznie ze złamaniem łożyska w PIG-ach przy amorze, ale obręcze są nieugięte...;)
S-type mnie nie zachwycił. Może kwestia zaplotu, szybko się centrowało. Powiem tak, obręcz dobra ale bez przesady. To fakt, w wersji camo śliczna, wogóle sama w sobie jest zgrabna i lekka. Mółbym wziąć jeszcze raz te obręcze i zapleść u mojego serwisanta od kół.
Jeśli jednak planujesz wrzucić kółka potem do zjazdówki, a cenisz niską wagę widziałbym to tak,
EX721 + EX721
albo komplet DT.
koła mocne i lekkie (chris king)
z tą zjazdówką to troche chyba przesadziłem, bo wiadomo ze za pare lat pewnie te obrecze zmienie na jakieś inne... a zjazdówki wczesniej nie bede miał... o ile w ogole... tak tylko przyszłościowo myślałem... nie potrzebnie
EX721 + EX721 ???
czy to nie będzie za słabe? rozumiem z przodu ale czy na tyle to wytrzyma?
ps. jeszcze odnośnie tych EX721, rozumiem że "Ceramic" mnie nie interesuje bo to tylko do V-brake'ow?
EX721 + EX721 ???
czy to nie będzie za słabe? rozumiem z przodu ale czy na tyle to wytrzyma?
ps. jeszcze odnośnie tych EX721, rozumiem że "Ceramic" mnie nie interesuje bo to tylko do V-brake'ow?
http://dynuel.pinkbike.com