chainreactioncycles uk - usd, euro??

podnietek
Kontakt:

chainreactioncycles uk - usd, euro??

Post autor: podnietek »

Zauwazylem dziwna rzecz. Dlaczego cena w dolarach jest duuuuuzo nizsza niz w euro? Wybierzcie jakis komponent, dajcie cene w euro, sprawdzcie ile to w zlotowkach wychodzi, a potem przelaczcie na widok w dolarach (na gorze strony) i znowu na zlotowki.
Na interesujacym mnie kompnencie roznica 922euro/1060usd, jakby nie liczyc 500zl roznicy. DLACZEGO? Ci z USA i tak przeciez kupuja w USA.

Ktos kupowal u nich i pytal sie moze o platnosc w dowolnej (wybranej przez siebie) walucie??
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

musisz miec konto walutowe.ale to faktycznie interesujace.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
podnietek
Kontakt:

Akurat konto walutowe (dla mnie obecnie to nie jest walutowe, bo euro mam na codzien) to ja mam. Platnosc karta kredytowa to tez nie problem, ale czy moge sobie zazyczyc, ze chce zaplacic kwote w dolarach (ekwiwalent).
Chodzi mi o to, ze na ich stronie fixing walut jest na poziomie 1,15 (1,15 dolara = 1 euro), a w rzeczywistosci jest ok 1,35.
Przyklad:

Kwota 922 euro:
- to jest wedlug chainreaction 1060 usd,
- robiac przelew bank ma fixing 1,35, czyli
1060usd=785euro...
- 130e jak w ryj strzelil do przodu,zreszta ile by nie bylo.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

napisz do nich czy mozesz wybrac walute i juz...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
podnietek
Kontakt:

Prices include VAT (Value Added Tax)* at the standard UK rate of 17.5%. VAT does not apply to orders that are to be shipped outside the E.U. or to Tax Free areas such as the Channel Islands. These areas will be priced and billed with VAT deducted.
If you select a currency or a delivery country outside the E.U., prices will be displayed VAT free, for example, an item which costs 19.99 GBP will be shown and billed as 17.01 GBP when it is VAT free.
While we do our best to ensure prices are up to date and correct, errors may occur and in this case you will be contacted before your order is shipped.

No i wiadomo :/
Koniec tematu.
ODPOWIEDZ