do użytkowników DC AKITA
do użytkowników DC AKITA
wiem ,że na stronce DC są podawane wymiary, ale również wiem że nieżadko te dane odbiegają od rzeczywistości, więc:
prosiłbym o podanie wymiarów rury podsiodłowej:
-zewnętrznej średnicy(pod przednią przerzutkę)
-wewnętrznej średnicy( pod sztycę)
-szerokość mufy suportowej
z góry dzięki za pomoc
prosiłbym o podanie wymiarów rury podsiodłowej:
-zewnętrznej średnicy(pod przednią przerzutkę)
-wewnętrznej średnicy( pod sztycę)
-szerokość mufy suportowej
z góry dzięki za pomoc
0górmasz okres napiec przedmiesiaczkowych ze taki sympatyczny jestes?
od tepaku to mozesz swoich znajomych wyzywac,w innym wypadku lepiej zachowaj te slowa dla siebie.
Problem ze spytaniem sie osobiscie jest zasadniczy bo DC ma siedzibe na centralnym zadupiu.Nie wiesz,to kurwa,nie pisz!
od tepaku to mozesz swoich znajomych wyzywac,w innym wypadku lepiej zachowaj te slowa dla siebie.
Problem ze spytaniem sie osobiscie jest zasadniczy bo DC ma siedzibe na centralnym zadupiu.Nie wiesz,to kurwa,nie pisz!
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
tak sie sklada ze wiem gdzie jest dc i jako ze mam do krakowa ponad 120 km pociagiem to jakos nie widze problemu zeby tam nie pojechac i sie dowiedziec co i jak jak nie wiem... ale zamiast 120 km wolalbym zadzwonic lub wyslac e-maila. nie moja wina ze autor tematu jest jebiety i nie umie napisac / zadzwonic lub odwiedzic firmy...
poza tym pisze jak kurwa byk
System: zawieszenia jednozawias (Double Triangle Swingarm Concept)
Materiał Alu 6061 T6
Rozmiary: 14”, 16”
Waga: 14" -3100 g, 16" - 3400 g bez dampera
Stery: 1 1/8” A-head, możliwość włożenia sterów z długimi miskami (1")
-----> Sztyca Podsiodłowa: 27,2 mm
-----> Przednia przerzutka: 31,8 mm
Hamulce: tarczowe, v-brakes, standardowy adapter hamulca tarczowego
Mocowanie Hamulców tarczowych: zgodne z normą IS 2000
Mocowania napinaczy ISCG: Tak
Maksymalna szerokość opony: 24”: 2,8” / 26”: 2,6”
Rekomendowany skok widelca: 100 – 150 mm
Amortyzator tylny do wyboru: Manitou Metel RP
-----> Szerokość Pakietu: 73 mm
poza tym pisze jak kurwa byk
System: zawieszenia jednozawias (Double Triangle Swingarm Concept)
Materiał Alu 6061 T6
Rozmiary: 14”, 16”
Waga: 14" -3100 g, 16" - 3400 g bez dampera
Stery: 1 1/8” A-head, możliwość włożenia sterów z długimi miskami (1")
-----> Sztyca Podsiodłowa: 27,2 mm
-----> Przednia przerzutka: 31,8 mm
Hamulce: tarczowe, v-brakes, standardowy adapter hamulca tarczowego
Mocowanie Hamulców tarczowych: zgodne z normą IS 2000
Mocowania napinaczy ISCG: Tak
Maksymalna szerokość opony: 24”: 2,8” / 26”: 2,6”
Rekomendowany skok widelca: 100 – 150 mm
Amortyzator tylny do wyboru: Manitou Metel RP
-----> Szerokość Pakietu: 73 mm
0górmoj drogi mamuci pomiocie.po pierwsze-obelgi zachowaj dla swoich znajomych.
po drugie-jak Dragon napisal nierzadko zdaza sie ze dane ze strony nie do konca pokrywaja sie z rzeczywistoscia.
po trzecie jak nie umiesz (a nie umiesz) odpowiedziec na pytanie zadane w temacie to po co piszesz?jakis kompleks moze?
skonczmy ten offtopic...
btw-jestem ciekaw czy jakbys stal twarza w twarz z Dragonem to tez bys tak fikal..
po drugie-jak Dragon napisal nierzadko zdaza sie ze dane ze strony nie do konca pokrywaja sie z rzeczywistoscia.
po trzecie jak nie umiesz (a nie umiesz) odpowiedziec na pytanie zadane w temacie to po co piszesz?jakis kompleks moze?
skonczmy ten offtopic...
btw-jestem ciekaw czy jakbys stal twarza w twarz z Dragonem to tez bys tak fikal..
sam jestes mamucim pomiotem cfelu
skoro na kazdej stronie pisza takie same wymiary to takie wlasnie sa i nie mialem okazji spotkac sie z innymi wiec nie wiem skad masz takie "niusy"
a tak na marginesie to jestes jego przydupasem czy tylko robisz z siebie marynowanego ciecia ?? :> bo do Dragon-kr nic nie mam do ciebie tez nie tylko wasz tok myslenia mnie powala... i nie mow prosze ze mieszkasz 500 km od DC i nie mozesz do nich podjechac i wypytac o wszystko co jest mozliwe... poza tym wyrazam swoja opinie i jak ci nie pasuje skocz z 10 i nie sap :> to tyle
mam nadzieje ze autor tematu wie juz jakie sa wymiary:
Sztyca Podsiodłowa: 27,2 mm
Przednia przerzutka: 31,8 mm
Szerokość Pakietu: 73 mm
pozdro
skoro na kazdej stronie pisza takie same wymiary to takie wlasnie sa i nie mialem okazji spotkac sie z innymi wiec nie wiem skad masz takie "niusy"
a tak na marginesie to jestes jego przydupasem czy tylko robisz z siebie marynowanego ciecia ?? :> bo do Dragon-kr nic nie mam do ciebie tez nie tylko wasz tok myslenia mnie powala... i nie mow prosze ze mieszkasz 500 km od DC i nie mozesz do nich podjechac i wypytac o wszystko co jest mozliwe... poza tym wyrazam swoja opinie i jak ci nie pasuje skocz z 10 i nie sap :> to tyle
mam nadzieje ze autor tematu wie juz jakie sa wymiary:
Sztyca Podsiodłowa: 27,2 mm
Przednia przerzutka: 31,8 mm
Szerokość Pakietu: 73 mm
pozdro
Ogor-widze ze u Ciebie w domu czlonkow rodziny okresla sie roznymi epitetami :]...
Sam zaczales ta rozmowe i narzuciles taki jej przebieg-sory.
niusy mam stad ze DC mialo wiele wpadek,a dane ze strony w 80% przypadkow nie za bardzo pokrywaja sie z rzeczywistoscia.
Faktycznie-Dragon mogl zadzwonic i sie zapytac,ale to nie powod zeby na niego naskakiwac ze jest tepy.
Sam zaczales ta rozmowe i narzuciles taki jej przebieg-sory.
niusy mam stad ze DC mialo wiele wpadek,a dane ze strony w 80% przypadkow nie za bardzo pokrywaja sie z rzeczywistoscia.
Faktycznie-Dragon mogl zadzwonic i sie zapytac,ale to nie powod zeby na niego naskakiwac ze jest tepy.
a temu ze mu np na tajwanie nie trzymaja jakosci , bo pozmieniali wymiarówke, a nie zmienili na stronie, a 16 cali wysokosci u roznych producentów to nie zawsze to samo , itd. Dzwonienie do DC nie ma sensu. pytanie jak najbardziej zadadne . wiec ogory i inni niech sie od pitola :Pbalrog pisze:jak wy sie wszyscy kochacie :DDD Peace, Love, Rock & Roll
Zsadnicze pytanie brzmi: Czemu Duncon miałby ściemniać na swojej stronie w kwestii wymiarów ramy ??? Nie jebcie ogóra bo chłopak troche racji ma - są telefony.
0gór idź sobie pierdolij baranka o ściane.....przede wszystkim z tego co zdążyłem dzisiaj ustalić to jest błąd na stronie...mufa nie jest 73mm tylko 68mm....już rozumiesz?
nie wiem ile ty masz lat i co porabiasz na codzień, ale ja mam taką pracę że ciężko mi jest znajść chwilę nawet na głupi telefon do DC...
piotrex niech sobie OGóR robi co chce....jeżeli coś takiego mu sprawia radoche to jego problem nie mój(co też świadczy o wychowaniu i czynności na zasadzie "najpierw robię potem się zastanawiam".....
nie wiem ile ty masz lat i co porabiasz na codzień, ale ja mam taką pracę że ciężko mi jest znajść chwilę nawet na głupi telefon do DC...
popatrz sobie na mapkę gdzie oni mają siedzibe :-/.........mam na tyle inteligencji(w przeciwieństwie co do poniektórych) i nie uderzam od razu na DH-ZONE z pytaniem o wszystko......0gór pisze:ewentualnie przejsc sie i samemu sie doweidziec w siedzibie jesli sie mieszka w krk jak autor tematu ;)
piotrex niech sobie OGóR robi co chce....jeżeli coś takiego mu sprawia radoche to jego problem nie mój(co też świadczy o wychowaniu i czynności na zasadzie "najpierw robię potem się zastanawiam".....
Jestem na tym forum od niedawna, póki co staram się czytać posty i jak najmniej pisać, bo w sportach grawitacyjnych jestem jeszcze (mam nadzieje, ze już niedługo) nowicjuszem.
Jednak czytając niektóre posty, które są przeważnie "uprzejmymi" odpowiedziami na pytania zadane przez twórców tematu, uszy mi więdą i zastanawiam się jak nisko zejdzie jeszcze to forum?
Nie rozumiem, dlaczego zamiast napisać: "Zadzwoń do DunCona i nie śmieć forum", albo odpowiedzieć na pytanie z przypisem "temat do zamknięcia" większość użytkowników tego forum odpisuje: "Jesteś taki tępy czy udajesz ??" itp...
Takimi właśnie postami to forum stacza się coraz niżej. Ten spadek jakości forum może powstrzymać moderator, który bez ostrzeżenia będzie banował takich użytkowników jak ogórek.
Pewnie zaraz przeczytam, że jestem jakiś niedorozwinięty pisząc takie rzeczy, albo, że "jestem ja pierdole tak głupi, że ja pierdole"
Nie tędy droga
Jednak czytając niektóre posty, które są przeważnie "uprzejmymi" odpowiedziami na pytania zadane przez twórców tematu, uszy mi więdą i zastanawiam się jak nisko zejdzie jeszcze to forum?
Nie rozumiem, dlaczego zamiast napisać: "Zadzwoń do DunCona i nie śmieć forum", albo odpowiedzieć na pytanie z przypisem "temat do zamknięcia" większość użytkowników tego forum odpisuje: "Jesteś taki tępy czy udajesz ??" itp...
Takimi właśnie postami to forum stacza się coraz niżej. Ten spadek jakości forum może powstrzymać moderator, który bez ostrzeżenia będzie banował takich użytkowników jak ogórek.
Pewnie zaraz przeczytam, że jestem jakiś niedorozwinięty pisząc takie rzeczy, albo, że "jestem ja pierdole tak głupi, że ja pierdole"
Nie tędy droga
-----> Feel the gravity <-----
Sztyca na 100% jest 27.2
co do przedniej przerzutki to nie jestem pewien bo nie montowalem, ale jest to albo 31.4 albo rzeczywiscie 31.8
A co do pakietu..., to tak... napinacz na ISCG sobie mozesz odpuscic bo sie go tam nie da zamontowac...
co do szerokosci mufy, reki sobie nie dam uciac ale wydaje mi sie ze bylo 68 a nie 73.. bo 73 to mialem w rb, a pamietam ze w akcie trzeba bylo rypnąąąąć podkladke wiec, wydaje mi sie ze 68.
A ty ogór to w y p i e r d a l a j do szklarni bo masz plugawy nick...
co do przedniej przerzutki to nie jestem pewien bo nie montowalem, ale jest to albo 31.4 albo rzeczywiscie 31.8
A co do pakietu..., to tak... napinacz na ISCG sobie mozesz odpuscic bo sie go tam nie da zamontowac...
co do szerokosci mufy, reki sobie nie dam uciac ale wydaje mi sie ze bylo 68 a nie 73.. bo 73 to mialem w rb, a pamietam ze w akcie trzeba bylo rypnąąąąć podkladke wiec, wydaje mi sie ze 68.
A ty ogór to w y p i e r d a l a j do szklarni bo masz plugawy nick...
http://juniorexxx.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
Junior_DHdzięki za pomoc.....
średnica pzerzutki to już jest pikuś ponieważ prawie wszystkie przerzutki mają zwykle w komplecie te takie fajne redukcje na mniejszy rozmiar
Johnyk zamówiłem ją....tylko jak ją będę mieć chcę już mieć wszystkie części do niej coby szybciej sobie rowerek złożyć...
chociaż nie wiem czy mi sie to uda, bo nie wiem jak jest z dostępnością amora w harfa-harryson bo sobie P.Krzysio wziął urlop a panie co tam pracują nic nie wiedzą :-)
JUNIOR...napinacza nie będę montować.to ma być rowerek jak to niektórzy określają do mocnego enduro
aha...panowie.....OGÓRA zostawcie w spokoju...jak już pisałem...jeżeli się zachowuje jak sie zachowuje to jego problem nie nasz....takie zachowanie szybko się odbija na człowieku
średnica pzerzutki to już jest pikuś ponieważ prawie wszystkie przerzutki mają zwykle w komplecie te takie fajne redukcje na mniejszy rozmiar
Johnyk zamówiłem ją....tylko jak ją będę mieć chcę już mieć wszystkie części do niej coby szybciej sobie rowerek złożyć...
chociaż nie wiem czy mi sie to uda, bo nie wiem jak jest z dostępnością amora w harfa-harryson bo sobie P.Krzysio wziął urlop a panie co tam pracują nic nie wiedzą :-)
JUNIOR...napinacza nie będę montować.to ma być rowerek jak to niektórzy określają do mocnego enduro
aha...panowie.....OGÓRA zostawcie w spokoju...jak już pisałem...jeżeli się zachowuje jak sie zachowuje to jego problem nie nasz....takie zachowanie szybko się odbija na człowieku