Krk - Budowa dropa - potrzebna piła
Krk - Budowa dropa - potrzebna piła
Otóż chciałem prosić kogoś o pomoc. Wybudowaliśmy z kumplami na dualu całkiem sporawego dropa z drabinki - jakieś 4,5 m, ale jest problem w postaci zwalonego drzewa zaraz przy lądowaniu. Drzewsko waży pewnie z 1,5 do 2 ton, wiec nie ma szans go ruszyć. Jedyną możliwością wydaje się pocięcie go na kawałki i przeniesienie w inne miejsce, jednak siekierką nie da rady. Jakby ktoś dysponował piłą mechaniczną i miał chęć pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Sam drop znajduje się na samym dole dualu - w wąwozie gdzie są 3 dirto-dable w lini.
Z góry dzięki za pomoc!
Z góry dzięki za pomoc!
-
- Kontakt:
powiedz mi gdzie jest ta trasa o której mówisz, moze mi się uda zalatwic ta pile. jak co mail rider_wr@wp.pl
No Pain, No Game
-
- Kontakt:
bierzesz taki damski pilniczek do paznokci i piłujesz :-P. A piły mechaniczne można tak z niektórych slepów "na prube" brać za free! albo zgłośić to do jakiegoś mini zakładu i by zabrali drzewo skoro przeszkadza, lub można z tego zrobić wybicie(troche podsypać ziemię) lub tak jak cam mc caul w nwd6. jest wiele sposobów by to jakoś wykorzystać, ale nie wiem na jakiej odległości leży od dropa....
Nie będę komentował poprzednich wypowiedzi bo szkoda czasu. Wiem o którego dropa chodzi i o które drzewo. Przyglądałem mu się przedwczoraj. Mam piłę i oczywiście możemy się spotkać po długim weekendzie by poklockować tę kłodę. Chyba że w dziale ustawki umówić 15 riderów na jedną godzinę i wtedy bez kłopotu ją się przeciągnie.