duza predkosc na rowerze
duza predkosc na rowerze
siemanko!
kiedys czytalem temat tu na forum o gosciu ktory chcial rozpedzic sie do jakiejs tam predkosci za motorem.....ma ktos moze link do tego tematu lub potrafi sie obsluzyc szukajka??
mianowicie:
chce pobic sdwoj rekord predkosci zjezdzajac z gory i chce sie do tego jakos lepiej przygotowac bo moze byc tam duza predkosc.
moze ktos doradzic na co zwrocic szczegolna uwage przy sprzecie??
np:czy warto zalatwic nowe opony bo np.moga sie nagrzac i cos sie stanie.cos w tym stylu
i z gory dziekowka!
kiedys czytalem temat tu na forum o gosciu ktory chcial rozpedzic sie do jakiejs tam predkosci za motorem.....ma ktos moze link do tego tematu lub potrafi sie obsluzyc szukajka??
mianowicie:
chce pobic sdwoj rekord predkosci zjezdzajac z gory i chce sie do tego jakos lepiej przygotowac bo moze byc tam duza predkosc.
moze ktos doradzic na co zwrocic szczegolna uwage przy sprzecie??
np:czy warto zalatwic nowe opony bo np.moga sie nagrzac i cos sie stanie.cos w tym stylu
i z gory dziekowka!
cielakkoła dokręć ;) hample muszą być idealnie sprawne a z oponami raczej sie nic nie stanie, kasku mozesz nie ubierac;) w razie czego i tak nie pomoze <joke>
Wg mnie dokrec wszystko w rowerze,nasmaruj,wyreguluj.
Zaloz kask i ochraniacze na kolana/piszczele,na nadgarstki i lokcie (na nadgarstki te takie na rolki,nie zedrzesz łap całych tylko bedziesz sie slizgał)
Wg mnie dokrec wszystko w rowerze,nasmaruj,wyreguluj.
Zaloz kask i ochraniacze na kolana/piszczele,na nadgarstki i lokcie (na nadgarstki te takie na rolki,nie zedrzesz łap całych tylko bedziesz sie slizgał)
...
hehe miło wspominam własną próbę na asfaltowej dróżce, nie miałem lincznika, ale na bank było ponad 60, byłem wtedy mały więc głupi, teraz wiem że takie próby to czysty debilizm, nie miałem kasku ani nic, a gdyby jechał jakiś samochód to bym go na bank nie wyminą,
tylko uważaj na zakrętach bo można przytrzeć o coś...
acha, i hamulce typu v-brake przy dużych prędkościach poprostu nie działają, jarają się klocki i niema odprowadzania gazu tak jak w tarczach
tylko uważaj na zakrętach bo można przytrzeć o coś...
acha, i hamulce typu v-brake przy dużych prędkościach poprostu nie działają, jarają się klocki i niema odprowadzania gazu tak jak w tarczach
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
80 w lesie niedaleko krakowa :) na zjazdowce ;] fajna i dlugi zjazd ;) po ubitej drodze ;)
-------------------
WWW.EXIST.PL
-------------------
WWW.EXIST.PL
63.5km/h na PROSTEJ, tyle ze na szosie. kumpel na mtb <11kg na jurze krakowsko-czestochowskiej na jakims zjezdzie wykrecil 77km/h
zdarza mi sie przycinsac po pedalach na downhillowce, ale to tylko w zbroi, fullu, ochraniaczach i goglach. to jest najwazniejsze.
o opony sie nie martw, to nie to co w autach ze sa granice dla nich, nie przecieraja sie tak(nie ta kategoria masy). detki radze ciezsze wsadzic, nie jakies tam ultra light. hample radze miec dobrze wyregolowane i klocki w dobrym stanie.
zdarza mi sie przycinsac po pedalach na downhillowce, ale to tylko w zbroi, fullu, ochraniaczach i goglach. to jest najwazniejsze.
o opony sie nie martw, to nie to co w autach ze sa granice dla nich, nie przecieraja sie tak(nie ta kategoria masy). detki radze ciezsze wsadzic, nie jakies tam ultra light. hample radze miec dobrze wyregolowane i klocki w dobrym stanie.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
uwazajcie jak sie rozpedzacie za motorem czy samochodem szczególnie jak robicie to na linie. kiedy kierowca skończy dodawać gazu albo odejmniie go auto zacznie hamować na biegu i lina pieknie wkreca sie w przednie koło.
P.S. lezałem przy 70 na asfalcie nawet hamowanie nieiwele dało jedynie połozyłem sie na asfalcie.
grónt to ochraniacze gogle i kask i zbroja.
P.S. lezałem przy 70 na asfalcie nawet hamowanie nieiwele dało jedynie połozyłem sie na asfalcie.
grónt to ochraniacze gogle i kask i zbroja.