EX729 vs. EX721
EX729 vs. EX721
To tak:
Z uwagi na to że mój Double Track ma dość duże bicie na łączeniu i niedługo polegnie, skłaniam się ku nowej LEKKIEJ obręczy... i tak jak w tytule: EX729 vs. EX721 oczywiście to wypusty Mavica. Która lepsza? ta 721 jest lżejsza i kosztuje tyle samo w wersji CD (czy to naprawde działa?) co 729. Śmigam mocne FR i takie w pytke DH więc nie oszczędzam sprzętu... Obręcz będzie na przodzie 36 otw.
Pomocy i prosze o MĄDRE wypowiedzi, thx!
Z uwagi na to że mój Double Track ma dość duże bicie na łączeniu i niedługo polegnie, skłaniam się ku nowej LEKKIEJ obręczy... i tak jak w tytule: EX729 vs. EX721 oczywiście to wypusty Mavica. Która lepsza? ta 721 jest lżejsza i kosztuje tyle samo w wersji CD (czy to naprawde działa?) co 729. Śmigam mocne FR i takie w pytke DH więc nie oszczędzam sprzętu... Obręcz będzie na przodzie 36 otw.
Pomocy i prosze o MĄDRE wypowiedzi, thx!
Brring
ex729 to stary d321 ... czyli klasyk, który ma opinię naprawdę swietnej obręczy ( lekka i bardzo mocna - nawet mocniejsze od double tracka "ponoć" ) . Praktycznie każdy prosiak, który kiedyś miał d321 i potem zaczął eksperymentować z obręczami... potem wracał do tych maviców.
Niech wypowiedzą się tez własciciele... bo jest ich trochu .
Niech wypowiedzą się tez własciciele... bo jest ich trochu .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
mam ex729 z tyłu i nie narzekam. nie dosc, ze obrecz kupilem uzywana to jeszcze u mnie słuzy aż miło. a lekki nie jestem - rower z resztą też dużo (za dużo) waży i dostaje po dupie.
Ogolnie obrecz bardzo fajna i mocna. ale jezeli jestes fanatykiem 'light bike' to moze byc troche ciężkawa (prawie 700gr) - są na rynku lzejsze obręcze i równie mocne.
na dzien dzisiejszy nie zamienil bym tej obreczy na inną. przesiadlem sie z Halo Combat i roznica na 1st rzut oka jest taka, ze mavic jest sztywniejszy i nie ma 'miękkich' ścianek.
w krotce pewnie rpzednie halo zamienie na ex729, ale to kwestia czasu.
Ogolnie obrecz bardzo fajna i mocna. ale jezeli jestes fanatykiem 'light bike' to moze byc troche ciężkawa (prawie 700gr) - są na rynku lzejsze obręcze i równie mocne.
na dzien dzisiejszy nie zamienil bym tej obreczy na inną. przesiadlem sie z Halo Combat i roznica na 1st rzut oka jest taka, ze mavic jest sztywniejszy i nie ma 'miękkich' ścianek.
w krotce pewnie rpzednie halo zamienie na ex729, ale to kwestia czasu.
www.feel-free.pl
ja mam mavic d521(ex721) ,sprzychy dt champion i ns roller/coaster.
Tylne koło wycentrowane niedawno,mam leciutkie bicie (minimalne).
Mam takze bicie góra dol,ale to juz wina osoby od ktorej kupilem te kola (teraz sie kurwa nie odzywa oszust ******)
Narazie jestem poczatkujacy (90kg waze) skacze z roznych murków,hopki,schody,las itd,ale zamalo jeszcze na nich przejechałem.
Tylne koło wycentrowane niedawno,mam leciutkie bicie (minimalne).
Mam takze bicie góra dol,ale to juz wina osoby od ktorej kupilem te kola (teraz sie kurwa nie odzywa oszust ******)
Narazie jestem poczatkujacy (90kg waze) skacze z roznych murków,hopki,schody,las itd,ale zamalo jeszcze na nich przejechałem.
...
-
- Kontakt: