Witam mam mały problem.Mieszkam w bloku i muszę rower znosić w windzie.Rower niestety nie wchodzi bez zdjęcia przedniego kola(teraz mam kolo na zwykła oś).Nosze sie z zamiarem kupna amorka z QR20.Moje Pytanie jest takie: czy z któregoś amorka na sztywna oske bez problemu mozna zdjac kolo? wiem ze super T z2003,z3 wedge , oraz dj 03,04 maja zamiast imbusa takie motylki na mocowaniu QR20. Czy to sie sprawdza? prosze o pomoc ponieważ konstrukacja wind z czasow komuny uniemożliwia mi spełnienia marzenie (kupno amora na QR20)
a ja w ogole nie mieszkam w bloku :P ale jak ide gdzies gdzie jest winda to stawiam rower pionowo i wprowadzam do windy. ale odpowiadajac na Twoje pytanie: czegos nie czaje systemy takie jak QR20, maxle w rs czy "no tools hex" w manitou sa konstruowane tak zeby moc wyciagnac kolo bez uzycia narzedzi. problem mozesz miec jedynie kiedy masz kolo na zwykla sztywna os z hakami zaciskanymi srubami jak w 66, boxxerze czy w shermanach, nixonach i jeszcze wielu innych amorach. tam potrzebujesz narzedzi. wiec jesli nastawiasz sie na marcocha z QR20 to nie widze problemu; odpinasz wszystkie trzy zaciski i wyjmujesz kolo...
ja pierdole ale masz klopot... wsadzic w pionie da sie w windzie... przy zdejmowaniu codziennym sie zużywa kolo... ja czasem też znosze rower z 4 piętra i nie widze zadnego problemu ... troche ciężko wniesc ale jak trzeba to trzeba
Ludzie ja mieszkam na dziewiątym piętrze, nie widzi mi sie wnosić rower. A co do windy to ona ma dzwi od wewnątrz i dlatego rower nie wejdzie, poza tym jest bardzo mała bo ma 90 na 90:P
babolfr looool napisalem ze rower nie wchodzi do windy na PION!!!!! poniewaz dzwi otwieraja sie od srodka !!!! Własnie sie zastanawiam ile zajmuje zdjecie kola na QR20. Zauwarzylem ze dj z 04 roku ma takie motylki zamiast imbusa sciskajacego:P hehe to jest winda na Balutach :P