problem z supportem HOWITZER
problem z supportem HOWITZER
witam!! no wiec mam nowy pakiet truvativ howitzer xr no i do tego nowa korbe truvativ ruktion dh.. jezdze na nim od okolo miesiaca i wczoraj zauwazylem luzy na supporcie (korba obustronnie rownolegle sie chybocze) luz jest maly ale boje sie o to aby sie nie powiekszyl. moje pytanie dlaczego tak sie stalo skoro wszytsko jest nowe ?? czy mozliwe ze wkald zostal zbyt slabo przykrecony ??? Dziekuje za wszelka pomoc. pozdrower 8)
-
- Kontakt:
Wyluzuj ziaąą.. luzów napewno nie masz, chyba ze nie wiem co robiłeś z tą korbą.... Miałem już tak kilka razy ze swoim GigaPipe DH , odkręciły sie miski (pozluzowały ) i byl taki luz jak skur... i do tego piszczało jeszcze na początku, wtedy byłem pewny ze to łozyska, ale zdecydowłaem się wydać te 30zł na sciagacz i LIFU, i wkleiłem support na THREADLOCKU niebieskim, i do dzisiaj jest git zero dosłownie zero luzów idealnie się toczy...
Więc podsumowując to tak to jest jak sie te howitzery ręką dokręca (większosc moich kumpli).. wez to wykrec , kup se threadlock w samochodowym za 15zł, wyczysc DOKŁADNIE mufe i miski ze smaru benzyna ekstrakcyjna i wjeb to ale nie reka tylko kluczem....
PS; nie ma takiej opcji zeby po miesiący zrobiły ci sie luzy an obu łozyskach, bo jakby jedno złapało luz to dalej nic bys nei wyczułbo drugie trzyma.. pozatym po miesiącu jazdy to daj spokoj
Więc podsumowując to tak to jest jak sie te howitzery ręką dokręca (większosc moich kumpli).. wez to wykrec , kup se threadlock w samochodowym za 15zł, wyczysc DOKŁADNIE mufe i miski ze smaru benzyna ekstrakcyjna i wjeb to ale nie reka tylko kluczem....
PS; nie ma takiej opcji zeby po miesiący zrobiły ci sie luzy an obu łozyskach, bo jakby jedno złapało luz to dalej nic bys nei wyczułbo drugie trzyma.. pozatym po miesiącu jazdy to daj spokoj
ACid in the sky :() Zły plan nie jest dobry :)
Prawdopodobnie masz za duzo podkladek zalozonych (wystarczy jedna za duzo i niedokladnie splanowana mufa, zeby zepsuc dzialanie tego wkladu). Jesli masz taka mozliwosc, to wymontuj jedna podkladke pod miske, ale wtedy pamietaj, ze nie mozna zbyt mocno dokrecic misek, bo lozyska skatujesz w kilka dni. To jest niestety minus Howitzerow.
www.foesracing.com