Problem z fox 40

Spectrum90
Kontakt:

Problem z fox 40

Post autor: Spectrum90 »

Witam, mam problem z tym amorkiem. Regulacja odbicia nie działa na pierwszą część skoku, tzn jak zamknę regulacje to pierwsza część skoku dalej wraca tak jak by chciała wylecieć w kosmos, a jak ugnę amorek więcej to działa prawidłowo. Acha i olej rzyga z strony kartridża z uszczelek. Zadzwoniłem do foxa i oni powiedzieli, że prawdopodobnie powietrze dostało się do cartridza, i trzeba wymienić w nim olej, cena - 120 dolarów czyli tyle ile za nowy kartridz. A propo ten kartridz był wymieniany 8 miesięcy temu przez nich, ale gwarancja na niego jest tylko 3 miesiące (śmiech na sali). Ogólnie co myślałem wcześniej to, że podczas ostatnich zawodów myłem go wodą z wężą pod dużym strumieniem i psikałem trochę po uszczelakch i może woda do sysytemu się dosała, ale tylko takie moje gdybanie.

Ogólnie o co mi chodzi, czy wie ktoś jak to naprawić bez wysyłki do foxa ?? Wiem, że jest to zamknięty kartridz no i potrzeba do niego specialne klucze, ale o to się nie martwie bo jakoś je załatwie.

Dzięki serdeczna za każdą wypowiedź co pomoże.
Pozdrawiam
Michał DH
Kontakt:

Post autor: Michał DH »

watpie zeby to byla woda... ja mylem kazdeog amora jakiego mialem pod szlaufem i w zaden sposob niewplywalo to na prace... popsikaj jakims brunoxem np i powinno wyprzec wode. Chociaz watpie zeby to bylo przyczyna.
http://tiny.pl/rqbn
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

a kiedy byl serwisowany ostatni raz ? podczas tej wymiany ? 3 miechy a nie 12 heh zasrane usa , mozliwe ze cos zjebali , nie zaplacilm bym 500 za sam serwis zdzierstwo , generalnie jesli chcesz rozbierz go sam ale jesli nie masz zadnej wpray to moze poszukaj kogos kto seriwsue amory , bedziesz wiedzial jakie to klucze potrzeba do kardrdza mozliwe ze wcale nie jakies specjalne
www.mm-foto.pl
Michał DH
Kontakt:

Post autor: Michał DH »

Moze napisz do Look outa jest adminem na forum BikeAction. On serwisuje amory i za serwis dampera (fox dhx) i 66 chcial od kolegi 150zl z uszczelkami i wszystkim. Sprobuj sie skontaktowac moze akurat.
http://tiny.pl/rqbn
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Michał DH

Spectrum90
miasto: Bielsko/Denver, USA

...
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

jesli wyciekl ci olej to chyba nie powinno dziwic ze amor nie ma tlumienia w poczatkowej fazie skoku, przez tlumik po prostu nie przeplywa olej i amor nie tłumi.
zapis
Kontakt:

Post autor: zapis »

możesz wysłać widelec do wawy to sie zrobi operacje liskowi
zapis
Spectrum90
Kontakt:

zapis - kur.wa mać no comment przeczytaj co konex napisał.

Korean_Boy - Problem z tym jest taki, że to jest zamknięty tłumnik/cartridz i olej tam nie ma prawa uciekać, jak cartridz nie jest uszkodzony, a na 99 proc nie jest uszkodzony, olej wycieka z kąpieli olejowej w której ten tłumik siedzi (co mnie bardzo dziwi, bo olej wymieniałem 80h jazdy temu,a fox zaleca co 200h)

Prawdopodobnie to jest co ten kolo powiedział w foxie, powietrze dostało do tłumika i tyle, więc w początkowej fazie skoku zamiast oleju to przepływa powietrze

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi, ogólnie jest to przestroga aby nie pakować kasy w amory z zamkniętymi tłumikami, bo jak coś się zje*** to trzeba wymieniać cały tłumik, naprawie tego foxa, sprzedam i kupie używane 888, to brzmi rozsądnie dla mnie :)

wookie85 - możesz mieć całkowitą racje z tymi kluczami, ogólnie pracowałem w serwisie i mam jakąś tam wiedzę, i z tą gwarą też masz racje, to jest paranoją, żeby fox dawał 3 miesiące na swój serwis, ogólnie fox stracił wszystko w moich oczach i ich przednie amory wypadają z gry, w końcu ile można się pie**** z nimi ;/ , niby mają przeprojektować cały tłumik na 2008 bo się podobno non stop psują, ale jak znowu wsadzą jakieś zamknięte gó***, to naprawdę zrobią popis roku ;/

Jeszcze raz dzięki za wszystkie wskazówki :)
Pozdrawiam
thomson
Kontakt:

Post autor: thomson »

http://service.foxracingshox.com/consum ... /40RC2.htm
moze to jakos ci pomoze, wydaje mi sie ze pokazuja tam jak rozebrac ten tłumik
www.gkkg.pl
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Spectrum90 na forum jest koleś który bardzo dobrze zna sie na foxach, chyba miał coś nic z mojohoo jakoś tak
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Jozannie mojohoo,tylko mojo (modżo)-dystrybutor foxa na wielka brytanie.
jego nick to pit_mojosusp.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Spectrum90
Kontakt:

thomson - wielkie dzięki :D :D :D , jak przyjade to masz wielkie piwo odemnie i jakąś skromną flaszke :) , jeszcze raz wielkie dzięki, najśmieszniejsze jest to, że praktycznie od strony głównej foxa nie da się dojść do tej stronki + piszą nawet w manualu, że nie wolno rozbierać tłumika, co za ku*** polityka tej firmy, zrobią manuala do kompletnej przebudowy dampera i nawet jej nie umieszczą na stronie dzie każdy może znaleść.

Jozanpiotrex - Dzięki wielkie też za info, skontaktuje się z nim może jeszcze jest w stanie załatwić jakieś tłumiki do 40

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, :D

Pozdrawiam
thomson
Kontakt:

Post autor: thomson »

Spectrum90 heh trzymam za słowo ;)
faktycznie ze strony foxa nie da się wejść na te instrukcje dlatego mysle ze warto zapamietac ten adres http://service.foxracingshox.com/consumers/index.htm
sa tam tez instrukcje do innych foxów
www.gkkg.pl
Spectrum90
Kontakt:

sorki, że męcze, ale mam jeszcze jedno pytanko, nie mam zamiaru kupować oleju foxa, bo jest zdecydowanie za drogi (30 dolarów za litr) i myślałem nad motorexem (litr to 10 dolarów), co myślicie o nim, może jakieś inne propozycje ??
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Spectrum90 od tego jest forum :), Motorex powinien być dobry ja tam nie widzę możliwości żeby coś sie stało tylko trzeba cały Foxa wylać i wlać nowy
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

nie wiem co ci konkretnie wymieniali,ale caly nowy cartrige kosztuje blisko 1500 do rc2 i okolo 1200 rc ...to pierwsza sprawa- druga to gwarancja..-ja po wymianie tlumika dostalem 2 lata gwary,mam na to papiery--a co do rozkrecania tlumika-to w instrukcji foxa napisano ze jest to element nierozbieralny,kwalifikujacy sie do wymiany--tez sie zdziwilem jak po rozebraniu amora koles nie chcial mi go zlozyc ,dopuki nie dostarczono nowego tlumika...---nie zmienia to faktu ze w warszawskim foksie pracuje zmanierowany pedzio---ktory zabil mnie tekstem..
NASZYMI KLIENTAMI SA PRAWNICY I LEKARZE-JAK CIE NIE STAC,TO SPRZEDAJ I KUP COS TANSZEGO ---
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

diskordia pisze:NASZYMI KLIENTAMI SA PRAWNICY I LEKARZE-JAK CIE NIE STAC,TO SPRZEDAJ I KUP COS TANSZEGO ---
ja pierdole ...
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

diskordia a nie zauważyłeś skąd Spectrum90 ma wpisane w profilu miasto:/

jeśli tak powiedział to siekierka mu na drogę i jednego klienta mniej mają dla zasady, ich widelce nie chodzą i nie są mniej usterkowe niż inne w tej klasie.
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
ODPOWIEDZ