Panaracer Fire FR na street?

Zielony
Kontakt:

Panaracer Fire FR na street?

Post autor: Zielony »

Mógłby mi ktoś powiedziec jak opona Panaracer Fire FR (szerokość 2,4") zachowuje się na ulicy? konktetnie chodzi mi o jej opory toczenia i przyczepność na zakrętach. mam uszczuploną wersję tych opon (Panaracer Fire XC-szerokość 2,1") i jest super. proszę o wypowiedź konkretne osoby, które mają/miały kontakt z tą oponą, a ta z kolei z asfaltem :) .

Z góry dzięki. Pzdr
swirus
Kontakt:

Post autor: swirus »

Miałem tą oponę i jak dla mnie kompletnie nie nadaje się do streetu.Strasznie ciężko się toczy.Poza tym robiona jest z miękkiej gumy i szybko się ściera.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96692
bo(M)ber
Kontakt:

Post autor: bo(M)ber »

no tak ogólnie Świrus ma racje;) ale nie zgodzę sie z nim ze szybko się ściera - mam ją zresztą od niego i śmigam po Poznaniu po asfaltach drugi tydzień i papeć jak na taka mieszankę nie zdziera się szybko - o niebo lepsze od DUro leoparda- tam po takiej jeździe klocki gumy sie odrywały ;/ a wracając do tematu to do street'u to sie nie będzie dobry wybór....
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

miałem używałem w street kompletnie sie nie nadaje na ulicy szybko sie ściera ma mega opory toczenia no i za miękkie ścianki boczne które w końcu nie wytrzymały i sie rozwaliły kup nokiana xxx szerokość 2.4! cena taka sama jak panaracera

http://www.7anna.com.pl/oferta.php?prod ... 7#produkty
paczek_26
Kontakt:

Post autor: paczek_26 »

heheh kup sobie XXX albo hookworma.. mam obie i zajebioza... ale za przeproszeniem gówno prawda że nokian ma 2.4... zdziebka zaniżona rozmiarówkę mają
ODPOWIEDZ