Street - Hampel przod czy tyl?
Street - Hampel przod czy tyl?
witam,
mam zamiar zaczynac jezdzic w streecie i chcialbym sie dowiedziec ktory hampel na poczatek zostawic albo czy usuwac jeden czy go zostawiac?
mam zamiar zaczynac jezdzic w streecie i chcialbym sie dowiedziec ktory hampel na poczatek zostawic albo czy usuwac jeden czy go zostawiac?
Hardcore rulez!
gg: 846952
gg: 846952
:/ jezdze czystego streeta,jezdze same manuale,front manuale,piwoty na wszelkie sposoby,murki,schody itd i powiem jedno,jak ty chcesz jezdzic bez hampli??to na maxa ograniczy ci duzo trikow,to w dircie mozna jebac hample ale w strecie?erenes jezdzi bez hampli, widzialem jak jezdzi i powiem jedno,dla mnie jak by zalozyl jezdzilby 100 razy lepiej :/ no chyba ze ty przez street rozumiesz....no wlasnie niewiem jak ty to rozumiesz
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
do streetu dwa hample inaczej lipa... hmmm albo ja sie nie znam albo co, ale ja slyszalem ze street mozna bez hampli robic ! nie pivoty itp, ale skateparki, amy, murki, itp, wszystko w ruchu to hample nie potrzebne... :|
hample to do trialu...
ale i tak fajnie jest miec hample mozna wiecej rzeczy porobic. :) nie tylko streetem czlowiek zyje. a jak wybierac to zalezy do czego. na miasto - tyl, na zjazdy - przod :) ja jak mam tylko tylni to jak z gorek zjezdzam to sie boje samym tylem hamowac :| ale i tak jak dla mnie to tylni bardziej pasi :P jak mam wybierac. (a przodu nie mam bo brak pivota :P)
hample to do trialu...
ale i tak fajnie jest miec hample mozna wiecej rzeczy porobic. :) nie tylko streetem czlowiek zyje. a jak wybierac to zalezy do czego. na miasto - tyl, na zjazdy - przod :) ja jak mam tylko tylni to jak z gorek zjezdzam to sie boje samym tylem hamowac :| ale i tak jak dla mnie to tylni bardziej pasi :P jak mam wybierac. (a przodu nie mam bo brak pivota :P)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Aha w streecie warzny jest styl, a jeżdżąc wogule bez hampli pokazujerz klase,morze roboisz mniej trików,ale za to wszystkie muszą być płynne, a to się widzi.Ale na początek to faktycznie lepiej mieć dwa hample.Kiedyś jeżdziłem bez przedniego i w symie gdyby nie to ,że bezsensyu się zjeżdża to nie miał bym go do tej pory.Bez przedniego hampla łatwiej robi się barspina,ale trudniej piwota,wybur zalerzy od ridera
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
[quote="quilong"]Bez przedniego hampla łatwiej robi się barspina,ale trudniej piwota,wybur zalerzy od ridera[/quote]
Dlatego puszczasz kabel od przedniego hampla sterowka a piwota nie zrobisz bez przedniego hampla chocbys niewiem jak chcial :P Ale piwota zastepujesz 18 i jest git. Jesli chodzi o odbijanie vki przy przepuszczeniu przez sterowke to naprawde nie jest tragicznie zreszta co za roznica czy vka czy tarcza jesli tarcza jest mechaniczna a zreszta w niektorych hydraulikach czesto pekaja pancerze.
Dlatego puszczasz kabel od przedniego hampla sterowka a piwota nie zrobisz bez przedniego hampla chocbys niewiem jak chcial :P Ale piwota zastepujesz 18 i jest git. Jesli chodzi o odbijanie vki przy przepuszczeniu przez sterowke to naprawde nie jest tragicznie zreszta co za roznica czy vka czy tarcza jesli tarcza jest mechaniczna a zreszta w niektorych hydraulikach czesto pekaja pancerze.
Nic. Na. Prawde.
GunloK__ szacunek za mozolną pracę dydaktyczną :-)
a wracając to wątku, ja odkąd pamiętam zawsze jeździłem na tylnym, począwszy od salto, pelikana, potem górala (no nie pół roku to miałem oba), a potem się już przyzwyczaiłem, jedynie chyba do pivota by się przydał, ale to wg mnie jedyna zaleta przedniego hamulca
a wracając to wątku, ja odkąd pamiętam zawsze jeździłem na tylnym, począwszy od salto, pelikana, potem górala (no nie pół roku to miałem oba), a potem się już przyzwyczaiłem, jedynie chyba do pivota by się przydał, ale to wg mnie jedyna zaleta przedniego hamulca
robie błędy...no trudno,Bez przedniego hampla łatwiej robi się barspina,bo gdy robisz go z prawej ręki,to hwytasz lewą,a tam klameczki nie ma i przez przypadek nie zahamujesz,bez hampla piwoty robi się hamując butem o opone,m v ki hodziły lekko ,tylko rze nie hamowały,ale to tylko mi kolegą nawet działa, tylko że modulacja jest słaba.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844