Praca dla osób niepełnoletnich
Praca dla osób niepełnoletnich
Witam. Czy znacie jakieś sposoby zarabiania, podjęcia sie pracy dla ludzi niepełnoletnich ? wiem tylko , że można iść na zbiory typu truskawki , wiśnie itp. Zawsze to troche można popracować i zarobic, a pare groszy by się przydało.Czy wiecie może jak można zarabiać ?
Pozdrawiam
Może temat z dupy ale chcialbym sie dowiedzieć
Pozdrawiam
Może temat z dupy ale chcialbym sie dowiedzieć
:}
najłatwiej dostać prace właśnie przy truskawkach bo w tym roku ludzi brakuje
mozesz pochodzic po większych firmach i powiesz ze chciałbys im ulotki roznosić tak samo można zrobić jeżeli chodzi o sklepy typu plus,biedronka itp.
możesz sie wkręcić w prace na budowie, to sobie pryznajmniej sylwetke wyrobisz :P
więcej nic mi nie przychodzi do głowy, ewentualnie mozesz pojsc do jakiegos sklepu (supermarketu) i sie spytac czy nie potrzebują kogos zeby im sprzatał na zappleczu czy gdzies
mozesz pochodzic po większych firmach i powiesz ze chciałbys im ulotki roznosić tak samo można zrobić jeżeli chodzi o sklepy typu plus,biedronka itp.
możesz sie wkręcić w prace na budowie, to sobie pryznajmniej sylwetke wyrobisz :P
więcej nic mi nie przychodzi do głowy, ewentualnie mozesz pojsc do jakiegos sklepu (supermarketu) i sie spytac czy nie potrzebują kogos zeby im sprzatał na zappleczu czy gdzies
www.roztocze.yoyo.pl
mAcieKz dzięki za propozycje :) popytam jezscze mi trzeba prace dla 2 osób dla mnie i kolegi na wakacje w wieku 14 lat
z ulotkami i zbiorami to najlepszy chyba pomysł bo nikt na czarno nie zatrudni niepełnoletnich na budowie. Posprzątać na zapleczu , no nie za bardzo bo to wyjdzie jak jacyś dzieci ze wsi więc też troche odpada...
z ulotkami i zbiorami to najlepszy chyba pomysł bo nikt na czarno nie zatrudni niepełnoletnich na budowie. Posprzątać na zapleczu , no nie za bardzo bo to wyjdzie jak jacyś dzieci ze wsi więc też troche odpada...
-
- Kontakt:
wiem , że jestem w sumie gówniarz, ale jednak ja na siebie w pewnym sensie też zarabiam i kombinuje i mi pieniądze też są potrzebne ciągle. chce podjąć prace na wakacje bo w roku szkolnym ni ***** nie wyjdzie... więc trzeba w jakimś polu prace albo przy ulotkach[=Groove=] a kiedy ma sie 14/15 lat można sie zgłosić do tego biura ? bo u mnie w mieście chyba nie ma tego biura
w tym wieku to nic legalnego, chcesz kase to proponuje babcie albo jakąś robote której nikt nie chce, ew jakby rodzice mieli jakiś zakłąd gdzie siedziałbyś i coś segregował nie wiem. Dla mnie nic nie jest idealne bo trzeba sie ruszać i męczyć lol ja bym odpuścił i po 18 czegoś szukał, co bedziesz wspominał, jak przy truskawkach zapierda***ś?
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no wygladam spokojnie na 15... dziisaj latałem 5h i szukałem pracy. W tesco , media expert , albert , aldik ulotkują firmy zewnętrzne, dostałem ich kom i musze dzownic za 2 tyg. Z agencji będą dla mnie mieli prace tez za 2 tyg. aaa jeszcze dzwonilem do kolesia to zaproponował mi iść rwać Rabarbar w sierpniu więc może coś bedzie. za 2 lata może bym pojechał na to OHP, bo moja mama mowi ze to nie jest złe....