5th JAK ZALAC NOWY OIL?
5th JAK ZALAC NOWY OIL?
Witam! Jak dolac oleju do 5th serwis odpada(280pln). Potrzebuje dokladnych instrukcji i sensownych odpowiedzi a nie jakies tam o du-pie marynie.
DIRT\____o?'o__/J\__/U\__/M\__/P\_________("(".(",))
Jak zauwazyles, Chilecki bierze za serwis 280 zl. Biorac pod uwage jego polityke cenowa (czyli generalnie bardzo uczciwe ceny), raczej nie jest to duzo, biorac pod uwage zlozonosc tego dampera... O ile mi wiadomo, przeserwisowanie tego dampera jest bez odpowiednich urzadzen co najmniej trudne (o ile nie niemozliwe).
zdziwiłbyś się, 5th to możesz servisowac na bazie swingera spv 6 way, ale napewno nie na fox-ieKarol85 pisze:bodajże w najnowszym bike action jest artykuł poświęcony serwisowaniu amorka tylko tam jest fox ale mysle ze duzych roznic nie bedzie.
ja osobiście sam bym się za to nie brał w takim damperze, może jednak warto te 280zł wydać i mieć pewność, że będzie pracował tak jak należy
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
-
- Kontakt:
szczerze powiedziawszy to ten damper jakis mega zlozonie trudny nie jest do przeserwisowania robi sie to podobnie jak z dhxem tyle ze nie wykreca sie zbiorniczka wyrownawczego z powietrzem tylko spuszcza z niego powietrze i wszsytkie regulacje takze wykreca. w przypadku gdy wykrecisz zbiorniczke z powietrzem to zerwie sie taki o ring ktory nie wiem po co tam jest bo i tak powietrze raczej nie wywali tego damper z gwintu a tak to mozna lepiej go sobie wyregulowac.
ja mojego 5th elementa przeserwisowalem na bazie wlasnei foxa, jedyna rzecz ktora musisz miec procz tej instrukcji, wyczucia i w miare inteligencji by pokojarzyc fakty i odpowiednio pod ten damper przeksztalcic instrukcje dhxa to jeszce bardzo rzadki olej 2.5W albo i zadszy...
ja mojego 5th elementa przeserwisowalem na bazie wlasnei foxa, jedyna rzecz ktora musisz miec procz tej instrukcji, wyczucia i w miare inteligencji by pokojarzyc fakty i odpowiednio pod ten damper przeksztalcic instrukcje dhxa to jeszce bardzo rzadki olej 2.5W albo i zadszy...
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
5th jest w miare prosty. Trzeba tylko uwaznie patrzec, co od czego odkrecic. Przy okazji proponuje jedna z blaszek zaworu tlumienia wladowac pomiedzy zawor SPV a ruchoma membrane. Dzieki temu zawor nie bedzie domykany, co sprawi, ze damper bedzie bardziej czuly na male nierownosci, ale za to nie bedzie bujal, skutecznie ograniczajac ruch tlumika. To sie nazywa w serwisach 5tha "platform tuning" czy jakos tak.
www.foesracing.com
jak to nie bedzie bujal ? przeciez on nie buja :) co masz na mysli ? daj jakiegos linka o tym tuningu jak masz :)ReplaY pisze: . Dzieki temu zawor nie bedzie domykany, co sprawi, ze damper bedzie bardziej czuly na male nierownosci, ale za to nie bedzie bujal, skutecznie ograniczajac ruch tlumika. To sie nazywa w serwisach 5tha "platform tuning" czy jakos tak.
Re: 5th JAK ZALAC NOWY OIL?
to pewnie z tzw odbudowa dampera tj wymiana uszczelek i innych elementow.mantel85 pisze:Witam! Jak dolac oleju do 5th serwis odpada(280pln). Potrzebuje dokladnych instrukcji i sensownych odpowiedzi a nie jakies tam o du-pie marynie.