platformy -rozorane golenie;/

patkos
Kontakt:

platformy -rozorane golenie;/

Post autor: patkos »

witam, mam pytanko, przed chwila cwiczylem bunny hopa i raz jakos niefortunnie noga zejslizgnela mi sie z platformy i pedal przywalil cala sila w noge. Mam rozcharatane tak z 6cm skory na prawym goleniu, w jednym miejscu widac nawet kawalek kosci;/. Czy jak to sie zakleje plastrem, to mozna zaraz jezdzic czy trzeba czekac jak sie calkowicie zagoi?.Bo nie chce zeby sie jakies zakazenie zrobilo. A z drugiiej strony strasznie chce mi się jezdzic. Niby nic mnie noga nie boli. A na ochranicze nie mam kasy narazie, nawet na te FLY za 59zl na allegro. Jak to bylo u Was gdy rozoraliscie nogi platformami??
andrewk
Kontakt:

Post autor: andrewk »

to standard. ja dwa lata jezdzilem bez ochraniaczy(nie bylo to szczegulnie przyjemne, ale nie mialem kasy :P) i mam pare pamiatek po platformach(z doswiadczenia wiem ze te rany sie troche goja, najdluzej to jedna 1 miesiac mi sie paprala :P
przemyj porzadnie(niech rana zaschnie dobrze) zalurz opatrunek jakis a jutro idz na rower, jesli Ci sie podoba to nawet zorane golenie Ci nie przeszkodza!!! ze mna tak bylo :)
jak to mowia: do wesela sie zagoji! milej jazdy :)
odrzuc strach... spelnij marzenia...
andrewk
Kontakt:

Post autor: andrewk »

a no i zacznij zbierac na ochraniacze(czasem sie przydaja) :P
odrzuc strach... spelnij marzenia...
patkos
Kontakt:

Narzedziem zbrodni były platformy author. Te piny to właściwie zwykłe śrubki z gwintem. Jakby tego gwintu nie bylo to nic by mi sie nie stalo, a tak to tną noge jak skalpel :D :(
<Marcin>
Kontakt:

Post autor: <Marcin> »

qrde gościu jak Ci kość widać to masz nieciekawą sytuację. Kupel rozorał noge w dosyć podobny sposób i na rtg wyszło mu że ma dwa odpryski od kość powiedzieli mu, że prwdopodobnie bęą mu cieli nogę żeby wyjąć odpryski. Nieprzyjemne więc może jednak udaj się do lekarza to Ci coś na szybsze gojenie przepisze czy coś w tym stylu.
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

nawet jak by nie bylo gwintu to tez by sie zoraly :) przy platformach to normalka :P
patkos
Kontakt:

<Marcion>moja rana wyglada tak ze zaczyna sie od gory takim szurnieciem, potem widac zdarty naskorek, potem wjezdza coraz glebiej w miecho i na samym koncu jest najglebsza i widac z 1-2mm mleczno bialej kosci. Oprocz trego mam jeszcze okragle rany, ale tam tylko piny sie wbily i sie zdarzyly rozszarpac skory na szczescie.Podejrzewam ze u twojego kumpla bylo widac o wiele wiecej tej kosci. Ja juz chcialbym jezdzic, ale poczekam do jutra, tak jak mi doradzil kolega wyzej. Do lekarza z tym raczej nie pujde. Tylko boje sie je jak bede jezdzil to ta rana bedzie sie z powrotem otwierac, bo podobno to sie strasznie wolno zrasta. Ehhhh trzeba bedzie na ochraniacze zbierac.
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

[quote="patkos"]Narzedziem zbrodni były platformy author. Te piny to właściwie zwykłe śrubki z gwintem. Jakby tego gwintu nie bylo to nic by mi sie nie stalo, a tak to tną noge jak skalpel :D :([/quote]

Wierz mi, że gdyby nie było gwintu to miałbyś tak samo rozoraną nogę...

Ja jeździłem ponad rok bez ochraniaczy, ale w końcu dałem sobie spokój i zacząłem zbierać. Kupiłem 661 Moto Long. Wczoraj przydały się pierwszy raz, bo pierwszy raz odkąd je mam zajebałem sobie platformą w nogę i... nie poczułem nic, totalnie NIC. Od wczoraj nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te ochraniacze.
fura: http://tiny.pl/hrc2
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

ja tam bardzo syzbko kupiłem sobie ochraniacze i nie raz sie przydały, nie wygladaja zbyt efektownie bo sa strasznie zorane ale wkoncu do tego sa:)
mtb to ***
Xprot

Post autor: Xprot »

nie idz do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stary co to to nie kosc widac NA PEWNO nie trzeba szyc........ ale pala z ciebie jak chcesz jezdzic wogole to wez idz na pogotowie a nie ********** ze chce ci sie jezdzic jak posiedzisz pare dni w domu i wyjdziesz to ci do piero sie bedzie chcialo zapierda lac

ja mam PO ZASZYCIU!! blizne 7x1cm i naprawde nie jest fajnie a nie moglem jezdzic ostro(bo jazda wogole to tak) tylko 2 tyg a tak to bym se nie wiem czy z 2 mce nie posiedzial z bolu na jamie ...................
patkos
Kontakt:

oj zle to nazwalem , chodzilo mi o piszczel a nie o golen, glebokosc rany jest tak na 6mm czyli do kosci
patkos
Kontakt:

jak kogos wprowadzilem w blad to sorka
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Ojoj niemiło. proponuje (to zależy od twojego budżtetu) 661 racelite ja pozbierałem (160zł - drogo) i mam nawet nie draznąłem nogo od pół roku!!!
A jak mialem jeszcze zwykle pedały do xc takie to jak sobie je wbiłem to póżniej wyglądało jak by mnie rekim ugryzł.
Ojoj jeszcze mnie boli jak sobie pomyśle
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

[quote="patkos"]oj zle to nazwalem , chodzilo mi o piszczel a nie o golen, glebokosc rany jest tak na 6mm czyli do kosci[/quote]

Myślałem, że piszczel i goleń to to samo....
fura: http://tiny.pl/hrc2
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Miałem podobny wypadek na rowerku jakiś miesiąc temu tylko poważniejszy.
Miałem noge rozwaloną na 18cm, rozwalony miesien i ścięgna zerwane.
Ja radze ci żebyś do lekarza poszedł, nawet jeżeli to nie jest takie duże ale głębokie to lepiej niech ci to zeszyją to szybciej na bika wsiądziesz znowu.
A tak to ci sie jeszcze będzie babrać ta rana i długo goić.
No a po zszyciu możesz sie zawsze o jakieś odszkodowanie ubiegać.
Ja jak jakieś 1,5 roku temu sobie noge rozwaliłem tak samo może 5 cm to nie poszedłem do lekarza no i mi sie niby zrosło, na bika wsiadłem i znów sie rozwaliło i tak przez 3 tyg sie goiło.
A jak do zszycia pojechałem miesc temu to od tygodnia na biku szaleje a noga jak nowa.
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

widzę tu tylko jedno rozwiązanie- wymień te gówniane carbonowo-wapniowe golenie :) na takie od dorado albo monstera :D

A tak na poważnie jeżeli masz kumpli którzy grają w nogę to zagadaj czy nie mają takich piłkarskich, ja przez miech w takich jezdziłem rok temu, kolan nie chronią ale na piszczele są spoko.
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Te piłkarskie są spoko,ja jeżdże w takich właśnie,bo nie mam kasy na na jakieś 661.Poszedłem do kumpli którzy kiedyś grali w noge a teraz zajęli sie piciem no i wziąłem po 5 zeta za komplet...kupiłem 2 komplety:na piszczele i na łydy :D
A co do szycia ran to szyje sie do 4 godzin od skaleczenia...potem nie można już(nie wiem dlaczego ale wiem to od lekarza).Jak nie ma krwotoków to najlepiej polać tylko wodą utlenioną obficie i zostawić odsłonięte-nie obwijać bandarzami bo wtedy szybciej przysycha i sie goi...
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
<Marcin>
Kontakt:

Post autor: <Marcin> »

Popieramv strongbikker nie ma co rżnąć supermena patkos. Daj to kolowi lekarzowi do obejrzenia coś Ci da na szybszy zrost lub zszyje i szybciej na bika wsiadziesz.

Pozdro
większy młotek nie zawsze bywa lepszy...

gg:1470386
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Troche mnie te opowiesci panowie wstrzasnely :P ja wlasnie jade po rowerek do seriwsu i zalozylem sobie ns pancake terror ( piny to metalowe stozki ) niby mam ochraniacze axo na golenie ale i tak sie boje - najwyzej *** bede mial zorane nogi :p pozdROWER
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
ODPOWIEDZ