Zaborowski1 nie o to chodzi :] weź się nie odzywaj jak nie rozumiesz.
Osobiście nie wiem czy numeracja minionów jest zaniżona, bo miałem tylko high rollery i tam było ok
dla mnie na oko sa szersze od np nbx 2.5, swoja droga wolalbym jednak teraz wzaic co innego: w minionach sa strasznie cienkie scianki boczne i trzymanie na mokrym tez takie sobie
no wlasnie i mam teraz dylemacik.jezdzilem na minionach 2.5 i nie wiem czy zmienic na 2.35 (stare sa juz lyse) czy rozejrzec sie za czyms innym...
szczerze bedzie to trudne bo ciezko mi wogole spojrzec na co innego niz te maxxisy:]
jezdze tak pol na pol: street - zjazd
Wielka filozofia - czytajcie czasem milimetrowe oznaczenia opon, a nie calowe. Maxxis Minion DH 26x2.7 ma rozmiar 59-559, a w nazewnictwie wezszy o 0.1 cala Gazzaloddi Dual 2.6 ma 62-559, czyli bedac mniejszym jest zarazem wiekszy. Logiczne? :) A odpowiadajac: tak, Miniony maja zawyzona rozmiarowke.
JumpintheFiRe Nie dziw sie ze ci nie trzyma skoro nie jest to opona na bloto. A cienka sciana jest w najtaniszej wersji a w lepszym 40a-50a sa grube sciany juz. Rozmiarowka maxxisa jest dobra.
froger34 dokładnie sam mam miniona przedniego i jest mega wysoki co jak na moje jest na + a faktycznie na mokrym to już wogóle przyczepne nie są:/ niestety ale za to na suchym (do tego są przeznaczone) to są wypas. teraz myślę nad oponką hansventure i sie zastanawiam czy ten 2,35 też będzie zaniżony na boki:/ bo jakby był wysoki a chudy to mi by pasiło