888 rc2x / travis Triple Ti Intrinsic

glory
Kontakt:

888 rc2x / travis Triple Ti Intrinsic

Post autor: glory »

jak w tytule prosze o opinie i porownanie tych 2 amortyzatorow co bedzie lepsze pod wzgledem pracy wytrzymalosci i sztywnosci.

p.s. dzieki za informacje ktore pomoga mi w dokonaniu wyboru .amortyzator bedzie stosowany w fr czasem w dh .
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Ja mam ww. Travisa i jestem bardzo zadowolony. Amorek wszystko ładnie wybiera i tłumi, jednak wg. mnie jest bardziej do DH niż do FR, gdyż jest miekki i pożera wszystkie wybicia itp.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

nie wiem jak jest z travisem, ale maniciaki nigdy nie miały kąpieli olejowej i przez to jak dla mnie, na starcie odpadały przez konieczność dbania o to bardziej, niż o inne amorki.

A może boxxer? Praca jak dla mnie bomba, tylko trochę kijki te lagi.
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

imo boxxer by bardziej pasowal do zastosowania "w dh, a czasem w fr" a nie odwrotnie, zbyt chuderlawy jest

ja mam 66 na tych samych kartuszach co 888 o ktorych mowisz i moim zdaniem z praca bedzie bardzo dobrze, choc wg wiekszosc opinii travis dziala znacznie lepiej od rc2x - no ale na tym poziomie pracy w fr raczej tego nie odczujesz
http://bodzio.pinkbike.com/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

rc2x jak sie dobrze dostroi to chodzą bajka + to ze moje po dwóch miesiacach troche zmeiniły charakterystyke pracy na lepsza i czulszą, rozchodziły sie i jest amor już wogóle w deche, sztywny bocznie, bezobsługowy. Generalnie nie ma przecież amortyzatora na ktróym by sie jechało po wszystkim jak po płaskim, ten trzyma koło przy ziemi dokąd tylko się da i to jest ważne, tłumi ładnie tez :] co mnie moze wkurzać to syczenie tłumików, dzwiek coś jak przerywany pisk, wiecie zresztą ocb ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

TRAVIS!!!!
Tłumienie w nim jest genialne!!! Pedałując na stojąco nic nie pompuje widelec!!!
ODPOWIEDZ