Purgatory w Polsce:-)
Purgatory w Polsce:-)
Witam,parę miesięcy temu nawiązałem kontakt z gościem z USA który nazywa się Mark Zmurko i posiada jednoosobową firmę Purgatory bikes /www.purgatorybikes.com/. wymieniliśmy chyba ze sto maili zanim zdecydowałem się pod koniec stycznia na zakup jego prototypowej ramy Harry Knuckles. Rama ma 255mm skoku, jest ze stali cr-mo poza elementami alu które są dobrze widoczne.Mark wszystkie swoje ramy ręcznie, około 10-12 rocznie, autentycznie jakość wykonania jest nieprawdopodobna a przy tym wszystkim jest niesamowicie pomocny, uczciwy i sympatyczny. Cała akcja z robieniem ramy /robiona była do połowy kwietnia/ i przesyłką do Polski a następnie składaniem trwała blisko pięć mięsięcy ale moim zdaniem było warto.
Wczoraj była pierwszy raz w Myślenicach, zobaczcie jak to wyszło i oceńcie, zdjęcie na początek bez rewelacji, napewno dołącze na pinku znacznie ciekawsze fotki w nieco innej scenerii.
Do ramy dałem Avalanche woodie /firma Stratos zakończyła swój żywot, bo pewnie zdecydowałbym się na El Jefe/, jakość pracy naprawdę cudowna...
waga??cóż jak na stalówkę nie jest żle, cały rower wyszedł w widocznymi komponentami około 26 kg...;-)
pozdrawiam
PS Mark jak się okazało ma w niemałym stopniu polskie korzenie, stąd pierwszy Purgatory w naszym kraju zrobił Mu niemałą radość /i drugi w Europie, pierwszy model Chomper wylądował w Anglii/
oto link:
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list& ... 1&function
Wczoraj była pierwszy raz w Myślenicach, zobaczcie jak to wyszło i oceńcie, zdjęcie na początek bez rewelacji, napewno dołącze na pinku znacznie ciekawsze fotki w nieco innej scenerii.
Do ramy dałem Avalanche woodie /firma Stratos zakończyła swój żywot, bo pewnie zdecydowałbym się na El Jefe/, jakość pracy naprawdę cudowna...
waga??cóż jak na stalówkę nie jest żle, cały rower wyszedł w widocznymi komponentami około 26 kg...;-)
pozdrawiam
PS Mark jak się okazało ma w niemałym stopniu polskie korzenie, stąd pierwszy Purgatory w naszym kraju zrobił Mu niemałą radość /i drugi w Europie, pierwszy model Chomper wylądował w Anglii/
oto link:
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list& ... 1&function
jak kosztuje wg www.purgatorybikes.com $1600 to raczej coś koło tego ;)
cena jest podana na stronie, od niej udało mi się uzyskać rabat i bardzo dobrą cenę na Avalancha więc przy uwzględnieniu obecnego kursu dolara rama wyszła w dobrych pieniądzach, co do jazdy ,łatwiej go rozpędzić niz S8 która miałem ale nie jest to rower wycieczkowy...;-)
co do porwównań akurat z RMX nie ma nic...zupełnie inaczej poprowadzony wahach i bez przekładek.
co do porwównań akurat z RMX nie ma nic...zupełnie inaczej poprowadzony wahach i bez przekładek.