Bomby
Bomby
Witam lubicie czasami wysadzić coś w powietrze? bo ja lubie:) jeśli tak to co preferujecie? Ja zaczynałem od dezodorantów, później była salerta, gaz do napełniania zapalniczek, a teraz usiłuje zdobyć kwas azotowy, który jak wiadomo służy do nitrowania.... Podzielcie sie swoimi mieszankami, ja może zaczne(nie do końca bomba ale też fajne):
Przepis na race łzawiące
Idziemy do sklepu spożywczego, kupujemy saletre do peklowania mięs w takich torebeczkach małych, zwijamy rulon z tektury zaklejamy dół i wspypujemy do środka całą torebkę saletry i 5 łyżeczek cukry pudru do tego wsypujemy mieszanke różnych pieprzów, wszystko mieszamy i zaklejamy od góry. Następnie podpalamy od dołu zapalniczką żarową lub wrzucamy do ogniska.... Życze miłego płakania, a zapomniałem dodać że koszt zrobienia takiej świecy wynosi poniżej 2zł.
Pozdrawiam
UWAGA!!!! WSZYSTKIE POMYSŁY PODANE W TYM POŚCIE MAJĄ JEDYNIE CHARAKTER ROZWAŻAŃ TEORETYCZNYCH I NIE WOLNO ICH PRÓBOWAĆ W PRAKTYCE!!!!
Przepis na race łzawiące
Idziemy do sklepu spożywczego, kupujemy saletre do peklowania mięs w takich torebeczkach małych, zwijamy rulon z tektury zaklejamy dół i wspypujemy do środka całą torebkę saletry i 5 łyżeczek cukry pudru do tego wsypujemy mieszanke różnych pieprzów, wszystko mieszamy i zaklejamy od góry. Następnie podpalamy od dołu zapalniczką żarową lub wrzucamy do ogniska.... Życze miłego płakania, a zapomniałem dodać że koszt zrobienia takiej świecy wynosi poniżej 2zł.
Pozdrawiam
UWAGA!!!! WSZYSTKIE POMYSŁY PODANE W TYM POŚCIE MAJĄ JEDYNIE CHARAKTER ROZWAŻAŃ TEORETYCZNYCH I NIE WOLNO ICH PRÓBOWAĆ W PRAKTYCE!!!!
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
-
- Kontakt:
no, ja mialem okresw zyciu ze wyjatkowo interesowalem sie pirotechnika... nawet zebralem wpizdu informacji na ten temat i powstala ponad 100 stronowa ksiazka :P (moge sprzedac w okazyjnej cenie 23zl :P - naprawde solidne info)
zdarzalo mi sie nawet sprzedawac proch czarny wlasnej roboty :P
a co do wysadzania to petary z tektury i prochu cz. roox :P
zdarzalo mi sie nawet sprzedawac proch czarny wlasnej roboty :P
a co do wysadzania to petary z tektury i prochu cz. roox :P
przepis na wysadzenie domu :)
90kg azotanu amonu :)
10L benzyny
9kgchloran postasu
1l nafty
lont 10m ewentualnie zapalnik elektryczny
z AA i benzyny robimy mieaszanine potem mieszamy Kclo4 z nafta
AA z benzyna wkładamy do beczki a potem w strodek w jakiejs tubce wkładamy kclo4 wymieszane z nafta potem wtykamy lont podpalamy i papa
pamietajcie zeby z domu zabrac przed odpalaniem rower :)
90kg azotanu amonu :)
10L benzyny
9kgchloran postasu
1l nafty
lont 10m ewentualnie zapalnik elektryczny
z AA i benzyny robimy mieaszanine potem mieszamy Kclo4 z nafta
AA z benzyna wkładamy do beczki a potem w strodek w jakiejs tubce wkładamy kclo4 wymieszane z nafta potem wtykamy lont podpalamy i papa
pamietajcie zeby z domu zabrac przed odpalaniem rower :)
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
Jest jeszcze fajny przepis na bombe oślepiającą:D
Idziemy do apteki i kupujemy nadmanganian potasu prawdopodobnie będzie on albo w proszku albo w granulkach(wtedy trzeba go rozdrobnić) wysypujemy troche na kartke papieru i dodajemy opiłki magnezowe. Ma to być w stosunku 2:1 (2 dla nadmanganianu:)) robimy z tego popieru taki kwadrwcik złożony i zaklejamy taśmą aby nie wysypywała sie mieszanina.
Całość wrzuamy do ogniska i natychmiast sie oddalamy. UWAGA: Nie patrze bezpośrednio na wybuch ponieważ grozi to utratą wzroku!
Aha jeśli nie wybuchło to albo zastosowaliście złe proporcje albo źle zmieszaliście substancje.
Pozdrawiam
Idziemy do apteki i kupujemy nadmanganian potasu prawdopodobnie będzie on albo w proszku albo w granulkach(wtedy trzeba go rozdrobnić) wysypujemy troche na kartke papieru i dodajemy opiłki magnezowe. Ma to być w stosunku 2:1 (2 dla nadmanganianu:)) robimy z tego popieru taki kwadrwcik złożony i zaklejamy taśmą aby nie wysypywała sie mieszanina.
Całość wrzuamy do ogniska i natychmiast sie oddalamy. UWAGA: Nie patrze bezpośrednio na wybuch ponieważ grozi to utratą wzroku!
Aha jeśli nie wybuchło to albo zastosowaliście złe proporcje albo źle zmieszaliście substancje.
Pozdrawiam
do nitrowania z tego co pamiętam służy kw azotowy i siarkowy VI razem zdaje się :> ale nie mam pojecia jak się to odbywa.... i nie chcesz czasami tnt zrobic? :D wszystkie te specjalostyczne substrakty nie są tanie, jak babka u nas w szkole zamawaiła to po kilka stów za to za tamto, masakra...
http://dhcyc.pinkbike.com
dhcyc pisze:do nitrowania z tego co pamiętam służy kw azotowy i siarkowy VI razem zdaje się :> ale nie mam pojecia jak się to odbywa.... i nie chcesz czasami tnt zrobic? :D wszystkie te specjalostyczne substrakty nie są tanie, jak babka u nas w szkole zamawaiła to po kilka stów za to za tamto, masakra...
No zalezy rozne ceny sa ale tak po kg sub nie wychodzi drogo
poza tym po co komu TNT ? czyżby tu byli jacys terrorysci ??
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
ja nie jestem terrosrystą jakby co...:D
A tak nawiasem mówiąc ostatnio czytałem, że aby zrobić taką bombe jaką wysadzono w Anglii potrzebne jest około 200zł i ogólne pojęcie o chemii, a produkty da sie zdobyć bardzo łatwo :/,
A TNT fajne jest...:D:D:D:D ale nie koniecznie w centrum miasta:/
A tak nawiasem mówiąc ostatnio czytałem, że aby zrobić taką bombe jaką wysadzono w Anglii potrzebne jest około 200zł i ogólne pojęcie o chemii, a produkty da sie zdobyć bardzo łatwo :/,
A TNT fajne jest...:D:D:D:D ale nie koniecznie w centrum miasta:/
Napalm:
100% sok pomaranczowy + beznyna (fifty - fifty)
Proch czarny:
Siarka + saletra + sproszkowany wegiel drzewny
Nitrogliceryny niepisze bo w sumie lepiej zeby dzieciaki nie czytaly :p
bomby z zarowek sa kozackie ale bardzo niebezpieczne o bombach z monitorow juz nie mowie ;p
kto czytal podziemny krag ten wie :D
Jest masa przepisow ale celowo napisalem tylko te dwa zebyscie sobie rak nie pourywali jest tego masa w necie wiec po co to walkowac ? generalnie saletra jako zapalnik laczy sie z mnostwem rzeczy pali sie w bardzo wysokiej temperaturze i nietrzeba jej duzo ;p reszta zalezy od wyobrazni lub lepiej od wiedzy
klasa biol- chem zrobila swoje :>
100% sok pomaranczowy + beznyna (fifty - fifty)
Proch czarny:
Siarka + saletra + sproszkowany wegiel drzewny
Nitrogliceryny niepisze bo w sumie lepiej zeby dzieciaki nie czytaly :p
bomby z zarowek sa kozackie ale bardzo niebezpieczne o bombach z monitorow juz nie mowie ;p
kto czytal podziemny krag ten wie :D
Jest masa przepisow ale celowo napisalem tylko te dwa zebyscie sobie rak nie pourywali jest tego masa w necie wiec po co to walkowac ? generalnie saletra jako zapalnik laczy sie z mnostwem rzeczy pali sie w bardzo wysokiej temperaturze i nietrzeba jej duzo ;p reszta zalezy od wyobrazni lub lepiej od wiedzy
klasa biol- chem zrobila swoje :>
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
heh spoznilem sie :Dbart.ek pisze:A jakby tak wywiercić mały otworek w żarówce i nalać tam troche benzynki czy czegoś wybuchowego i zaświecić światło ?
nie robcie tego nawet w opuszczonych domach bo cala instalacja elektryczna idzie z dymem a nie sama zarowka ;p czyli po krotce cala chalupa przechodzi do historii jak dobrze sie to zrobi ;p
ja mialem stracha wlaczyc prad w zamknietym obwodzie w numerze z zarowka ;p oczywiscie caly bezpiecznik *** strzelil ;p ten numer jest praktycznie nie do wykonania bo zawsze jest niekontrolowany (chyba ze macie wlasna eletrownie)
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach