Co kupić? doradzcie
-
- Kontakt:
Co kupić? doradzcie
Mam do wyboru 2 opcje:
1)Rama Giant AC, Sherman spv 170, damper: rs pro deluxe, hayesy 9 203, koło przód: mavic 729 piasta big berta, szprychy DT, reszta oryginalna z Gianta AC(deore itd)
2)Rama Stinky (chyba 05)15,5", Marzocchi 888 VF, FOX vanilla R pro pedal,Hayes HFX9, koło przód: Piasta DaBomb Q20, obręcz Mavic, opona Tioga 2,3; koło tył: north shore, obręcz sun rims double track, opona NOKIAN NBX 2.5, szprychy DT, przerzutka XT
Oba rowery używane poniżej roku. Mam małe doświadczenie w DH - hardtail, ale zakładam "zabawę" w DH, ew. zawody, trochę FR. AC wychodzi parę stówek więcej, ale to nic. Co byście brali?
1)Rama Giant AC, Sherman spv 170, damper: rs pro deluxe, hayesy 9 203, koło przód: mavic 729 piasta big berta, szprychy DT, reszta oryginalna z Gianta AC(deore itd)
2)Rama Stinky (chyba 05)15,5", Marzocchi 888 VF, FOX vanilla R pro pedal,Hayes HFX9, koło przód: Piasta DaBomb Q20, obręcz Mavic, opona Tioga 2,3; koło tył: north shore, obręcz sun rims double track, opona NOKIAN NBX 2.5, szprychy DT, przerzutka XT
Oba rowery używane poniżej roku. Mam małe doświadczenie w DH - hardtail, ale zakładam "zabawę" w DH, ew. zawody, trochę FR. AC wychodzi parę stówek więcej, ale to nic. Co byście brali?
No Pain, No Game
-
- Kontakt:
ten shermi to slider 2 polka ,nie ma 1 polki 170Fils pisze::) co do amorów:
Sherman jest do FR a 888 do ostrego FR i DH. 888 jest cięższe. 888 to dwu półka a sherman jedno pulka.
A teraz co do rowerów to ja oczywiście bym brał śmierdziela - ze względu na lepszy wygląd i klasę oraz 888.
kona i klasa ? hahahahaha dobre
wyglad to zaden argument
tak czy owak 2 wypada lepiej kwestia ceny i stanu roweru nie napisales wiec napisz
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wookie85 dokladnie przeciez giant ac ma tylko wlogke na 1 i 1/8 cala wiec nie wszedl by sherman o jedenj polce bo tam jest standard na 1.5... ac to rower do enduro sherman w sumie dalby rade ale jak na moje oko za duzo jest bawienia sie w serwis- sam mam shermana i zeby to fajnie plynnie chodzilo serwis co miech wskazany...
Giant Reign
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
[=Groove=] Breakout występował tylko z 1.5" więc się do AC'ka nie zmieści. Autorowi chodziło o Slidera.
Argument, że śmiesznie zachowuje się podczas hamowania to jest żaden! Kona ma podbne rozwiązane zawieszenie, a więc zachowuje się też śmiesznie .
Ten model 888, o których jest mowa nie wyróżnia się niczym szczególnym pod względem pracy. Moim zdaniem SPV lepiej sobie radzi.
Dampery są porównywalne, ale na korzyść Foxa przemawia platforma i zapewne jest nowszy.
Reszta gratów jest zapewne porównywalna w obu rowerach.
Jak ja miałbym się osobiście wybierał rower ten, który jest w lepszym stanie i jest nowszy.
Argument, że śmiesznie zachowuje się podczas hamowania to jest żaden! Kona ma podbne rozwiązane zawieszenie, a więc zachowuje się też śmiesznie .
Ten model 888, o których jest mowa nie wyróżnia się niczym szczególnym pod względem pracy. Moim zdaniem SPV lepiej sobie radzi.
Dampery są porównywalne, ale na korzyść Foxa przemawia platforma i zapewne jest nowszy.
Reszta gratów jest zapewne porównywalna w obu rowerach.
Jak ja miałbym się osobiście wybierał rower ten, który jest w lepszym stanie i jest nowszy.