360
360
wytłumaczy mi ktos jak ja krecic bo cos nie moge dokrecic:(w dircie i 180 z bany tez nie moge jak mozecie pomozcie albo dajcie linki jakis filmikow.PZ
bikerman widzisz... sa tacy agenci co zamiast katowac triki to po kilku nie udanych probach sie zniechecaja zamiast katowac az do skutku...
ja ci poradze tak koles.... wypieprzaj na step up'a i katuj 180 pozniej proboj przekrecac na 360 cala filozofia...
zasada 3K ...Katuj Kurwa Katuj...
ja ci poradze tak koles.... wypieprzaj na step up'a i katuj 180 pozniej proboj przekrecac na 360 cala filozofia...
zasada 3K ...Katuj Kurwa Katuj...
"Słaby jest ten, kto godzi się z klęską"
http://www.pinkbike.com/photo/1036694/
http://www.pinkbike.com/photo/1036694/
obracasz sie wolno bo nie patrzysz sie w strone obrotu. spójrz na różne foty z 36, tam kolesie mają głowę skierowaną w strone obrotu(jak juz ktos napisał za głową idzie całe ciało) chyba najlepiej widać to na przykładzie Papieża, on to ma głowę o 180 obrócona i patrzy sie za siebie. pierwszą faze lotu czyli 180 mozna wykonać bez głowy, wystarczy ze zakręcisz szybko bioderkami ;-] ale przy 36 musisz od razu enegricznie zakręcić barkami i pamiętaj o GŁOWIE
masz dokładnie z siłą 15N ciagnąć nogi, głowę obrócić o 83' i wazyć 69kg... mówie ci ze wazna jest głowa a to jak tobie bedzie lepiej czy całyczas masz ciało obkręcone czy nie czy tez prawie w ogóle(bo tez czasem tak kręca) to zalezy od Ciebie. Pamiętaj ze wazna jest głowa a do tego jak sie dobrze obrócić dojdziesz sam. pewnie jeździsz krótko i chcesz od razu walic niewiadomo jaie tricki, a moze sie myle... ja jak uczyłem sie 360 to nikt jakos mi nie podpowiadał i pomimo wielu naprawde wielu gleb sie nauczyłem. i tez na początku takie gadanie ćwicz ćwicz ćwicz mnie wkurwia.ło ale naprawde to jest najlepsza porada. sam musisz dojsc do tego jak wykonac dany trick bo jeden człowiek jest wyzszy drugi nizszy np i oni otroszeczke inaczej robią te tricki . takze pamietaj o głowie i sam dojdz do tego jak sie obrócić :)
-
- Kontakt:
Glowa nie uzyskasz rotacji, glowe tylko skrecasz zebys widzial jak ladujesz
Zeby uzyskac rotacji, musisz mocno i dynamicznie sie obrocic, juz przed wibiciem skrecasz, zeby wprawic rower i cialo w rotacje, obracasz sie na tyle mocno ze rower ciegniesz za soba, szczegolnie mocno musisz szarpnac za kierownice zeby przod roweru Ci sie dobrze obricil,szczegolnie wazne pod koniec obrotu, zeby mocno lapami dokreic wlasnie ten przod. bo jak tego nie zrobisz, bo bedzie Ci wychodzic 270 tylko
no i oczywiscie zeby na boki sie nie przechylac to kierownica utrzymujesz rower...
Zeby uzyskac rotacji, musisz mocno i dynamicznie sie obrocic, juz przed wibiciem skrecasz, zeby wprawic rower i cialo w rotacje, obracasz sie na tyle mocno ze rower ciegniesz za soba, szczegolnie mocno musisz szarpnac za kierownice zeby przod roweru Ci sie dobrze obricil,szczegolnie wazne pod koniec obrotu, zeby mocno lapami dokreic wlasnie ten przod. bo jak tego nie zrobisz, bo bedzie Ci wychodzic 270 tylko
no i oczywiscie zeby na boki sie nie przechylac to kierownica utrzymujesz rower...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
Ja jeszcze się nie uczyłem 360 na rowerze, ale do wczelkiego rodzaju obrotów przydaje się skupienie masy jak najbliżej osi obrotu. Przy takim nawet zwykłym obracaniu się na nodze, gdy zaczyna się z rozłożonymi rękami i w trakcie składa ręce do tułowia następuje przyspieszenie i zwiększenie prędkości obrotowej. Także myśle, że gdy w czasie skoku ustawia się rower bardziej do pionu (do osi obrotu) zachodzi analogiczne zjawisko. Dziękuję.