SUNTOUR EPICON CZY RST OMEGA COMBO

Macharce
Kontakt:

SUNTOUR EPICON CZY RST OMEGA COMBO

Post autor: Macharce »

Mam dylemat, ponieważ nie wiem co wybrać: epicona LOD za 410 nowy, czy omegę combo nową za 450. Amortyzator ma służyć do xc. Kusi mnie combo bo jest po przecenie z 900zl, ale nie jest powietrzny, za to suntour ma sprężynę powietrzną ale nie ma zmiany skoku i goleni pokrytych teflonem. Jak myślicie, który lepszy?
g00fy
Kontakt:

Post autor: g00fy »

Wedlug mnie to dobrze ze nie jest powietrzny... Pokrycie teflonem w xc nie ma takiego znaczenia, a jesli kupisz ze skokiem takim jak chcesz, to po co zmieniac?
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

g00fy pisze:Pokrycie teflonem w xc nie ma takiego znaczenia
niby czemu nie ma? wytłumacz?
g00fy pisze:jesli kupisz ze skokiem takim jak chcesz, to po co zmieniac?
a jak będzie podjezdzał pod górkę to bedzie się pompował na 140mm?
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Epicon LOD ma blokade więc podjazd nie jest problemem a sprężyna powietrzna ma jednak ciekawszą charakterystyke od stalowej...
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
Macharce
Kontakt:

Post autor: Macharce »

g00fy pisze:Wedlug mnie to dobrze ze nie jest powietrzny...
dlaczego uważasz, że sprężyna jest lepsza, przecież powietrze jest lżejsze od metalu, a i możesz sobie powietrzniaka regulować do wagi, a sprężyny juz nie( niestety), teraz suntour chyba sie nauczył na axonach z poprzednich lat szczelności komór powietrznych

acha i w opisie tematu zapomniałem dodać, że epicon z allegro, a omega ze sklepu w moim mieście
ODPOWIEDZ