drodzy koledzy !!!

pierogi
Posty: 43
Rejestracja: 10.07.2004 11:11:39
Lokalizacja: z talerza
Kontakt:

drodzy koledzy !!!

Post autor: pierogi »

dajcie spokuj z tymi obelgami na każdego wejdziecie na forum patrzycie temat jakiś wchodzicie o ktoś głupote napisał trza go zjecha, zjebać, wymordować psychicznie dajcie se siana a jakby was tak jeździli dlatedo na zgode daje wam przepis na BAJADERKE :

50 dag mąki
25 dag masła lub margaryny
20 dag cukru pudru
2 jaja
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżkę kakao
1 szkl. mleka
5 łyżek marmolady
bakalie( rodzynki, orzechy, skórka pomarańcza)
kieliszek wina

Mąkę z proszkiem przsypać na stolnicę , posiekać z masłem , dodać cukier i jajka. Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części rozwałkować i upiec dwa placki.
Jeden placek, jeszcze ciepły, rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum i utrzeć ze szklanką mleka na mase.
Drugi placek posmarować marmoladą, a następnie wyłożyć masę z bakaliami.
BAJADERKĘ OBLEWA SIĘ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ LIB LUKREM - NAJWAŻNIEJSZE NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJCIE !!!!!!!!!!
Yacoolek
Posty: 168
Rejestracja: 24.07.2004 23:19:56
Lokalizacja: Maciejów city koło Zgierza
Kontakt:

Post autor: Yacoolek »

to jest prawdziwy przepis??
wyjdzie bajadeka??
<<szukam sponsora>>
andrewk
Posty: 126
Rejestracja: 19.04.2004 15:18:45
Lokalizacja: waw
Kontakt:

Post autor: andrewk »

:) mniammniam
odrzuc strach... spelnij marzenia...
MAFIOISO
Posty: 1522
Rejestracja: 10.06.2004 00:20:43
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

e ale serio serio?? to juz zaczynam robić...
O_o
Posty: 1353
Rejestracja: 24.06.2004 02:35:31
Lokalizacja: Starachowice
Kontakt:

Post autor: O_o »

zrobil juz ktos ?? bo chce robic ale za bardzo nie wiem co to stolnica :F heheh
Domo
Posty: 873
Rejestracja: 25.04.2004 07:09:51
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: Domo »

Jeszcze wytłumacz z tym kruszeniem placka, bo nie za bardzo kumam.

A tak w ogóle, to myślałem, że bajaderka jest w formie kulki...
fura: http://tiny.pl/hrc2
pierogi
Posty: 43
Rejestracja: 10.07.2004 11:11:39
Lokalizacja: z talerza
Kontakt:

Post autor: pierogi »

najprawdziwszy i wyjdzie bajaderka
pierogi
Posty: 43
Rejestracja: 10.07.2004 11:11:39
Lokalizacja: z talerza
Kontakt:

Post autor: pierogi »

rozdrabnianie na drobno rękami tylko paniętajcie żeby włożyć później to w formę tak jak do innych ciast
zyeb
Posty: 737
Rejestracja: 27.04.2004 13:53:41
Lokalizacja: stolica
Kontakt:

Post autor: zyeb »

daj przepis na pierogi :p
-=GrindeR=-
Posty: 509
Rejestracja: 10.05.2004 16:18:08
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

[quote="O_o"]zrobil juz ktos ?? bo chce robic ale za bardzo nie wiem co to stolnica :F heheh[/quote]

taka decha, na ktorej ugniata sie ciasto :-)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Qcor
Posty: 1738
Rejestracja: 19.04.2004 14:32:25
Lokalizacja: Krakoov Vice
Kontakt:

Post autor: Qcor »

a co to bajaderka? do roweru zamontuje? :P
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
krabol
Posty: 750
Rejestracja: 11.06.2004 19:58:07
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: krabol »

no wlasnie ja tez niew wiem co to jest ta baja cos tam :)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
molmagic
Posty: 454
Rejestracja: 15.06.2004 21:22:49
Lokalizacja: Świdnik ciTy
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Bajaderke można użyć jako medium amortyzujące,ale działa na krótką metę bo po kilku dniach staje sie twarda jak kamień...:P
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
Jaca
Posty: 2526
Rejestracja: 19.04.2004 08:16:22
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: Jaca »

no to BLOK CZEKOLADOWY:

- kostka margaryny 250g
- 1/4 szkl wody
- 500g mlega w proszku lub granulowanego
- 2 szkl cukru
- 2-3 łyżki kakao
- duża paczka herbatników
- mogą(ale nie muszą) być jakieś orzechy itp

wlewamy do garnka wodę i wstawiamy na małym gazie. wrzucamy margarynę i grzejemy. Po rozpłynięciu się margaryny wsypujemy cukier i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej płynnej substancji, potem dodajemy kakao i to samo. Jak już jest takie coś z margaryny, cukru i kakao, wsypujemy powoli mleko, stale mieszając(ma powstać gęsta masa), jeżeli widzimy, że masa niemal straciła stan płynny(zaczęła się "kruszyć i rwać") przestajemy wsypywać mleko(każdy sam dojdzie do tego kiedy przestać i ile sypać). Jak już jest gęsta masa, kruszymy herbatniki i wrzucamy do masy, cały czas mieszając.
gdy już wszystko jest jednolitego koloru i konsystencji, wlewamy(wrzucamy) masę na wąską, podłużną blachę wyłożoną wcześniej jakimś papierem do pieczenia. po wylaniu wszystkiego na blachę, dociskamy rękami tak, by nie powstały dziury i nierówności i wystawiamy do stygnięcia np na balkon.
jeżeli na ściankach garka coś zostało, zdrapujemy łyżką i szamamy, by mieć pojęcie, czym za niedługo będziemy się delektować.
Gdy blok ostygnie(będzie zimny i twardy), wyciągamy go z blachy i kroimy porcje(grubości kromki chleba).

Jemy paluchami :P
Domo
Posty: 873
Rejestracja: 25.04.2004 07:09:51
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: Domo »

Chyba jutro zapiepszam po mleko w proszku i będzie szamanie ;)

A te herbatniki mają się rozpuścić w tej masie czy co?
fura: http://tiny.pl/hrc2
GoomiŚ
Posty: 134
Rejestracja: 30.06.2004 02:32:44
Lokalizacja: Z górki na pazurki - Kwidzyn
Kontakt:

Post autor: GoomiŚ »

[quote="O_o"]zrobil juz ktos ?? bo chce robic ale za bardzo nie wiem co to stolnica :F heheh[/quote]

To jasię wypowiem: stolnica to taka decha która na bkoach ma krótkie listewki skierowane do góry, żeby ci się mąka nie wysypywała, a na drugim koncu czasem ma jedną listewke tylko skierowaną w dół po to żeby ci nie jeździła po stole ;]
http://www.opifex.com.pl/images/stolnica_mala_big.jpg
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
Jaca
Posty: 2526
Rejestracja: 19.04.2004 08:16:22
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Post autor: Jaca »

herbatniki mają se tylko być w masie, a jutro(dla mnie już dzisiaj) jest niedziela, więc mleko tylko w hiper i tesco
GoomiŚ
Posty: 134
Rejestracja: 30.06.2004 02:32:44
Lokalizacja: Z górki na pazurki - Kwidzyn
Kontakt:

Post autor: GoomiŚ »

jeszcze raz ;] jediście kiedyś szyszki? ale takie słodkie?

0.3 kg cukierków toffi
2-3 torebki ryżu preparowanego (powiecie w sklepie to wam pokażą - to jest taki lekki, duży, biały ryż)

Wrzucacie toffi do garnka i jak się roztopi to wrzucacie ryż.
Pogotujcie to jakieś 2-3 min i dużą łyżką wykładajcie po trochu na papier śniadaniowy i czekacie aż wystygnie.
Kształt dowolny, proporcje przepisu także;]
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
8!k3r
Posty: 2117
Rejestracja: 18.04.2004 23:08:33
Lokalizacja: Warszawa -> Bemowo
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

CO TO MA BYC KURWA jakis koncik gotuj z dh zone japierdole ale zajebiscie :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości