Witam !
Jezdze na Giancie Rock se i mam do wydania niewiele ponad 300zl i mam problem co wybrac , chcialbym zaczac skakac z wiekszych hop ;p I nie wiem co wybrac, a mianowicie czy :
1) kupic amortyzator sr suntour duro 100mm za ok. 300zl
2) postawic na bezpieczenstwo i kupic kask i ochraniacze = ponad 300zl
Wiem ze Giant Rock Se jest przeznaaczony bardziej do trekkingu ale nie mam kasy zeby kupic lepszy rower. Jak mialbym juz kupywac to na nastepny sezon.
Dzieki za pomoc :)
froger34 To bedzie najlepsze rozwiazanie. Z malucha bolidu F1 na sile nie zrobisz, tak bedzie najlepiej. Sprzedaj to co masz za kilka stowek jak dobrze pojdzie doloz ta kase i kup jakis sprzecik na poczatek.
a co powiedzie o rowerku Merida Kalahari 500? Niby przeznaczony do spokojnej jazdy. A ze mną (po lekkich przeróbkach)daje rade 2-3 metrowym hopkom. Tylko faktycznie z tego Gianta za dużo się raczej nie wyciśnie...
Ze mna pitbull wytrzymal 3 miesiace w miare spokojnej jazdy wiec ta kalahari to... :-/ Sprzedaj to co masz i wyrwij jakas uzywke chociazby Signa, kolega sprzedawal uzywke w idealnym stanie, jak nowka za 1000zł a i taniej mozna dostac.
poczekam do zimy bo wtedy ceny spadaja i sprzedam swoj rower za 600-700 bo jest w stanie bdb. i doloze troche i kupie nowke signa ds ;p jak na poczatek powinien wystarczyc tylko jedynie wymienie w nim amortyzato na duro a ten rst sprzedam ;p
Nie wiem zalezy co chcesz na tym robic, ja mam stuningowanego kellysa mtb i jestem zadowolony, ale ja jezdze enduro wiec mi starcza, ale jesli chcesz ostro katowac to lepiej zebieraj kase na nowy sprzet, bo wez pod uwage ze wyzsza rama bardzo przeszkadza w robieniu trikow. Zastanow sie spokojnie co chcesz robic, ale nie polecam inwestowania w ten rower // pozdrawiam
Bombell wiesz ja juz 2 lata mam pita a teraz jezdze dh z boxxerem
i trzymie ostro ^^ virus_rider sprzedac to co masz + te 300zl
dozbierac i sie kupic jakis uzywany sredniej jakosci sprzet ;]
Wszystko zalezy od ilosci funduszy jakie bedziesz mial. mysle ze za 2000 bedziesz mogl kupic naprawde cos fajnego np. singa ds albo panica z wymiana amorka na pike'a mysle ze 2000 sie zamkniesz.
Częsc chlopaki. chcailem zapytac co zrobic. bo strzelaja mi stery jak cholera.. już je rozkrecalem skręcalem i nadal nie wiem czemu strzelaja.?? stery firmy cane crake maszynowe w ramie leander fox cocaine i nixon 145 zkoku. i strzelaja.. nie wiem czy w serwisie źle skręcili czy cos uszkodzili.?? dzieki z góry za odpowiedzi. pozdro karol..