Mam rower od miesiąca i coś mi strzela w suporcie albo z okolic. Sprawdzałem łańcuch nie ociera o przerzutkę ani nic w korbie wiec musi to być suport. Nie wiem czemu. Korba nie ma luzów ani nic w tym stylu może są to nie nasmarowane łożyska??? nie wiem POMOCY. Z góry dzięki za pomoc.
to znaczy ze mam dac rower na reklamacje. a nie bedzie to w stylu ze lozyska nie sa nasmarowane albo cos takiego??
nie chce tracic czasu zeby oddawac rower i nie jezdzic
;P
NMoze pisek sie dostal do lozysk w suporcie, jesli masz mozliwosc to sam rozbierz, wyczysc i nasmaruj. Zalezy tez jakie masz korby ale przy hussefeltach czasami insrety (tam gdzie sie pedaly kreca) lubi sie poluzowac i skrzypiec.
nie korba to jakas shimano
a co do przeczyszczenia to nie mam pojecia jak to mam zrobic i czy moge jezdzic na takim suporcie czy lepiej oddac do serwisu i tak bym oddal tylko ze po wakacjach ;p
Najlepiej byloby jakbys to wyczyscil i byloby elo. Mozesz kupic sciagacz do korb za ok 10zł i klucz do suportu za 15zł i sam to sobie mozesz zrobic i bedziesz mial na przyszlosc a jak oddach do serwisu to bog wie ile cie skasuja. Moga to byc tez pedaly jesli masz na kulkach i sa za mocno skrecone.
Słuchaj. Dopuki sie kręci to jezdzij. Ja na strzelającym/zgrzytającym Team DH jezdziłęm... Hmmm 3 lata :D Czasem zalewałem go brunoxem i robił sie cichszy ale nie na długo. Chyba że aż tak Ci przeszkadza ten dźwięk? Niektórzy od zmysłó odchodzą jak im tarcza ociera albo coś ;)
1. Zdejmij korbe
2. Wykres suport
3. Stara szczoteczka do mycia zebow i czyscisz mufe suportowa i wklad suportu
4. Wkurzasz ciut smaru
5. Wkrecasz wklad i dobrze przykrecasz
6. Czyscisz miejsce montowania ramion korby do wkladu supoeru
7. Zakladasz ramiona, przykrecasz konkretni srubami pokrytymi locklitem
8. Cieszysz sie bo nic nie strzela
W 99% wlasnie piasek, brud czy jakies nieczystosci sa powodem strzelania w suporcie albo zbyt kiepskie przykrecenie.