problem z hakiem przerzutki help!
problem z hakiem przerzutki help!
jestem początkującym bikerem i potrzebuję pomocy. Mianowicie posiadam rower sign fr1 i juz pare razu urwalem hak przerzutki tylnej. Działo się to podczas lądowania: raz z dropa ok 4 metry i raz na schodkach ( wylądowałem na ostatnich paru schodkach).
Nie jestem pewien dlaczego tak się dzieje ale wydaje mi się, że może to byc spowodowane:
-zbytnim naciągnięciem łańcucha podczas skoku
- może luźnym łańcuchem??!??
- wadą konstrukcyjną ramy??
-albo po prostu nie potrafię jeszcze skakać lajtowo
Co by nie było proszę o pomoc osoby które się na tym znają i z góry thx.
najlepiej na GG 381005
Nie jestem pewien dlaczego tak się dzieje ale wydaje mi się, że może to byc spowodowane:
-zbytnim naciągnięciem łańcucha podczas skoku
- może luźnym łańcuchem??!??
- wadą konstrukcyjną ramy??
-albo po prostu nie potrafię jeszcze skakać lajtowo
Co by nie było proszę o pomoc osoby które się na tym znają i z góry thx.
najlepiej na GG 381005
Witam!
Również posiadam FR1 i problem z hakiem ma dość proste rozwiązanie: wystarczy skrócić o 2 lub 4 ogniwka łańcuch, ew wymienić łańcuch na sramowski. Przez rok użytkowania FR1 urwałem tylko 1 hak (oryginalny) po czym zmieniłem na taki od LF Dragstar'a oraz łańcuch na SRAM PC48 bo łańcuch KMC w moim miał mały defekt który spowodował właśnie złamanie haka. Kolega, który również ma FR1 urwał z 5 jak nie więcej haków i od skrócenia łańcucha (seryjnego KMC)nic mu się nie dzieje. Tak więc skróć łańcuch a jeśli ma defekt zmień na sramowski.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Również posiadam FR1 i problem z hakiem ma dość proste rozwiązanie: wystarczy skrócić o 2 lub 4 ogniwka łańcuch, ew wymienić łańcuch na sramowski. Przez rok użytkowania FR1 urwałem tylko 1 hak (oryginalny) po czym zmieniłem na taki od LF Dragstar'a oraz łańcuch na SRAM PC48 bo łańcuch KMC w moim miał mały defekt który spowodował właśnie złamanie haka. Kolega, który również ma FR1 urwał z 5 jak nie więcej haków i od skrócenia łańcucha (seryjnego KMC)nic mu się nie dzieje. Tak więc skróć łańcuch a jeśli ma defekt zmień na sramowski.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
GG: 1725215 Jelenia Góra
Mam to samo :/ dlatego zmieniam ramę na bitcha/pussy/razzorr (poziome haki). Jeśi nie macie takiej możliwości to..trzeba dorobić <w jakimś zakładzie> takie grube <krowy> w Mielcu na pewno przyjmą zamówienie. Karko, ja mam łańcuch s-ram, miałem różne napędy, i tak mi się krzywily/łamały haki. Myślę, że nie ma co kombinować tylko kupić grubsze i z mocniejszego materiału.
-
- Kontakt: