Nowa korba i support(race Face)

yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

wookie85w przypadku zintegrowanej oski mozna zawsze sie ratowac łozyskami enduro albo roznymi patentami;
ja np. dorobilem u znajomego z miedzi odpowiednik tej plastikowej oslonki i spisuje sie bdb. support jednak wymienilem na nowy bo za granica kosztuje polowe tego co w polsce.

RF w instrukcji pisal zeby dokrecac korbe do oporu (i prawdopodo0bnie to jest przyczyna pekania tego plastiku), shimano zas zaleca dokrecanie z czuciem - mozliwe, ze ludzie rownież dokręcając 'na chama' uszkadzaja w ten sposob plastik w shimano..
www.feel-free.pl
Kisiel22
Kontakt:

Post autor: Kisiel22 »

to co w koncu polecacie do Bajku z przeznaczeniem dirtu i do freeridu
Żółtym!!Gumowym!!Kaczuszkom!! Mówimy zdecydowane NIE!!
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

wookie85 ja mam suport howitzer dh team ( srbrny) sa zewnetrzne lozyska i mi sie jeszcze nic nie posypalo.. choc nei jeden suport ISIS sie zjebał np hardbarr..

tez chce sobie kupic na przyszly sezon RF evolve ale z tego co tu czytm to suporty RF nie sa za porzadne ;/
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ja bede polowal na cos na ebayu , sporo xtr jest nie wiem jakie ceny i rfow a tego integre rf daruje sobie jednak
www.mm-foto.pl
mmorswin krk
Kontakt:

Post autor: mmorswin krk »

niewiem jak inne rf ale ja mam suport signature fr normalna 113 z korba holzfellera i nic mu sie nie dzieje ani z korba ani z pakietem jezdze tak od roku a zeby były oszczedzane to niepowiem bo skakałem troche dropow po pare metrow i w dh tez troche jezdziełem plus jeszcze jazda w zimie wiec tego signature moge jak najbardziej polecic z tymze to podobno inna bajka niz diabolous...co do holzfellera to tez sie nie idzie przyczepic do nieczego jedyna wada to ze sie troche zdarł lakier po roku jazdy;]
http://mmorswin.pinkbike.com/
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

Ja polecam RF Evolve x-type, nawet jeśli się rozwali suport, to po ostrym katowaniu i powinni wymienić na gwarancji.
Osobiście słyszałem że te suporty padają, kiedy przed instalacją nie przegwintuje się mufy, bo miski nie są ze sobą bezpośrednio połączone a muszą się znajdować równolegle do siebie.
Suport jest wart swojej ceny, bo jest w cenie, dostajesz go razem z korbami.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Tassadarz tym przegwintowywaniem mufy to jakas straszna bzdura.temat swego czasu poruszany na kilku forach.nawet pytalem o to (chyba) jedynego serwisanta autoryzowanego przez RaceFace'a-Sierzanta z dlugiej.
Zreszta moja korbe zakladal wlasnie ow Sierzant i podkladka poszla sie pasc po 3 miechach..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

nie bzdura tylko jedna z możliwości, nawet jest tak napisane w instrukcji, z resztą nie powiesz że nie jesteś zadowolony z tych korb.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

bzdura nei mozliwosc.tu chodzi tylko i wylacznie o ramy zaraz po kupnie,przed pierwszym wkreceniem suportu.I chodzi o przeczyszczenie,wypolerowanie gwintu a nie przegwintowanie.tyle.
czy jestem zadowolony z korb?coz-sa sztywne,do tego generalnie nie mam zastrzezen,ale w polaczeniu z suportem daja cos co nazwalbym mocno przecietnym wyrobem,ktory nie jest warty swojej ceny (w PL cos kolo 900zl zdaje sie).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Kisiel22
Kontakt:

a znalaezlaem takie wyjscie kurbe holzfellera i support pod isis (korba ta tez pod isis) tylko teraz jaki support RF czy truvativa czy inny. Truvativa suppot juz rozwalilm wiec nie przemiawia on do mnie za bardzo
Kisiel22
Kontakt:

up?
ODPOWIEDZ