Nowa korba i support(race Face)
wookie85w przypadku zintegrowanej oski mozna zawsze sie ratowac łozyskami enduro albo roznymi patentami;
ja np. dorobilem u znajomego z miedzi odpowiednik tej plastikowej oslonki i spisuje sie bdb. support jednak wymienilem na nowy bo za granica kosztuje polowe tego co w polsce.
RF w instrukcji pisal zeby dokrecac korbe do oporu (i prawdopodo0bnie to jest przyczyna pekania tego plastiku), shimano zas zaleca dokrecanie z czuciem - mozliwe, ze ludzie rownież dokręcając 'na chama' uszkadzaja w ten sposob plastik w shimano..
ja np. dorobilem u znajomego z miedzi odpowiednik tej plastikowej oslonki i spisuje sie bdb. support jednak wymienilem na nowy bo za granica kosztuje polowe tego co w polsce.
RF w instrukcji pisal zeby dokrecac korbe do oporu (i prawdopodo0bnie to jest przyczyna pekania tego plastiku), shimano zas zaleca dokrecanie z czuciem - mozliwe, ze ludzie rownież dokręcając 'na chama' uszkadzaja w ten sposob plastik w shimano..
www.feel-free.pl
wookie85 ja mam suport howitzer dh team ( srbrny) sa zewnetrzne lozyska i mi sie jeszcze nic nie posypalo.. choc nei jeden suport ISIS sie zjebał np hardbarr..
tez chce sobie kupic na przyszly sezon RF evolve ale z tego co tu czytm to suporty RF nie sa za porzadne ;/
tez chce sobie kupic na przyszly sezon RF evolve ale z tego co tu czytm to suporty RF nie sa za porzadne ;/
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
-
- Kontakt:
niewiem jak inne rf ale ja mam suport signature fr normalna 113 z korba holzfellera i nic mu sie nie dzieje ani z korba ani z pakietem jezdze tak od roku a zeby były oszczedzane to niepowiem bo skakałem troche dropow po pare metrow i w dh tez troche jezdziełem plus jeszcze jazda w zimie wiec tego signature moge jak najbardziej polecic z tymze to podobno inna bajka niz diabolous...co do holzfellera to tez sie nie idzie przyczepic do nieczego jedyna wada to ze sie troche zdarł lakier po roku jazdy;]
http://mmorswin.pinkbike.com/
Ja polecam RF Evolve x-type, nawet jeśli się rozwali suport, to po ostrym katowaniu i powinni wymienić na gwarancji.
Osobiście słyszałem że te suporty padają, kiedy przed instalacją nie przegwintuje się mufy, bo miski nie są ze sobą bezpośrednio połączone a muszą się znajdować równolegle do siebie.
Suport jest wart swojej ceny, bo jest w cenie, dostajesz go razem z korbami.
Osobiście słyszałem że te suporty padają, kiedy przed instalacją nie przegwintuje się mufy, bo miski nie są ze sobą bezpośrednio połączone a muszą się znajdować równolegle do siebie.
Suport jest wart swojej ceny, bo jest w cenie, dostajesz go razem z korbami.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Tassadarz tym przegwintowywaniem mufy to jakas straszna bzdura.temat swego czasu poruszany na kilku forach.nawet pytalem o to (chyba) jedynego serwisanta autoryzowanego przez RaceFace'a-Sierzanta z dlugiej.
Zreszta moja korbe zakladal wlasnie ow Sierzant i podkladka poszla sie pasc po 3 miechach..
Zreszta moja korbe zakladal wlasnie ow Sierzant i podkladka poszla sie pasc po 3 miechach..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
bzdura nei mozliwosc.tu chodzi tylko i wylacznie o ramy zaraz po kupnie,przed pierwszym wkreceniem suportu.I chodzi o przeczyszczenie,wypolerowanie gwintu a nie przegwintowanie.tyle.
czy jestem zadowolony z korb?coz-sa sztywne,do tego generalnie nie mam zastrzezen,ale w polaczeniu z suportem daja cos co nazwalbym mocno przecietnym wyrobem,ktory nie jest warty swojej ceny (w PL cos kolo 900zl zdaje sie).
czy jestem zadowolony z korb?coz-sa sztywne,do tego generalnie nie mam zastrzezen,ale w polaczeniu z suportem daja cos co nazwalbym mocno przecietnym wyrobem,ktory nie jest warty swojej ceny (w PL cos kolo 900zl zdaje sie).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu