uszkodzony gwint w ramie.
uszkodzony gwint w ramie.
Mam uszkodzony gwint w ramie. Po lewej stronie.
Czy te sytuacje da sie jakoś uratowc. Chodzi o ramke DC pitbull szkoda bo nie mam już gwary. A jeśli da sie to jakoś napawić to jak i za jaką cene(PLN)
Czy te sytuacje da sie jakoś uratowc. Chodzi o ramke DC pitbull szkoda bo nie mam już gwary. A jeśli da sie to jakoś napawić to jak i za jaką cene(PLN)
-
- Kontakt:
można zrobić nowy gwint w ramie. Tylko zmieni się też wtedy rozmiar supportu. Koszt nagwintowania niewielki. Tylko nie wiem czy znajdziesz odpowiedni support. Możesz też spróbować nakręcić takie włosy co stosuje się do gwintowania rur (chyba konopia to się nazywa). Nakręcisz te "włosy" i wkręcisz na maxa. Tylko wtedy licz się też z uszkodzeniem gwintu na supporcie. Trudna sytuacja, cos musisz zaryzykować.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dzelon_1990, jak nie masz o czyms pojęcia to się lepiej nie odzywaj - same bzdury napisałeś - Zmieni się rozmiar suportu? Na niby jaki? Może na duży BMXowy? Konopie, czy jak to napisałeś "włosy" nie służą do gwintowania, gwinty robi się gwintownikami i nażynkami, a konopie używa się jako uszczelnienia.
kuba18, tak jak już kilka osób napisało - daj do serwisu, wystarczy prześmignąć gwint odpowiednim gwintownikiem i będzie jak nowy - ważne żeby to zrobić bo nawet jeśli masz zniszczoną jedną nitkę to może ona krzywo naprowadzić suport i zjedzie się cała reszta.
kuba18, tak jak już kilka osób napisało - daj do serwisu, wystarczy prześmignąć gwint odpowiednim gwintownikiem i będzie jak nowy - ważne żeby to zrobić bo nawet jeśli masz zniszczoną jedną nitkę to może ona krzywo naprowadzić suport i zjedzie się cała reszta.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg