Gips na nodze
Gips na nodze
Wczoraj rozwaliem sobie torebke boczna i zalozono mi gips.
Jednak gips ma juz 24h i przy czesci stopy jest miekki i sie gnie - to normalne ?
Mialem gips na rece 2 razy i byl twardy jak cholera.
Nie wiem czy mam jechac znowu na pogotowie zeby zalozyli mi nowy czy tak ma byc...
Troche srednio wiem co mam robic.
Jednak gips ma juz 24h i przy czesci stopy jest miekki i sie gnie - to normalne ?
Mialem gips na rece 2 razy i byl twardy jak cholera.
Nie wiem czy mam jechac znowu na pogotowie zeby zalozyli mi nowy czy tak ma byc...
Troche srednio wiem co mam robic.
Mnie zanim wyschnął co trwało ponad 24 h od jego założenia raczej. Pod udem się wygniótł, bo musiałem się wpakować do samochodu i koło kostki troche też, ale przez 2 tyg nic to nie zmieniało, wiec nie ma co się denerwować. Ja miałem z kolanem problem, nie wiem z czym Ty masz, ale ciężko było by naruszyc torebke omijając wiezadła i reszte wiec pewnie kostka :> No chyba ze bardzo umożliwia Ci to ruch noga, to można by skoczyc do szpitala...
http://dhcyc.pinkbike.com
Ja miałem ostatnio nogę w gipsie ponad 2 msce i też mi popękał ale nie ma to nic wspólnego ze schnięciem tylko jak stajesz na nodze to gips po prostu pęka.
Pewnie dali za cienką warstwę jak ci zakładali, jeżeli nie powoduje to ruchów zagrożonego miejsca to się nie przejmuj tym.
Jeżeli będziesz chciał to jedź to ci zagipsują to miejsce.
Wracaj do zdrowia!!!
Pewnie dali za cienką warstwę jak ci zakładali, jeżeli nie powoduje to ruchów zagrożonego miejsca to się nie przejmuj tym.
Jeżeli będziesz chciał to jedź to ci zagipsują to miejsce.
Wracaj do zdrowia!!!
RIDE FREE OR DIE...
riva po 1. jaki to jest gips? łuska na tylna czesc nogi + bandaze dziane czy gips okrezny taki na ksztalt buta?
po 2. co masz z ta kostka? zlamales czy skreciles? bo to jest podstawowa rzecz. jak skreciles to nie wiem po co w ogole gips, wystarczy odciazanie, chodzenie o kulach i oklady z zimnego kw bornego. a jak masz zlamana to jedz do szpitala zeby Ci jeszcze raz zalozyli bo zasada unieruchomienia nogi polega na tym ze ma byc ona wlasnie UNIERUCHOMIONA, a co to za unieruchomienie jak Ci cala noga chodzi. tylko jak bedziesz tam jechal to sie zabezpiecz jakims autem wiekszym zebys wszedl nie gniotąc tego gipsu, bo on mimo wszystko potrzebuje kilkunastu godzin zeby byl w pelni zwiazany. pozdro i zycze powrotu do zdrowia :)
po 2. co masz z ta kostka? zlamales czy skreciles? bo to jest podstawowa rzecz. jak skreciles to nie wiem po co w ogole gips, wystarczy odciazanie, chodzenie o kulach i oklady z zimnego kw bornego. a jak masz zlamana to jedz do szpitala zeby Ci jeszcze raz zalozyli bo zasada unieruchomienia nogi polega na tym ze ma byc ona wlasnie UNIERUCHOMIONA, a co to za unieruchomienie jak Ci cala noga chodzi. tylko jak bedziesz tam jechal to sie zabezpiecz jakims autem wiekszym zebys wszedl nie gniotąc tego gipsu, bo on mimo wszystko potrzebuje kilkunastu godzin zeby byl w pelni zwiazany. pozdro i zycze powrotu do zdrowia :)
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/