Chcę kupić amortyzator przedni a mianowicie SR Suntour Duro 2007 DJD...
mój poprzedni amortyzator miał 180mm długości rury sterowej... a duro ma 255mm co mam z tym zrobić??
tak nowa rama to najlepsze rozwiazanie a jak nie znajdziesz to bedziesz musial sam wyspawac rame bo jak bedzie zbyt wystawac rura sterowa z ramy to ci sie amor złamie i rama
0gór dokładnie. Lub możesz też kupić 2 mostki, dodatkowym atutem będzię że bedziesz sobie mugł przykręcić kierownice wyzej lub niżej. Rury nie wolno ciać bo słyszałem ze jak sie przytnie to przerzutka z tyłu przepuscza i lewe pedało skrzypi;/
Nie robcie mu wody z mozgu tymi wyglupami. Bierzesz pilke i jedziesz. Mozesz dac jedna lub dwie podkladki zeby potem ewentualnie podniesz czy znizyc mostek.
Czy to jakaś prowokacja??:) Jeśli nie to zrób tak jak mówi Bombell najlepiej zostaw troche dłuższą rurę i daj podkładkę, na wypadek gdybys kupił później ramę z dłuższą główką.... o ile amor tego dożyje:)
Pozdrawiam
lepiej weź brzeszczot (ewentualnie kątówke) w dłoń i utnij tam ile sobie chcesz, pózniej jedz do serwisu żeby ci gwiazdke wbili i bendziesz miał po problemie
A swoją drogą zkąd wy takie pomysły bierzecie jak ja to czytałem to myslałem ze sie posikam ze śmiechu.
Albo oddaj do serwisu lub kolegi co sie choc troche na rowerach zna
A jak utniesz to pamiętaj że trzeba wyrównać pilnikiem i krawędzie odpowiednio obrobić żeby się o to nie zabić później...i proponuje ciąć na taką długość żeby dać 2 podkładki pod i 2 nad mostek.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
ja pamietam ze treki maja bardzo wysokie mufy sterowe. jak normalna rama ma 14cm, to trek ma 22cm. jak sie wsadzisz do takiego to nic nie bedziesz musial ciac.