Witajcie , kupiłem towar jakim jest kierownica holzfellera i tak sie złozyło ze znalazłem aj na allegro ale powiedziałem niech wycofa aukcje i ze ja muw place kase na konto . Ok tak zrobił , czekam na kierownice juz od ponad miesiaca moze i wiecej i nadal jej nie otrzymałem wiec co moge zrobić w takiej sytuacji ?
Mam kwitek ze przelewałem kase na jego konto . Mam iść z tyum na polsicje czy do rzecznika praw konsumenta ale policja chyba nic z tym nie zrobi bo powyzej 350 zł to jest przestpstwo a ponizej to jest tylko wykroczenie wiec policja chyba na taka sprawe zleje ...
Najpierw zajrzyj do słownika ortograficznego, i naucz się stosować znaki intrpunkcyjne.Dałeś ciała,bo trzeba było zalicytować,lub "kup teraz", bo teraz koleś może powiedzieć że mu kase wisiałeś i mu ją wpłaciłeś w ramach spłaty długu.Uważam że będzie Ci cieżko cokolwiek zdziałać.
musisz samemu dochodzić swoich racji.... Policja może mu że tak powiem "naskoczyć". Jedyne wyjście jest takie żeby przejechać się do gościa lub znaleźć kogoś kto mieszka w tym samym mieście co on. Powiedz gdzie mieszka ten człowiek to zapewne ktoś sie zgłosi skory do pomocy :) życzę miłego rozwiązania sprawy
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Jeżeli masz korespondencję mailową czy gg z kolesiem to ją wydrukuj, weź potwierdzenie przelewu, wydrukuj też stronę z aukcją i idź na policję. Ja wtopiłem w podobny sposób ok. 100 zł, poszedłem na policję i zajęli się tym. Mimo że pieniędzy nie otrzymam spowrotem to wiem, że kolesiowi się trochę do dupy dobiorą.
Louis koles byc moze jestem starszy od ciebie .. :/ , sam nie umiesz racjonalnie myslec kur... jak masz tak pisać to na chu...j sie wypodiwadasz na tym forum
dawidek13-14 ale powiedz mi jedno...czemu powiedziales zeby wycofal aukcje? przeciesz wszytskie koszty aukcji placi sprzedajacy, a nie kupujacy...i dodatkowo jest sie "ubezpieczonym" na taka ewentualnosc + kolejny pozytyw...pozdro
dawidek13-14 no to powiedz ile masz lat, ze tak slepo ufasz ludziom tlyko dlatego ze mial wystawiony towar na allegro ? dales ciala i jesli nie dogadasz sie z kolesiem to 100 w plecy.