Double Track i Black Table to to samo?
No i panowie powiem wam, ze nieco farmazonicie.
Jako osoba która nazaplatała się juz kółek w zyciu powiem tak:
Może i Reborn bierze z tej samej fabryki co Sun, ale napewno nie produkt tej samej jakości.
Nie wnikam w profile, stopy, ceny, marki nie marki.
Jako osoba która zaplotła duzo BlackTraków i jeszcze wiecej DOubleTracków, wiem, że BlackTracki sa wykonane niechlujnie !!
Jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że są to te DoubleTracki, które nie przeszły kontroli jakości wykonania.
============================================
Żeby lepiej to zobrazować, użyje tylko dwóch parametrów.
1) Każdza obręcz ma łączenie
2) Proces robienia obręczy polega na tym, że maszyna chwyta prosty profil i go zagina.
I teraz tak:
1) Jeśli łaczenie jest niedokładnie wykonane to obręcz uderza w centrownice. I tak jest z BLACKTRACKAMI - ich łączenia są niechlujne, nierówne, wystające, zarówno w płaszczyznie poziomej jak i pionowej. Kto nie wierzy, niech sprawdzi, ale zaznaczam ze jest to trudne do zobaczenia "na OKO" ale w centrownicy wychodzi i bardzo utrudnia zrobienie ładnego koła.
2) Maszyna chwyta obręcz i ja zagina. W miejscu w który chwyta czesto powstają "mini wgniecenia" poporstu na odcinku kilku centymetrów obręcz jest jaky ściśnięta do wewnętrz. I znowi - w DT sie z tym raczej nie spotkałem, a w BT tak. I mimo ze te wgniecienia to dziesiąte częsci milimetra - w centrownicy wychodzą i utrudniają prace !
Tak więc wg. mnie wydawanie 80 zł wiecej ma sens. Jeśli masz obręcz bliska ideału (bo nie ma obręczy idealnych), to mozna zrobic o wiele trwalsze i ładniejsze kółko.
To tyle z mojej strony na temat obręczy.
=========================================
I jeszcze jedna kwestia:
Kij Ci do tego komu i ile rodzice dają pieniązków, albo skąd je ten ktoś ma - jakiś kompleks ??
Głupote to zrobili Twoi rodzice decydując się na Ciebie. Była to albo niewiedza albo frajerstwo.
I nie bluzgaj ludzi których stać na Suny, i nie nazywaj ich decyzji głupotą.
Ludzie na pewnym etapie dochodza do tego, ze chcą miec rzeczy ładne, elegancki, które im sie podobają. Po co kupujesz T-shirt z ładnym nadrukiem czy metką ?? Przeciez na tandetach są po 4 zł szmaty koszulki??
Każdy wydaje swoje pieniądze tak jak chce i na to co chce.
Jako osoba która nazaplatała się juz kółek w zyciu powiem tak:
Może i Reborn bierze z tej samej fabryki co Sun, ale napewno nie produkt tej samej jakości.
Nie wnikam w profile, stopy, ceny, marki nie marki.
Jako osoba która zaplotła duzo BlackTraków i jeszcze wiecej DOubleTracków, wiem, że BlackTracki sa wykonane niechlujnie !!
Jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że są to te DoubleTracki, które nie przeszły kontroli jakości wykonania.
============================================
Żeby lepiej to zobrazować, użyje tylko dwóch parametrów.
1) Każdza obręcz ma łączenie
2) Proces robienia obręczy polega na tym, że maszyna chwyta prosty profil i go zagina.
I teraz tak:
1) Jeśli łaczenie jest niedokładnie wykonane to obręcz uderza w centrownice. I tak jest z BLACKTRACKAMI - ich łączenia są niechlujne, nierówne, wystające, zarówno w płaszczyznie poziomej jak i pionowej. Kto nie wierzy, niech sprawdzi, ale zaznaczam ze jest to trudne do zobaczenia "na OKO" ale w centrownicy wychodzi i bardzo utrudnia zrobienie ładnego koła.
2) Maszyna chwyta obręcz i ja zagina. W miejscu w który chwyta czesto powstają "mini wgniecenia" poporstu na odcinku kilku centymetrów obręcz jest jaky ściśnięta do wewnętrz. I znowi - w DT sie z tym raczej nie spotkałem, a w BT tak. I mimo ze te wgniecienia to dziesiąte częsci milimetra - w centrownicy wychodzą i utrudniają prace !
Tak więc wg. mnie wydawanie 80 zł wiecej ma sens. Jeśli masz obręcz bliska ideału (bo nie ma obręczy idealnych), to mozna zrobic o wiele trwalsze i ładniejsze kółko.
To tyle z mojej strony na temat obręczy.
=========================================
I jeszcze jedna kwestia:
Osoby o których piszesz mają racje.w_potrzebie pisze: Sęk w tym, że większość ludzi jest zapatrzona w to co już kupiła. Jak przepłaciłeś za komplecik SUN RIMS'ów 80,00 ZŁ!! To potem będziesz udowadniał na siłe, że nie jesteś frajerem! Że dobrze zrobiłeś, bo SUN RIMS lepszy, marka, materiał, geometria, wszytko co Ci na śline padnie
Od kiedy SunRimsy sa lansem ? To są tanie obręcze. Tanie obręcze, które są super mocne. I warto płacić za ich wykonanie.w_potrzebie pisze:Dopiero jak wychodzi że jest to IDENTYCZNA OBRĘCZ i jednak strzeliłeś głupote pakując 80 PLN w nalepki i lans, że masz SUN RIMS'y to coś cię łapie za serducho.. i czujesz sie źle, bo ktoś zarbił na Tobie. J
w_potrzebie pisze:Jeżeli rodzicie dając Ci pieniążki kiedy tylko zapragniesz to nie oznacza, że nie robisz głupoty pakując kasę w SUN RIMS'y. Albo niewiedza, albo frajerstwo. Dwa typy.
Kij Ci do tego komu i ile rodzice dają pieniązków, albo skąd je ten ktoś ma - jakiś kompleks ??
Głupote to zrobili Twoi rodzice decydując się na Ciebie. Była to albo niewiedza albo frajerstwo.
I nie bluzgaj ludzi których stać na Suny, i nie nazywaj ich decyzji głupotą.
dziwny jestes... próbujesz na siłe udowodnić ludziom, ze Rebrony sa elo pimpy i dzezi.w_potrzebie pisze:TO CO REKLAMA ROBI LUDZIOM Z GŁOWY.
NIE BĄDŹCIE FRAJERAMI:)
w_potrzebie pisze:POPROSTU PO CO PRZEPŁACAĆ ZA NALEPKI.
Ludzie na pewnym etapie dochodza do tego, ze chcą miec rzeczy ładne, elegancki, które im sie podobają. Po co kupujesz T-shirt z ładnym nadrukiem czy metką ?? Przeciez na tandetach są po 4 zł szmaty koszulki??
Każdy wydaje swoje pieniądze tak jak chce i na to co chce.
Reborny to tandetna lipa niskiego sortu klepane w chinach. I tak jest z każdym "produktem" tej marki. Bierzesz chiński katalog, wybierasz produkt zamawiasz 500 szt z napisem reborn i już masz. To żadna marka, nie stoi za nią żaden projektant, żadne badania totalnie nic. Masowa chińszczyzna z napisem na zamówienie.
w_potrzebie dokladnie... zakladasz temat, pytasz o zdanie, po czym wciulasz ludziom ze nie ma zadnej roznicy i sa frajerami kupujac Sun Rims.
Jesli nie masz kasiory to kup sobie Reborna, twoja sprawa. Sun Rims jest sprawdzony, a to ze na rysunku na stronie masz podane wszystko jednakowo w DT i BT to nie jest to prawda. Bo scianki sie roznia ksztaltem i dzisaj to sprawdzilismy
Jesli nie masz kasiory to kup sobie Reborna, twoja sprawa. Sun Rims jest sprawdzony, a to ze na rysunku na stronie masz podane wszystko jednakowo w DT i BT to nie jest to prawda. Bo scianki sie roznia ksztaltem i dzisaj to sprawdzilismy
Twoja Stara