Witam ja w sprawie dampera tylniego KIND SHOCK 508. Nie mam kasy i na razie niemoge zmienic w moim FR2 dampera na inny. Wiec chcialem go naprawic. Gdzie mozna dostacz uszczelki do niego?
Ile mu wlac oleju? Jaki polecacie?
Lejący KIND SHOCK 508- jak naprawic
Lejący KIND SHOCK 508- jak naprawic
Rany sie goją umiejętności pozostają
Był juz podobny temat na Forum, tego dampera nie da sie naprawic, mozna powiedziec ze jest "jednorazowy" , nie wiem co za bezmózgi chinczyk to wymyslił, ale tego sie nie da przeserwisowac, tłumik jest nierozkrecalny tylko sprasowany, totalna porażka. Nie baw sie w serwis nic z tego nie wyjdzie, wielu próbowało, w tym ja:) Jesli nie masz kasy na nowy to poprostu obwin go workiem foliowym zeby nie ciekło na rame i jazda w droge:) pozdro
Dam Ci jeszcze link do aukcji ktora licytowałem. tak własnie wyglada "rozkręcony" Kind Shock. Mozna go rozebrac ale tylko na siłe:)
link: http://www.allegro.pl/item204041234_kin ... zesci.html
link: http://www.allegro.pl/item204041234_kin ... zesci.html
ale pieprzycie glupoty..ja jakos potrafilem go rozebrac zrobic mu serwis i dziala lepiej niz by sie moglo zdawac...ale oczywiscie wiekszosci osob ktore sie ostatnio wypowiadaly na ten temat poprostu dupy sie nie chce roszyc i pomyslec co gdzie i jak...mozecie sie popytac paru osob a one potwierdza to ze jako chyba pierwszy w polsce rozebralem go zmienilem olej i naprawilem! tak ze dziala cacy...wiec prosze KrBiker87 nie twierdz ze sie nie da jak nie probowales...
...ride...i tyle styknie
Z całym szacunkiem _Maniek_ ale rozbierałem ten damper ze wszystkich stron jak sie da, i probowałem go naprawiac, co uwazam za mozliwe. Jednak nie chodzi mi tu o naprawde w stylu "wsadz w imadło, pierdolnij młotkiem i gotowe" tylko o cos bardziej konkretnego. Przeciez to nawet nie ma odkrecanego korka na cylindrze, trzeba go złapac kleszczami i szarpac, a wystarczy popatrzec na inne dampery, chociazby DNM, kazdy ma odkrecany korpus z uszczelka. Ale oczywiscie sa sposoby domowe, zawsze cos sie da na siłe naprawic, sam kiedys jak miałem Rock Shoxa Coupe Deluxe i mi zacał cieknac to zalałem mu regulator tłumienia silikonem i działał:) Jednak nadal zostaje przy stwierdzeniu ze Kind Shock to gowinko i z budowy okreslam go mianem "jednorazowy".