No wlasnie ja w tej samej sprawie chodzi ota srubke plastikowa co sie dokreca korby XT z lewej strony Hollowtech II. tez mi pekla i niemam pojecia zkad to wyczarowac. wookie85 a chyba poto jest forum a jak niemasz pojecia oco to niepisz.
skontaktujcie się z dystrybutorem. na 100% to mają (znajomy miał podobny problem). ale ciezko mi powiedziec jaka jest cena (pewnie chora znajac nasze realia)...
No dzieki juz napisalem maila teraz czekam na odp. Napewno cena mnie zabije ale OK. wookie85aha ta srubka niejest do slaniania przed kurzem bo i tak os jest pusta wsrodku :) sluzy do skrecania korb zeby niemialy luzu. Pomysl jak napiszesz albo poczytaj.
No to mnie zaskoczyliscie.W korbach Xt systemu HT2 ta srubka jest metalowa, tak jak w xtr i saint, dopiero w hone i lx jest plastikowa.Jak zamawiałem sobie tę śrubę to koszt wyniusł 5!!!!! zł, a nie 50, a koszt metalowej to całe 15 zł.I owszem, tą śrubka kasuje sie luz na korbie..system adekwatny do dzilania sterów a-head.
wookie85, nie wiem czy wiesz o czym mowisz.Z lewej strony masz w osi gwint aby wkrecic te srube,ktora po pierwsze kasuje luzy, a po drugie zabezpiecza przed zesliznieciem sie korby z osi.Jakby producent nie uznal ze jest potrzebna to by pewnie nie uwzglednil jej w projektowaniu korb