9 81 czy johny brawo
9 81 czy johny brawo
Witam!mam pytanie ktora z wyzej wymienionych ram bedzie lepsza do fr i WYTRZYMALSZA ... ( prodigy 9 81 czy johny brawo) ... wydaje mi sie ze 9 81 poniewaz jest ze stali ima poziome haki ... nie dawno zauwazylem na swojej ramie gt 3 pekniecia mianowicie na główce 2 i przy mocowaniu haku jedno ... wiec nei chce wiecej takich przypadkow i jak myslicie czy wytrzymaja haki w johny brawo?
jb niby pekaja i sa z alu, maja pionowe haki. 9.81 to stal como i ma poziome haki co ulatwia zzrobienie ss. wydaje mi sie ze prodigy bedzie mocniejsze, ale to sie dopiero okaze jak troche tych ramek pojezdzi bo teraz to jeszcze swierzyzna
"po dość długiej nieobecności..."
http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
-
- moderator
- Kontakt:
mój JB przy juniorze wytrzymał 2 miesiące wiec nie radze tam wkladać takich rzeczy :D
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
nio ja smigałem na obu ramach.. zarówno pierwszym JB jak i teraz smigam na 9.81.....wiec o obu mozna powiedziec wiele dobrego... 9.81 krótka zwinna bardzo dobra do streetu itd itp.... poziome haki->singiel speed a pozatym taka istatona sprawa... do 9.81 nie wsadzic większej opony niz 2.1 przy 26"... ja mam 24" i 2.3 sie ledwo mieści... tu masz jedyny minus ramy..
a co do JB to powiem Ci ze ona również jest niczego sobie... ale... calkowicie ma inną geometrie... tymbardziej jeśli chcesz jeździ po lasach czy cos w tym stylu to wg mnie lepszy bedzie JB... jb ma geo poprostu genialną jesli chodzi o 4x itd itp bo jest bardzo zwinna...
a co do tego pękania JB to każdą rame zakatujesz i każda pęknie... to wszystko zalezy od ridera i/lub od serii ramy...
ostatecznie poleciłbym JB ponieważ bedzie o wiele bardziej wszechstronniejszą ramą:)
a co do JB to powiem Ci ze ona również jest niczego sobie... ale... calkowicie ma inną geometrie... tymbardziej jeśli chcesz jeździ po lasach czy cos w tym stylu to wg mnie lepszy bedzie JB... jb ma geo poprostu genialną jesli chodzi o 4x itd itp bo jest bardzo zwinna...
a co do tego pękania JB to każdą rame zakatujesz i każda pęknie... to wszystko zalezy od ridera i/lub od serii ramy...
ostatecznie poleciłbym JB ponieważ bedzie o wiele bardziej wszechstronniejszą ramą:)
Rower bedzie dla mnie ważny do końca świata i jeden dzien dłużej =)
gg->1522648<-
gg->1522648<-
-
- moderator
- Kontakt:
Raczej ze się cieszę bo się zajebiście jezdziło, geo no fpytke jak dla mnie i jak już kolega wyżej wspomniał bardzo zwinna :)Liwcio pisze:cieszysz się? że wsadziłeś dwupółke do takiej ramy
Trek Session Park