Rura sterowa

owiec
Kontakt:

Rura sterowa

Post autor: owiec »

Witam
Posiadam rame point i amor RTS capa TL. Rura sterowa po zalozeniu mostka wystaje okolo 3 cm. Czy jest sens ja obcinac przy tak malym skoku amortyzatora czy lepiej zastasowac reduktory i sila rzeczy podniesc mostek z kierownica troche w gore. Jakie skutki w jezdzie moze miec podniesienie mostka ?
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Nie musisz podnosić mostka ani przycinać rury. Możesz poprostu na wystający kawałek rury nad mostkiem założyć podkładki, proste co...
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

moim zdaniem lepiej dac reduktory nie bawic sie w obcinanie. jak podniesiesz mostek to gory to bedzie ci lepiej wyciagać banego i manuala i rozne takie sztuczki. Moj kolega dał jeden reduktor pod mostek, a drugi nad i było spoko.
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

tak jak przedmowcy tylko z jeszcze wiekszym naciskiem na - nie obcinaj - tylko daj 3 podkladki po 1cm i bedziesz mial bardziej cool geometrie
owiec
Kontakt:

Post autor: owiec »

Ok wielkie dzieki!! O wlasnie takie konkretne rady mi chodzilo =]
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja tam troszke przycialem rure... troszke za bardzo (cm mi sie pojebaly :P) i mam jedna podlkadke a chcialem dwie :P bo dwie cm albo cztery po pol cm to jest gicior :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ