SPD czy platforma???

ACextreme
Kontakt:

SPD czy platforma???

Post autor: ACextreme »

Jak to jest z tymi pendałami w DH???
W styczniu odbieram nowy rower na ktorym bede jezdzil glownie dh, poza tym czeste wypady w gory. Nie wiem czy wybrac SPD na platformie (crankbross z platforma) czy po prostu lepsze pedaly z pinami bez zatrzaskow. Jak to jest z wypinaniem i wpinaniem, na hopach i przy glebach. Ciezki to wybor.
Jesli jestescie za platforma to jakie do DH??? Dobrze trzymaja LegEaters, myslalem tez o Shimono DX. Cos jeszcze?
http://www.endura.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Jak chodzi o czas na trasie to wiadomo że spd i sam chyba się zaczne nad takimi zastanwawiać niedługo, bo pozatym giry nie spadają wtedy z pedałów, ale trzeba sie raczej do nich przyzwyczaić najpeirw i to może boleć wiec nie spiesze się ;P platformy niby trzymają ale nie jest to w końcu noga wpięta w pedał...najwyżej kup to póżniej tamto i zdecyduj...
http://dhcyc.pinkbike.com
MaxPower1994
Kontakt:

Post autor: MaxPower1994 »

Mallety Crankbrothersów i wszystko jasne! Błoto ich nie zapcha. Awaryjne wypinanie jest instynktowne.
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

W Malletach czasem sprężyna blokuje sie o obudowę , no i ośki nie są za mocne.
Ja teraz wybrałbym Time Z .
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
ziutek dh fr
Kontakt:

Post autor: ziutek dh fr »

spd rullleezz
BopLight AminoStar Team ŚwidnicA
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

chyba juz wszystko powiedziano na ten temat :P

Powinieneś umiec jezdzić na jednym i na drugim.. w zalezności od warunków, trasy itp.

Kup sobie Time Z, jakies kapcie np Shimano DX i ucz się. od czasu do czasu zamieniaj sobie na platformy, np na hopy i równe traski... obczaisz i bedziesz jak komputer... dwa programy automatyczne :P
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

Atomlab quikstep :) pedaly robione z mysla o takich ludziach tzn zatrzask + duza platforma z pinami :D sam sie przymierzalem ale przesiadlem sie z spd na platformy i niezaluje, ale jakby co spd leza w garazu i w kazdej chwili moge uzywac spowrotem :)
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Na pewno na długie trasy będą lepsze pedała zatrzaskowe. Co do zjazdu to zależy, osoby jeżdżące na platformach powiedzą, że platformy i tyle, a osoby korzystającymi z spd będą za nimi.

Ja jeżdżę na DX'ach i większych zastrzeżeń nie mam. Parę razy mi się zdarzyło, że jakoś sie wypiąłem w trakcie lotu. To była tylko moja wina ponieważ miałem źle wyregulowaną siłę wypięcia.
ODPOWIEDZ