Jakie cisnienie do marzocchi z 150 fr???
Jakie cisnienie do marzocchi z 150 fr???
Mam problem z ustawieniem tego amora waze 65 kg i nie wiem jakie tam cisnienie dac.Prosze napiszcie lub podajcie link z tabelka
jak pewnie zauważyłeś jestes posiadaczem amortyzatora firmy marzocchi wiec wpisujesz powyzsza nazwe w przegladrce internetowej np.google i naciskasz szukaj i zapewne w wynikach wyszukiwania i sobie tam wejdz i KUuuuuUUUUuUUUuUUUrwa poszukaj impotencie umyslowy,******,********,cwierc-inteigencie
http://www.pinkbike.com/photo/1470489/
no kurva ale ty glupi stary jestes pierwsze gdzie bym szukal to na stronie producenta albo pisal do niego jak by nie bylo podane a pozaenij zakladal temat na forum... ale niewazne moze to ja dziwny jestem...
Z150 Free Ride 55-80 kg-170/185
rozpisze inaczej jezeli twoja waga oscyluje w granicach 55 a 80kg wtedy nalewasz 170cc do prawej a 185 do lewej goleni
jesli natomiast posiadasz wersje Z150 Free Ride SL to wtedy analogicznie nalewasz 150/50
i tyle
Z150 Free Ride 55-80 kg-170/185
rozpisze inaczej jezeli twoja waga oscyluje w granicach 55 a 80kg wtedy nalewasz 170cc do prawej a 185 do lewej goleni
jesli natomiast posiadasz wersje Z150 Free Ride SL to wtedy analogicznie nalewasz 150/50
i tyle
jakiego masz dokłądnie forka bo jeżeli masz Z150 FR SL to ustawienie ciśnienia wcale nie jest takie łątwe jeżeli takiego masz to pisz do mnie na gg bo waże tyle samo numer 1504762. I ludzie wierzcie mi to co jest w tabelce da tylko tyleze ten amor jest twardy jak skała i dobija a byle czym więc calkiem odwrotnie niż powinien działać dlaytego nie dziwie sie chłopakowi że chce mieć wkoncu amora takiego jak jest naprawdę czyli najwyższy model z freeridów tego roku ten amor ma potencjał tylko trzeba umieć go wydobyć
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
jezu regulowanie amorów z asystą powietrzna jest proste jak budowa cepa... wyjmuj sprężyny, dociśnij amora do końca, olej powinieneś mieć 4cm od wierzchu goleni (gwintu, korka, wiecie o co chodzi), wkładasz sprężyny, idziesz pośmigać bez powietrza (wiem, wiem, amor jest miękki ale to potem), latasz sobie jakies dropiki małe, murki itd, jak zostaje 1cm do dobicia to poziom oleju jest dobry, jak dobija, albo zostaje pare mm to dolej troszke oleju (jak zostało 2mm to dolać ok 8mm, jak zostało 5 to 5), no to olej jest dobrze. teraz włazisz na amor, sprawdzasz sobie SAG i ciśnieniem powietrza regulujesz ten SAG (powinien być od 20 do 30% skoku amora, ale to nie jest reguła), jak po tym amor będzie twardy albo będzie dobijał (albo zgrozo jedno i drugie) to zjem swoje włosy z nosa :P
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
a wie może ktoś jak ustawić all mountaina 2 (2006r.), który niestety sprężyn nie ma i ja ustawię odpowiedni SAG to go dobijam na byle czym......, a jak podpompuje to jest za twardo......., czy w obu goleniach ma być tak samo bo z instrukcji ja nie potrafię wywnioskować .....:-) a i jeszcze jedno - ile ma być oleju i jak to sprawdzić?