Babiogórski Park Narodowy

Wojtek92
Kontakt:

Babiogórski Park Narodowy

Post autor: Wojtek92 »

Wie ktoś czy można jechać na rowerze na Babią
Górę.Chce się tam wybrać bo to jest 1725 m n.p.m.
i ciekawie by się zjeżdżało z tej wysokości.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

hehe po pierwsze po parku narodowym raczej nie można na rowerze jezdić, tym bardziej szlakami dla pieszych, ale jakbyś jezdził rozsądnie to mozę by w tłumie to uszło..inna sprawa to co ma wysykośc do typu zjazdu? jak łaziłem po górach to szlaki były z kamieni jak telewwizory gdzie różnica wysokości między jednym a drugim była około pół metra- jedna zła decyzja i przyklejasz się ryjem z wysokości metra na taki kamol, przyjemność ze zjazdu tez raczej średnia, ale nie mówie że wszystkie szlaki tak wyglądają, jednak góra to góra...prawdziwy zjazd to miejsca gdzie jezdzi więcej ludzi albo przynajmniej może ktoś powiedzieć że jechał tamtędy i jest przejezdnie jak na rower. Chyba że na bb jest jakaś trasa o której wiedzą wszyscy oprócz mnie i żle do tego podchodze...:>
http://dhcyc.pinkbike.com
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

teoretycznie nie wolno, mandat 500 pLN jak Cię spotka strażnik.....jeśli już to po sezonie polecam jak jest trochę mniej ludzi....
"Hey ho lets go!"
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

ja jechalem z qmplem w zeszlym roku (jestesm z andrychowa takze niedaleko wadowic) i jechalismy na dwa dni. oczywiscie gorami. trasa Leskowiec - Madochora - Gachowizna - Czerniawa sucha - Hala Kaminskiego - Zawoja Sklady - Zubrzyca.
tu jest ladnie wszystko opisane http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.ph ... babia+gora
przed mala babia jest kawalek podejscia stromego a pozneij w hoi zjazdu!!! :D zjazd wypasik. waska sciezka wydeptana miedzy paprociami siegajacymi do kierownicy takze nie widac po czym sie jedzie i trzeba uwazac na slupoki grniaczne bo mozna cos urwac... moje gg to 7250486 jak chcesz to pisz.
Wojtek92
Kontakt:

Post autor: Wojtek92 »

Dzięki.Tak myślałem że nie wolno ale wolałem się upewnić.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

W parkach narodowych nie mozna za bardzo jeździć ostrzej na biku....chyba
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
ODPOWIEDZ