Myślenice - trasy

Wooyek
Kontakt:

Myślenice - trasy

Post autor: Wooyek »

Chciałem zapytać bardziej doświadczonych, jak wygląda sprawa z trasami w Myślenicach? Wybieram się pierwszy raz i chciałbym wiedzieć, gdzie jeździć. Co oprócz trasy Contestowej jest do odwiedzenia? Ile jest wyciągów (2?)? Którym lepiej jeździć i którędy kierować się w dół? Jest jakaś mapka, czy coś...?
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Wyciąg jest jeden. Contestowy nie chodzi na codzień. Tras jest sporo. Łącznie z contestową znam 6, ale prawdopodobnie jest więcej ;)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Wyciągi są 2,z czego jeden chodzi tylko na codzień - drugi jest uruchamiany na zawodach i w sezonie zimowym ...

Trasy :

1)Stara i dobra i lubiana Duninka
2)trasa szybka ( praktycznie do przejechania nawet na składaku :D )
3) odnuże na hopy - nie wiem jak ta traska się zwie, ale kierując się na duninke ( każdy powie jak jecha, bo to stara trasa dh ) skręca się na drewniane , konkretne hopy (aczkolwiek nie wiem jak z ich stanem )
4) w prawo za ścianką na dunince - wtedy zaczyna się traska taka dosć kręta z kilkoma szykanami .
5) Trasa pod wyciągiem,oznaczona pomarańczowymi kropkami, ale niemal nikt tego nie jeździ...
6) Nowa pucharowa
7)traska która jest nieco ukryta - trzeba jechać tak jak na pucharową, czyli na podium startowe, ale przejechać z tego podium prosto w krzaki :) i jest tam dalej traska, która wylatuje ok 1km od stacji wyciągu o ile się nie mylę ( jechałem ją bardzo dawno) - uwaga, trasa miejscami jest naprawdę wymagająca ! z racji, że ok 60% odcinków to kamienie bynajmniej nie należace do maluśkiego żwirku ...
8) Można się puścić przez las i uprawiać zdrowe fr ... naprawdę możliwości nie brakuje :D

...... więcej tras nie pamietam, a wiem, że jeszcze kilka jest, aczkolwiem nie jechałem nimi przez dłuższy okres, albo też i nigdy ... Najlepiej gadac z miejscowymi :)

Wyciągiem jak już Wiesz, wyjeżdżasz pojedyńczym, więc kierować się w dół poprostu trzeba w stronę wyciągu, by wylecieć na parking dolny :D no ew. jeśli contestowa, to albo wbijać pod stary wyciąg i na jedną z "trasek praktycznie nie uczeszczanych", ścieżką pod wyciągiem ( zachować szczeg. ostrożność, bo tam sie zdrowo leci, a ludzi i mx spotkać łatwo ) , albo leciec asfaltem na dół..

Mapek tras niestety nie ma ( chyba tylko duninka i szybka były jakoś oznaczone na mapce przy dolnej stacji jedynki ..)
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ