Gdzie w góry... [very light FR]

thot
Kontakt:

Gdzie w góry... [very light FR]

Post autor: thot »

Przeglądałem doklejony przewodnik po trasach DH/FR ale polecacie tylko hardcorowe miejscówki a tym razem wybieram się z kobietą na dodatek kompletną amatorką:) - 1 raz w życiu na rowerze w terenie > 100m n.p.m. xD

Zależy mi na miejscówce z możliwie największą ilością łatwych tras z ładnymi widokami... tak żeby dało radę zjechać na kompletnie sztywnym rowerze:P niskie góry odpadają bo są z nich kiepskie widoki i "zjazd", nawet z kobietą amatorką, zajmuje max 5min:)

raczej coś wyższego z łagodnym zjazdem... jest coś takiego w PL:)? bo do tej pory szukałem podobnie jak Wy tras typu byle szybciej, byle wyżej:] cóż, człowiek się starzeje xD

może być też jakiś mix XC z FR (tylko z naciskiem na FR bo nie mam kondycji i roweru do podjazdów xD)
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

moze Polanica Zdrój.. Szklarska .. tam masz duzo szutrów
beskid Sądecki: tam masz sporo latwych szlaków... ale te najciekawsze nigdy nie idą sciezkami rowerowymi :)
odradzałbym beskid slaski, zywiecki, wyspowy ze wzgledu na kamienie, korzenie i duze wysokosci względne.

poszukaj na www.rower.com w dziale turystyka :)
Tomasz D.
Kontakt:

Post autor: Tomasz D. »

Ja jednak polecam Skrzyczne z samej gory mozna dostac sie na male skrzyczne i malinowska skale. Widoki sa zniewalajace a trasy stosunkowo latwe.

ps. oczywiscie odradzam zjazd specjalnymi scezkami, bo twoja druga polowka moze sie szybko zniechecic.
http://www.psiokrew.fotolog.pl
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

polecam szyndzielnie ( bielsko-biała) .. masz dwa szkali.. czerwony bardzo lajtowy i zielony ,pod koniec jest ciezki.. ale polecam czerowny.. długi szeroki i malo stromy:)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Również polecam przejazd ze D. Skrzycznego w kierunku Malinowskiej Skały, ładne widki, i lajtowa traska.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Sniezka. Na sama gore wjedziesz i zjedziesz na sztywnym rowerze :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
mokrynosek
Kontakt:

Post autor: mokrynosek »

Skrzyczne jest trochę kamieni ale jak to w górach:) A polecana traska jest tak zwana trasa family freeride czyli z rodzinka można jechać.
thot
Kontakt:

Post autor: thot »

za tydz w szklarskiej będzie tłoczno:)
a co do trasy to może ona prowadzić przez środek dżungli:) byle nie było przepaści i stromych zjazdów... nawet jeśli będą jakieś uskoki czy hopy to zejdzie z grata i ominie:)

tyle, że w kiosku nie dostane mapy z trasami innymi niż wyznaczone:) dlatego najpierw chcę wybrać miejsce z później pomożecie wykreślić trasy na mapie xD

------------------------------------

zdecydowałem się na Szczyrk:P zjedziemy polecanymi trasami: najpierw w strone "male skrzyczne" a pozniej na "malinowa skale"... pozniej przemiescimy sie do Ustronia:)

dzieki za pomoc... Udanego sezonu!!!
Pzdr
Tomasz D.
Kontakt:

Post autor: Tomasz D. »

Cala przyjemnosc po stronieNuestro Mundo ;P. Milej jazdy.
http://www.psiokrew.fotolog.pl
ODPOWIEDZ